BIST 100 13.337,69 %0,40 Altın 6.839,92 ₺/gr %0,37 Bitcoin $85.910 %5,27 Dolar 48,83 ₺ %0,03 Euro 56,08 ₺ %0,10 Sterlin 65,37 ₺ %0,09 Gümüş 104,39 ₺/gr %0,73 Ethereum $2.757,19 %2,49 İsviçre Frangı 59,51 ₺ %0,09 Kanada Doları 34,81 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,78 ₺ %0,07 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,00 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,19 Çin Yuanı 7,30 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA CHP Urla adayı Balkan'dan 'ölümlü iş kazası' açıklaması!

CHP Urla adayı Balkan'dan 'ölümlü iş kazası' açıklaması!

CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan; 2015 yılında, şantiye şefi olduğu bir projede ölümlü bir iş kazası yaşanmasına ilişkin davanın asılsız tartışmalarla gündeme getirilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

0Yorumlar
CHP Urla adayı Balkan'dan 'ölümlü iş kazası' açıklaması!

Balkan, nokta niteliğindeki açıklamasında; konunun çarpıtıldığını vurgulayarak, “Evet çok üzücü, elim bir iş kazasıydı. Ceza davası, 2019’da sona erdi. Tarafı olmadığım bu davada taksirle yüzde 10 kusurlu bulundum ve ceza paraya çevrildi. Seçme ve seçilme hakkına engel oluşturmayan bu durum; adaylığım, başkanlığım hatta kayyım atamasına kadar varan dayanaksız bir dedikodu mekanizmasıyla gündeme getirildi. Allah kimsenin başına vermesin; iş kazası taksirli suçtur, terör suçu değildir, cinayet değildir.  Art niyetli, hukuk tanımayan bu siyasi algı operasyonuna geçit vermemi kimse beklemesin. Zaten, Urlalı hemşehrilerim de vermeyecektir.” dedi.

Ben de olabilirdim; hepimiz olabilirdik…

CHP Urla Belediye Başkan Adayı Mimar Selçuk Balkan açıklamasına şu sözlerle devam etti; “ Meclis üyesi olduğum o dönem, mesleğim gereği o projede bir görevim vardı.  Ancak, konunun tarafı olmadığım için bilirkişi raporunda yüzde 10 kusurlu bulunduğum, hatta yüzde 20 oranda kazazede işçimizin de kusurlu bulunduğu ceza davası 5 yıl önce sonuçlandı. Tazminat davası sürüyor. Bizim mesleğimizin ve işçiliğinin riskleri çok ve büyük; alınması gereken tedbirleri birçok sektöre göre daha çok özen gerektiriyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Ancak, yaşanan bu elim olayın hassasiyetini ve yargının verdiği kararı görmezden gelerek şahsıma karşı ısrarla kullanılmasını iyi niyetli bulmuyorum. Benzer kazaların yaşandığını, yaşanabileceğini biliyoruz. Kaldı ki, buna maruz kalan ben de olabilirdim. Ancak; bazı kesimler meclis üyeliğime engel olmayan bu davanın, adaylığımı ve olası başkanlığımı engelleyeceği gibi, kayyım atanması dahil alakasız bir noktaya getirdi. Taksirli suçun ne olduğunu aslında onlar da iyi biliyor. Meselenin, yargı kararını görmezden gelme pahasına siyasallaştırılmasını doğru bulmuyorum. ”

Evet; alnım ak! Hem de anamın ak sütü gibi…

Urla’nın kayyım yönetiminde kaybettiği zamana dikkat çeken CHP Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan; kendisiyle ilgili yaratılan bu tür yapay krizlere prim vermeyeceğine dikkat çekerek; “Urla’yı benim üzerimden bununla ürkütmeye çalışıyorlar. Yasalar açık. Yapılmak istenen ortada! Şimdi, ilçem için büyük bir sorumluluk almak üzere çalışıyorum. İnsani ve toplumsal duyarlılıktan uzak, hukuk tanımayan; asılsız ve dayanaksız, art niyetli ve çıkar odaklı operasyonel hiçbir gündemin Urla’nın da benim de önümde engel olmasına müsaade etmeyeceğim.  Halkımız beni iyi bilir, çünkü evlatları, kardeşleriyim. Buraya paraşütle inmedim. İnsan yönümü de bilirler, mesleki ahlakımı da siyasete bakış açımı da... Evet, her alanda alnım aktır, hem de anamın ak sütü gibi. Hesabını veremeyeceğim bir işim, geçmişim; yanıtlayamayacağım hiçbir soru yok. Olmayacak da… “diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

4 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

7 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

7 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

8 gün önce

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü YENİ Parti'ye Katıldı

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, düzenlenen resmi törenle YENİ Parti saflarına katıldı....

8 gün önce

Başkan Güç: "Bizim gücümüz örgütümüzdür"

YENİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ...

10 gün önce

MHP'YE İZMİR'DE BÜYÜK KATILIM

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen...

11 gün önce

CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...

9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü

12 gün önce

Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı

“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...

12 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...

Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...

13 gün önce

Türk-İş Ege Başkanı Çakmak’tan otoyol ve köprü...

Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, sendikal örgütlenme çalışmaları, işçilerin yaşadığı...

13 gün önce

Yeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...

YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.

16 gün önce