BIST 100 12.888,33 %2,74 Altın 6.697,66 ₺/gr %0,49 Bitcoin $84.057 %0,30 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,68 ₺ %0,07 Sterlin 64,74 ₺ %0,08 Gümüş 99,91 ₺/gr %1,30 Ethereum $2.668,38 %0,04 İsviçre Frangı 58,99 ₺ %0,34 Kanada Doları 34,56 ₺ %0,21 Avustralya Doları 34,27 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,75 Çin Yuanı 7,27 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA CHP'li Bakan'dan komisyonlara yangın çağrısı!

CHP'li Bakan'dan komisyonlara yangın çağrısı!

TBMM Çevre Komisyonu ile İklim Krizi Araştırma Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan; komisyonların CHP’li üyeleri adına dilekçe vererek Meclis komisyonlarını yangınlar için göreve çağırdı.

0Yorumlar
CHP'li Bakan'dan komisyonlara yangın çağrısı!

 

TBMM Çevre Komisyonu ile İklim Krizi Araştırma Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan; komisyonların CHP’li üyeleri adına dilekçe vererek Meclis komisyonlarını yangınlar için göreve çağırdı.

CHP’li Murat Bakan, “CHP’li Belediye Başkanlarımız ve milletvekillerimiz yangın bölgelerindeler. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi ihtisas komisyonları ile araştırma komisyonlarının da harekete geçmesi ve ivedilikle yangın bölgelerine giderek incelemeler yapması gerekiyor. Ülkemiz yanıyor. Bundan daha önemli bir konumuz, önceliğimiz yok. Komisyonları sorumluluğa ve göreve davet ediyoruz” dedi.

‘İklim krizi kapsamında da değerlendirmeliyiz’

CHP’li Bakan dilekçesinde, “Ülkemizin çeşitli kentlerinde ormanlık alanlarda başlayan yangın hızla büyümüş, kontrol edilememiş, köyleri sarmış ve kent merkezlerine inmiştir. Yurttaşlarımızın evleri, ocakları, bahçeleri, köyleri yanmış; birçok yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. İklim krizi ile mücadelede önemli yer tutan, karbon yutak alanı olan, biyoçeşitliliğin devamlılığında çok önemli görev üstlenen ormanlarımızın büyük kısmı, yıllardır maden uğruna, rant uğruna tahrip ediliyorken, kontrol altına alınamayan bu büyük yangınla adeta yok olmuştur. Şüphesiz ki tüm ihtimaller, ihmaller, koşullar ve politikalar üzerinden incelemeler yapılarak değerlendirmeler yapılmalıdır. Ancak ülkemizi saran bu büyük yangını iklim krizi kapsamında da değerlendirmeliyiz. Şu an içinde bulunduğumuz kriz ortamında; iklim krizinin tüm dünyayı etkilediği, ülke olarak tüm politikalarımızın ve faaliyetlerimizin iklim krizinin yıkıcılığını tetiklemeye yönelik olduğu, iklimimizin değiştiği ve yeni politikalar belirleyip ivedilikle hayata geçirmemiz gerektiği, neredeyse yok olan ekosistemimizi, kül olan doğamızı nasıl iyileştireceğimiz gibi konular konuşulamamaktadır. Ancak iklim kriziyle ilgili bilinç sahibi olan bizlerin sorumluluk alarak harekete geçmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

‘Yangın bölgesine giderek incelemelerde bulunmamız görevimiz ve sorumluluğumuz!’

Dünya genelindeki yangınlara, kuraklığa, aşırı ve ani yağışlara dikkat çekerek, “İklim krizinin tüm dünya için gelecek krizi olduğu inkar edilemez bir gerçek olarak ortadadır” diyen CHP’li Murat Bakan, iki komisyona da “Yüce Meclisimizin ve bu alanda kurulmuş komisyonlarımızın ülkemizin içinde bulunduğu duruma kayıtsız kalması düşünülemez. Bu nedenle vakit kaybetmeden komisyonlarımızın bölgeye giderek incelemelerde bulunmasının hem görevimiz hem de sorumluluğumuz olduğunu düşünmekteyiz. Bu kapsamda komisyonların CHP’li üyeleri olarak, komisyonlarımızın incelemeler yapmak üzere yangın bölgesine gitmesini talep ediyoruz” çağrısında bulundu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

CHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...

10 saat önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

15 saat önce

Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

15 saat önce

DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...

1 gün önce

Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...

1 gün önce

Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...

1 gün önce

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

2 gün önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

2 gün önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

7 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

10 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

10 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

10 gün önce