CHP’li Bağcıoğlu Bornova’da konuştu: “Milli savunma siyaset üstü bir konudur”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Bornova’da düzenlenen panelde partinin milli savunma politikalarını anlatarak şeffaf, denetlenebilir ve güçlü bir savunma anlayışını vurguladı.
Program kapsamında Ömer Eşki ile birlikte Akıllı Şehir Yönetim ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret eden Bağcıoğlu, afetlere yönelik teknolojik çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçe örgütü ve vatandaşlarla da bir araya gelen Bağcıoğlu, yeni üyelere rozet taktı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Yankı Bağcıoğlu, Bornova’da gerçekleştirdiği temaslarda partinin milli savunma vizyonunu anlattı. Panelden saha ziyaretlerine uzanan programda Bağcıoğlu, hem partililerle hem de vatandaşlarla bir araya geldi.
“Güçlü savunma, şeffaf ve denetlenebilir sistemle mümkün”
Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dramalılar Köşkü’nde düzenlenen panelde konuşan Yankı Bağcıoğlu, CHP’nin milli savunma politikalarının temelinde ülke güvenliğinin yer aldığını vurguladı. Bağcıoğlu, savunma sanayisinin yalnızca güçlü değil aynı zamanda adil, şeffaf ve denetlenebilir olması gerektiğini belirterek, “Milli savunma siyaset üstü bir konudur. Bu alanda akılcı, sürdürülebilir ve kurumsal politikalar üretmek zorundayız” dedi.
“Savunma politikası, toplumsal güvenliğin teminatıdır”
Bağcıoğlu, milli savunma politikalarının yalnızca askeri değil, aynı zamanda toplumsal güvenliği ve kriz yönetimini kapsayan bütüncül bir alan olduğuna dikkat çekti. CHP’nin bu alanda liyakat, kurumsallık ve şeffaflığı esas alan bir yaklaşım benimsediğini belirten Bağcıoğlu, yerel yönetimlerle iş birliğinin de bu sürecin önemli bir parçası olduğunu ifade etti.Panelde katılımcıların sorularını da yanıtlayan Bağcıoğlu, CHP’nin savunma politikalarına ilişkin kapsamlı bir perspektif sundu.
Bornova’nın “Dijital İkizi”ne tam not
Program kapsamında Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’yi de ziyaret eden Bağcıoğlu’na, CHP Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi üyeleri Andaç Pamuk ve İbrahim Yılmaz eşlik etti. Heyet, Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği Akıllı Şehir Yönetim ve İnovasyon Merkezi’ni gezerek “dijital ikiz” projesi hakkında bilgi aldı. Başkan Eşki, özellikle deprem ve yangın gibi afetlere karşı geliştirilen uyarı ve koordinasyon sistemlerini anlattı. “Teknolojiyi sadece konfor için değil, vatandaşlarımızın güvenliği için de kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.
İlçe örgütü ve vatandaşlarla buluşma
Bornova programı kapsamında CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret eden Yankı Bağcıoğlu, İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve partililerle bir araya geldi. Daha sonra Tarihi Çarşı girişinde kurulan stantta vatandaşlarla buluşan Bağcıoğlu, partiye yeni katılan üyelere rozet takarak örgütlenmenin önemine dikkat çekti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP’li Bağcıoğlu Bornova’da konuştu: “Milli savunma...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Bornova’da düzenlenen panelde partinin milli savunma...
Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: Bedelli askerlik ücreti...
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2026 yılının ikinci altı ayında uygulanacak bedelli askerlik...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
POLİTİKA Haberleri
TümüÖzgür Özel’den Emir Sarıgül’ün para iddiasına ilk yanıt
Özgür Özel, Emir Sarıgül’ün babasının kendisine 350 bin dolar verdiği iddiasını reddederek atkı...
Mustafa Savaş: AK Parti’nin hizmet yolculuğu sürüyor
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 3 Kasım 2002’nin yıl dönümünde yayımladığı mesajda 24...
MHP Manisa’dan Soma ve Kırkağaç çıkarması! Terörsüz...
MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş, MYK Üyesi Ali Uçak ve beraberindeki heyet, Soma ve...
CHP’li Kılıç’tan gaziler ve şehit yakınları için önerge
CHP’li Sevda Erdan Kılıç, vazife malulleri ve şehit yakınlarının sosyal haklara erişimindeki...
Ankette YENİ Parti'nin oy oranı 14,20 puan düştü
Metropoll Araştırma'nın temmuz ve ekim verilerinde YENİ Parti'nin oy oranı 14,20 puan gerilerken...
Eyyüp Kadir İnan'dan 2028 seçimleri için mesaj
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 3 Kasım'ın 24. yıl dönümünde...
YENİ Parti İzmir’de ön seçim maratonu sona eriyor
YENİ Parti İzmir İl Örgütü, genel başkan adaylığı ön seçimini 8 Kasım Pazar günü yapacak; büyük...
Mustafa Sarıgül YENİ Parti'den istifa etti
Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, hakkında yürütülen soruşturma sonuçlanıncaya kadar YENİ...
YENİ Parti kurultayı 14-15 Kasım’da yapılacak
YENİ Parti’nin kurultayı 14-15 Kasım’da Ankara Arena’da yapılacak, genel başkanlık ön seçimi ise...
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan 29 Ekim mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında Cumhuriyet’in 103....
Okan Müderrisoğlu’ndan fon krizinin AK Parti’ye etkisi...
AK Parti tabanında fon krizi tartışması sürüyor. Okan Müderrisoğlu, anlık anketlerin oy kaybına...
Sarıgül’den soruşturma tamamlanana kadar YENİ Parti...
Mustafa Sarıgül, kendisi ve ailesi hakkındaki soruşturma sonuçlanana kadar YENİ Parti üyeliğinin...