CHP'den tüm belediyelere 'fatura' talimatı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü açıklamaları üzerine, tüm CHP’li belediye başkanlarına resmi yazı gönderildi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün gece Twitter’dan yaptığı açıklama ile yaza kadar elektrik faturalarındaki KDV’nin yüzde 1’e indirilmesini istedi ve CHP’li belediyelerin asgari ücret altında geliri olan aileleri desteklemesi talimatı verdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’na yaptığı elektrik zammını geri alması çağrısında bulunurken, "zamlar geri alınana kadar faturamı ödemiyorum" açıklamasını yaptı.
Bunun üzerine CHP Genel Merkezinden bugün tüm CHP’li belediye başkanlarına resmi yazı gönderildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından gönderilen yazıda, belediyelerden, asgari ücretin altında geliri olan ailelerin faturalarına destek olunması için yeni projeler başlatılması ve “Askıda Fatura” gibi uygulamalarının yaygınlaştırılması istendi.
CHP’li belediye başkanlarına gönderilen yazıda şunlar kaydedildi:
"VATANDAŞ ÖNÜNÜ GÖREMEZ HALDE"
“Siyasi iktidarın yanlış politikaları, ülkemizi derin bir ekonomik buhran ile karşı karşıya bırakmıştır. Ülkemizin büyük bölümünü etkisi altına alan derin yoksulluk nedeniyle vatandaşlarımız, artık önünü göremez hale gelmiştir. Özellikle son dönemde elektriğe gelen zamlar, vatandaşlarımızda yeni ve ağır mağduriyetlere neden olmuştur. Asgari ücretin altında geliri olan ailelerimiz, maalesef yüksek tutarlardaki elektrik faturalarını ödeyemez duruma düşmüştür.
"KARA KIŞ FONU NEFES ALDIRMAKTADIR"
Belediyelerimiz tarafından 'Kara Kış Fonu' kapsamında ihtiyaç sahiplerine verilen destekler, halkımıza bir nebze de olsa rahat nefes aldırmaktadır. Bunun yanında yine belediyelerimiz tarafından uygulanan 'Askıda Fatura' gibi projelerle toplum dayanışması örgütlenmiş, geçim sıkıntısı çeken ailelerimizin yüz binlerce faturası bu sayede ödenmiştir.
"ASKIDA FATURA' YAYGINLAŞTIRILACAK"
Bu kapsamda; Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklandığı üzere; belediyelerimizin 'Askıda Fatura' projelerini, özellikle asgari ücretin altında geliri olan aileleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırmaları ve sosyal yardımları, elektrik ve doğalgaz maliyetlerine destek olacak şekilde genişletmeleri büyük önem arz etmektedir.”
“ELEKTRİK VE DOĞALGAZ MALİYETİ YÜKÜNÜN AZALTILMASI”
Yazıda, tüm belediyelerin, imkânı olan vatandaşların, ihtiyacı olanlara destek olmasının önünü açacak uygulamaların önemine dikkat çekilerek, belediyelerden ihtiyaç sahiplerinin üzerindeki elektrik ve doğalgaz maliyeti yükünün azaltılmasına destek olacak projelere yoğunlaşmaları istendi.
CUMHURİYET
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Türkiye'nin dev zincir marketine milyonluk fatura! Tutar...
BİM hakkında Rekabet Kurumu tarafından yürütülen iki ayrı soruşturma tamamlandı....
İçişleri'nden yurt genelinde 'okul güvenliği' talimatı:...
İçişleri Bakanlığınca, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okullarda meydana gelen saldırıların...
Başkan Görkem Duman: Eksik maaşların yüzde 85'lik kısmı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyelere yönelik 'silkeleyin' talimatı sonrası...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...