CHP'de takvim belli oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında YSK’nın açıklayacağı yerel seçim takvimi beklenmeden; yerel seçimler için adaylık başvurularının başlatılması kararı alındı.
Buna göre CHP’den aday olmayı düşünenler 1 Ekim ve 19 Ekim tarihleri arasında aday adaylığı başvurusunda bulunabilecek.CHP’de gönlünden belediye başkanlığı adaylığı geçiren il, ilçe başkanları ile parti yöneticileri 1 Ekim ile 12 Ekim tarihleri arasında istifa edecekler.
Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında dün yapılan MYK toplantısında son siyasi gelişmelerle birlikte yerel seçim hazırlıkları masaya yatırıldı. Toplantıda yerel seçimlerde adaylık başvuruları sürecinin başlatılması kararı verildi.
19 GÜNLÜK SÜRE VERİLDİ
Düzgün Haber’in CHP Kulislerinden edindiği bilgiye göre, CHP’de belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinin 1 Ekim tarihinden itibaren başlatılması kararı verildi. Buna göre CHP’den aday olmayı düşünenler 1 Ekim ve 19 Ekim tarihleri arasında aday adaylığı başvurusunda bulunabilecek.
MEMURLAR NASIL ADAY OLACAK?
MYK toplantısında belediye başkanlığı adaylığı düşünen veya planlayan kamu çalışanlarının ne zaman başvuru yapacağı konusu da gündeme geldi. Toplantıda, kamu çalışanlarının adaylık başvurularının YSK’nın belirlediği takvim çerçevesinde alınması kararlaştırıldı.
İSTİFALAR HEMEN BAŞLIYOR
MYK toplantısında, belediye başkanlığı adaylığı düşünen il, ilçe ve parti yöneticilerinin bulundukları görevlerden istifa edecekleri tarihler de belirlendi. Buna göre CHP’de gönlünden belediye başkanlığı adaylığı geçiren il, ilçe başkanları ile parti yöneticileri 1 Ekim ile 12 Ekim tarihleri arasında istifa edecekler.
KRİTERLER ÇARŞAMBA BELİRLENECEK
Bu arada CHP’de yerel seçimlerde aday adaylarının belirlenmesi konusunda hangi kriterlerin işletileceği konusunda karar vermek için MYK’nın Çarşamba günü olağanüstü bir daha toplanması kararı da verildi. Çarşamba günü yapılacak kritik toplantıda, mevcut milletvekillerine adaylık konusunda yeşil ışık yakılıp yakılmayacağı, mevcut belediye başkanlarının hangi kriterler çerçevesinde belinleneceği ve yeni adaylar için aranacak kriterlerin tek tek belirlenmesi bekleniyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ayvalık’ın UNESCO Dünya Mirası yolculuğunda çalışmalar...
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ayvalık Belediyesi iş birliğinde yürütülen “Ayvalık Endüstriyel...
'Çerçeve yasa'da sona yaklaşıldı, Meclis tatili...
AKP’nin ekim ayına bırakmayı planladığı “çerçeve yasa” teklifinde takvim değişiyor.
CHP’nin mitinginin yeni adresi belli oldu
CHP’nin Silivri’de tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na özgürlük...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...