CHP'li Bakan 64 köy gezdi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan ve eşi Selin Bakan’ın öncülüğünde başlatılan ‘Kadından Kadına Mektup’ projesi kapsamında İzmir’in köylerinde yaşayan 100 bin kadın seçmene mektup gönderildi.
İzmir’in şehir merkezinde yaşayan emekli öğretmen, avukat, ev hanımı, doktor, mimar, işletmeci, hemşire, mühendis gibi farklı meslek gruplarından oluşan gönüllü 700 kadın CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve eşi Selin Bakan’ın çağrısıyla bir araya geldi. Neden ‘hayır’ dediklerini el yazılarıyla yazdıkları mektuplarda anlatan kadınlar; duygu, düşünce ve gelecek endişelerini kaleme aldıkları mektupları İzmir’in köylerinde yaşayan 100 bin kadın seçmene kendi imkanlarıyla postaladı.
ALTI BİN KAPI ÇALDILAR!
‘Kadından Kadına Mektup’ projesinin ikinci ayağında ise, mektup yazan 700 gönüllü kadından 220’si ile sahaya çıkıldı. Bakan ve ekibi her gün; stratejik olarak tespit edilen köylere gidiyor ve kapı kapı Anayasa değişikliğine neden ‘hayır’ dediklerini anlatıyor. Kendi imkanlarıyla tuttukları iki minibüs ile bugüne kadar 64 köye giderek 6 bin kapı çalıp binlerce insana bire bir ulaşan Bakan ve ekibi; referanduma kadar 100 köye gidecek. Kadınlar, referandum günü ise, sandıklara sahip çıkmak üzere okullarda olacak.

KADINLAR EVLERE, BAKAN KAHVEHANELERE!
Kadınlar gittikleri köylerde mektup gönderdikleri kadınların kapılarını çalmak üzere evlere dağılırken; CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, köy kahvehanelerinde ‘hayır’ı anlatıyor.
Bakan, “Bizler bir araya gelmiş ülkenin bekasından, çocuklarının geleceğinden endişe duyan vatanseverler olarak yollardayız. Toplum olarak daha önce Kürt - Türk, Alevi - Sünni, Muhafazakar - Modern diye ayrıştırıldık, şimdi de Evetçi - Hayırcı diye ayrıştırılıyoruz. Biz buna da ‘hayır’ diyoruz. ‘Evet’ diyen de ‘Hayır’ diyen de bu ülkenin evladı. Biz ülkemiz ve milletimiz için bu Anayasa değişikliğine karşı çıkıyoruz ve kapı kapı nedenlerimizi anlatıyoruz. Bu bir parti seçimi değil, bu bir değişim oylaması. Gazi Meclisimizin yetkilerinin elinden alınmasını doğru bulmuyoruz. Yetkileri alınan meclisimizde milletvekili sayısının arttırılmasına karşıyız. 50 milletvekilinin memlekete maliyeti 188 trilyon! Ne gerek var? Halkın meclisteki temsil gücü; milletvekili sayısı arttırılarak değil, seçim barajı düşürülerek sağlanır. Yasamayı, yürütmeyi, yargıyı, orduyu denetlemeye bile tabii olmayan bir kişiye emanet edemeyiz. Beşer şaşar hepimiz insanız; hata yapabiliriz, kandırılabiliriz. Türkiye birden büyüktür. Vatandaş tedirgin ve üzerinde büyük bir baskı var. Bizler her gün yollardayız. Kapı kapı ‘hayır’ı anlatıyor ve köy köy ‘hayır’dan sonrası için umudu örüyoruz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Gümrükçü Nazım Hikmet sergisini gezdi
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Folkart Gallery...
Özel ve Yavaş Parkları Gezdi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve beraberindeki...
Köy Enstitüleri’nin ruhu İzmir’de yaşatılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin aydınlanmasının en önemli adımlarından biri olan ve 1954...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...