BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.737,19 ₺/gr %0,68 Bitcoin $62.933 %0,41 Dolar 47,91 ₺ %0,10 Euro 55,51 ₺ %0,31 Sterlin 64,90 ₺ %0,26 Gümüş 99,62 ₺/gr %0,49 Ethereum $1.878,89 %0,39 İsviçre Frangı 58,94 ₺ %0,22 Kanada Doları 34,55 ₺ %0,52 Avustralya Doları 33,95 ₺ %0,45 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,75 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,86 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,11
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA CHP'li 11 belediye başkanından açıklama: Hükümet tek lira...

CHP'li 11 belediye başkanından açıklama: Hükümet tek liralık adım atmadı

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı yaptığı ortak açıklamada, pandemi sürecinin yarattığı kaynak daralması nedeniyle merkezi hükümetin yerel yönetimlere katkısının zorunluluk olduğu ancak henüz tek liralık adım atılmadığı vurgulandı.

0Yorumlar
CHP'li 11 belediye başkanından açıklama: Hükümet tek liralık adım atmadı

Başkanlar, yurttaşları da “uyulmayan kuralların tehlikeyi büyütebileceği” konusunda uyardı.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı yaptıkları toplantının ardından açık vermekte olan bütçelerin rahatlatılması için merkezi hükümetin acilen adım atması çağrısını yineledi.

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı çevrimiçi yeni bir buluşma gerçekleştirdi. Kentlerin ekonomik normalleşmesi için imkânları zorlayarak kaynak yaratmaya çalıştıklarını belirten başkanlar, "Ancak buna rağmen İller Bankası gelirleri başta olmak üzere, merkezi hükümetin katkıları zorunluluk arz etmektedir. Alınan önlemlerin maliyeti, kesilen gelirler nedeniyle daralan, ciddi açık vermekte olan bütçelerin rahatlatılması için de Merkezi Hükümetin, hem de acilen atması gereken adımlar olduğuna inanmaktayız. Bu adımların bir an önce atılması için çağrımızı yeniden yapıyoruz" dedi.

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı merkezi hükümetin katkısının zorunluluk olduğunu; ancak henüz tek liralık adım atılmadığını açıkladı. Başkanlar, “acilen alınması gereken tedbirler olduğuna inanmaktayız” dediler. 11 Büyükşehir Başkanı, normalleşme süresinde alınması gereken tedbirlerin ihmalinin ciddi risk oluşturacağının da altını çizerek, yurttaşları da “uyulmayan kuralların tehlikeyi büyütebileceği” konusunda uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, bugünkü buluşmalarının ardından şu açıklamayı yaptı:

“Büyükşehir belediye başkanlarımız ile ortak gerçekleştirdiğimiz rutin dayanışma odaklı bugünkü toplantımızda, normalleşme süreci konusunda görüş alışverişinde bulunurken, eş zamanlı olarak alınması gereken tedbirler üzerinde de durduk.

Ancak, uyarmak isteriz ki, alınması gereken bazı tedbirlerin ihmal edilmesi veya alınmaması ciddi bir risktir. Aynı şekilde uyulmayan kuralların tehlikeyi büyütebileceğinin de altını çizmek ve yurttaşlarımızı uyarmak isteriz.

Salgın sürecinin turizmden spora, kültür sanattan sanayiye her alanda olumsuz etkileri oldu. Bu etkilerin en aza indirilmesi konusunda belediyeler olarak hayata geçirdiğimiz, planladığımız önlemleri değerlendirip bunların ışığında dayanışma ve işbirliğimizi daha da geliştirme kararı aldık.

30 Nisan günü yaptığımız toplantıda, Türkiye Belediyeler Birliği’nden (TBB), Sayın Cumhurbaşkanı ile Bakanlar Kurulu üyelerinin de katıldığı bir toplantının acilen yapılması için girişimde bulunmasını talep etme kararı almıştık. Bu kararımızı toplantının hemen ardından, TBB’ye yazılı olarak ilettik. Üzülerek belirtmek isteriz ki, üyesi olduğumuz bu kuruluşumuzun yönetimi, talebimizin gereğini yerine getirmek bir yana, hiçbir dönüş dahi yapmamıştır. Bunu kınadığımızı, belediyecilik anlayışı ve yönetim tarzı açısından büyük bir sorun olarak gördüğümüzü belirtmek durumundayız.

 Pandemi sürecinin zorlukları, yarattığı kaynak daralmasının büyük etkilerine rağmen, yerel yönetimlere şu ana kadar tek bir liralık katkı sağlanmamış, bu yönde bir işaret de verilmemiştir. Bu durum, yerel yönetimleri ekonomik olarak tehdit eden bir süreçtir. Bütün bu sıkıntılara rağmen, yerel yönetimler olarak esnafımıza, uğradıkları kayıpların hiç değilse bir bölümünü telafi edebilmeleri için kiralarda kolaylık başta olmak üzere birçok alanda destek verdik. Bu konularda yeni adımların atılması noktasında da kararlı davranacağız.

Kentlerimizin ekonomide de normale dönebilmesi, esnafımız başta olmak üzere tüm sektörlerin daha güçlü adımlar atabilmesi için bizler bütün imkânları zorlayarak kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Ancak buna rağmen İller Bankası gelirleri başta olmak üzere, merkezi hükümetin katkıları zorunluluk arz etmektedir. Alınan önlemlerin maliyeti, kesilen gelirler nedeniyle daralan, ciddi açık vermekte olan bütçelerin rahatlatılması için de Merkezi Hükümetin, hem de acilen atması gereken adımlar olduğuna inanmaktayız. Bu adımların bir an önce atılması için çağrımızı yeniden yapıyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.” 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

AK Parti İzmir’den vefat eden dava arkadaşları için mevlit

AK Parti İzmir, vefat eden teşkilat mensupları için Mevlid-i Şerif ve Dua Programı düzenledi.

4 gün önce

Sevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...

“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...

7 gün önce

Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...

7 gün önce

Özel, Silivri'de konuştu

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...

1 ay önce

8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti

CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...

1 ay önce

'Savunma hakkı engellenir durumda'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...

1 ay önce

Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...

1 ay önce

Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...

1 ay önce

Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.

1 ay önce

‘Seçmen zorunluluğu anlar’

CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...

1 ay önce

Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...

Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...

1 ay önce

CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...

CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı

1 ay önce