CHP Sözcüsü Faik Öztrak gerçek işsizlik rakamlarını açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısında konuştu.
TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamlarını eleştiren Öztrak, "Artık hem enflasyon hem de işsizlik için TÜİK'in verdiği rakamlar kabak tadı vermeye başladı. Bu nedenle, TÜİK Başkanı hakkında, kamu denetçisine başvuracağız." dedi.
Öztrak'ın açıklamaları şu şekilde:
Türkiye'de insanların nasıl öldüğüne baktığımızda tablo içler acısı. Bakın Elazığ'da deprem olacağını biliyor muyduk? Biliyorduk. Peki tedbir alındı mı?Hiçbir tedbir alınmadı. Van'dkai bölge çığ bölgesi. Peki neden önlem alınmıyor? Çığ'ın gürültüye hassas olduğu bilinmiyor muydu? Biliniyordu. Neden önlemleri almadık.
İstanbul'dkai pistten çıkan uçağa gelelim. Aynı hava yolu şirketinin benzer kazaları var. Uçağın iniş yaptığı pist yorgun mu? Yorgun.
Peki aynı havalimanında yıllar önce bitmesi gerekn bir pist var. Peki neden bitmemiş?
Son 15 günde yaşadıklarımız, bunca insanımızı pisi pisine kaybettiğimizi gösteriyor. Çünkü tedbir alması gerekenler almıyor.
Erdoğan kırklareli'de miting yapıyord. Medya ekranı ikiye böldü, bir yanda çığ felaketi, bir yanda Erdoğan'ın mitingi. Çığ düşmüş insanlar ölmüş, bıunlar ne Erdoğan'ın ne yandaş medyanın umurunda.
Bu iktidarın yönetiminde gün geçmiyor ki yeni skandal ortaya çıkmasın. Sabiha Gökçen'deki kazanın ardından, normal bir demokraside yer yerinden oynayacak bir skandal ortaya çıktı. Yeni bir pist yapılacağı biliniyor. İhale yapılıyor, MAK yolu inşaate veriliyor. İhaleyi 14 ayda yapılacağı söyleniyor ihalede, 42 ay geçmesine rağmen yapılmıyor. Şirket işi taşeron fimraya vermiş. Cengiz ve Kalyon inşaat var bu taşeron firmalar arasında. Rekabet kurumu bu durumu inceledi mi incelemedi mi?
Bu olan biteni sorgulamayacak mıyız?
Geçtiğimiz hafta Başkentgaz, Kızılay ve TÜRKEN vakfı aralarında ortaya çıkan bir skandal ortaya çıktı. Amerika2daki gökdelen için 8 milyar dolar gönderiyor. Şirket bu bağışı doğrudan göndermek yerine Kızılay üzerinden Ensar'a, Ensar'dan Türken üzerinden Amerika'ya gidiyo. Ülkenin uğradığı vergi kaybı konuşulurken, söz konusu başkentgaza 2016'da gayrimenkul statüsü veirlmiş.
Şirketten veya bu statüyü verenden bir açıklama yok. Skandalın bir diğer aktörü de Ensar. Vakfın gönderdiğine dair belge yok dedik. Ardından Ensar bir takım dekontlar ortaya çıkardı, 4 taksitte gönderdiğini iddia etti. Belge gönderildiği söylenen tarihten bir yıl sorna gönderilmeye başlanmış.
Bir tarafta Saray'ın çalışanlarına 89 bin liralık maaşlar, diğer tarafta 'Çocuklarım aç' diyerek intihar edenler.
Bir ülkede bir baba 'Çocuklarım aç' diyerek canına kıyıyorsa, o ülkenin Diyanet'i durup bunu çözmeyi düşünmelidir. Saray'ın bal demesiyle milletin ağzı tatlanmıyor.
İŞSİZLİK RAKAMLARINI AÇIKLADI
Son bir yılda 235 bin kişi artarak, 7 milyon 677 bin kişi olmuştur.
Artık hem enflasyon hem de işsizlik için TÜİK'in verdiği rakamlar kabak tadı vermeye başladı. Bu nedenle, TÜİK Başkanı hakkında, kamu denetçisine başvuracağız.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
TÜİK Açıkladı! Kasım Ayı İşsizlik Rakamları Belli Oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre...
TÜİK verileri yayımlandı: Türkiye işsizlik oranı belli oldu!
TÜİK tarafından açıklanan işgücü istatistikleri, 2025 yılına ilişkin işsizlik ve istihdam...
Faik Öztrak'tan Erdoğan'a sert tepki
Basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Erdoğan,...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...