CHP’li bakan sahada
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’deki referandum çalışmalarına hazırladığı köy programı ile başladı.
Referandumda ‘hayır’ için bir şeyler yapmak isteyen gönüllü kadınları bir araya getirerek saha çalışma ekibi kuran Bakan, ekibiyle beraber köylere giderek kapı kapı Anayasa değişikliğinin neler getireceğini ve neler götüreceğini anlatıyor.
Bu hafta Menderes’in köylerini gezen Bakan ve ekibi; Selçuk, Torbalı, Kiraz ve Ödemiş ilçelerinin köylerinde ‘hayır’ı anlatmaya devam edecek.
Vatandaşın ‘artık dur’ diyeceğini ifade eden Bakan, “Kampanya araçlarımıza saldırılar oluyor, Anayasa değişikliğini konuşacağımız paneller iptal ediliyor, ‘hayır’ diyen herkes öyle ya da böyle bir şekilde engellemeyle karşılaşıyor. Ancak nafile! Vatandaş her şeyin farkında ve bu kötü gidişata ‘artık dur’ diyecek. Bizler, bu ülkenin ve çocuklarının geleceğinden endişe duyan vatanseverler olarak yollardayız; köy köy, mahalle mahalle umudu örüyoruz” dedi.
REFERANDUM VATANDAŞIN GEÇİM DERDİNE ÇÖZÜM SUNUYOR MU?
Referandumun Türkiye’nin ‘geçim derdi’ ve ‘güvenlik’ olmak üzere iki temel sorununa çözüm sunmadığını belirten Bakan, “Türkiye’nin parlamenter sistemin değişmesiyle ilgili bir gündemi yokken, birden önümüze Başkanlık Sistemine geçiş için bir Anayasa değişikliği getirdiler. Ülkemizin ve milletimizin temel iki sorunu var: Güvenlik ve geçim sıkıntısı. Bugün ülkemiz üç koldan terör örgütleriyle mücadele etmeye çalışıyor. PKK’sı ayrı, IŞİD’i ayrı, FETÖ’sü ayrı... Ülkedeki güvenlik sorunu çözülemediği sürece ne vatandaş kendisini güvende hisseder ne de ekonomi düzelir. Yatırımcı önce ‘ülkede güvenlik var mı’ diye bakar. Hiçbir yabancı yatırımcı güvenliği ve bağımsız bir yargısı olmayan ülkeye gidip de yatırım yapmaz. Diğer yandan işsizlik son 7 yılın en yüksek seviyesine çıkmış. Kadınlar mutfak alışverişi için pazara markete gidemez hale gelmiş. Biz soruyoruz; bu referandum, bu Anayasa değişikliği metni, bu sorunlara bir çözüm sunuyor mu? Hayır sunmuyor” diye konuştu.
Öte yandan CHP Genel Merkezi tarafından Bayburt, Tokat ve Düzce illerinde seçim çalışması yapmak üzere görevlendirilen Bakan, önümüzdeki hafta belirtilen illere gidip ‘hayır’ı anlatacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Fon soruşturmasında yeni tartışma: Özlale’den 2 bakan sorusu
YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, 2 bakan ve bir bakan yakınıyla ilgili olduğunu öne...
Büyükşehir Belediyesi’nden Üreticiye Sahada Domates Desteği
Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla domates üreticilerine yönelik...
Başkan Çiçek Sahada
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, sahada gerçekleştirilen çalışmaları gezip bilgi aldı ve...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...