CHP’li Beko, İzmir’in korona tablosunu sordu
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir özelinde test, hasta, yoğun bakım, entübe hasta sayısından tedavi edilen hasta, hayatını kaybeden hasta, Kovid-19 teşhisi konulan sağlık çalışanı sayısına kadar Sağlık Bakanı’na İzmir’in korana tablosunu sordu.
AKP iktidarının ekonomik endişelerle 1 Haziran sonrası epidemiyolojinin yol göstericiliğinden yoksun bir şekilde; kontrolsüz olarak açılma süreci başlatması ile Kovid-19 salgınının ne yazık ki kontrol edilemez bir noktaya doğru ilerlediğini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, birçok ilde salgının hızla yayıldığını, İzmir özelinde durumun ne olduğunu Sağlık Bakanı’na soru önergesi ile sordu. Vaka artışının hızlı olduğu illerde KOVID-19 hastalarının hastanelerde, özellikle de yoğun bakım servislerinde yer bulamadıkları haberlerinin endişe verici olduğunu belirten Beko, İzmir’de de halkın tam olarak bilinçlenmesi gerektiğini, çalışan kesimin çok tedirgin olduğunu ifade etti.
İŞÇİ SINIFI HASTALIĞI HALİNE GETİRMEDEN ÖNLEMLER ALINMALI!
İzmir ve civar illerde yaygın olarak faaliyet gösteren fabrikalarda, organize sanayi bölgelerinde ve küçük işletmelerde Kovid-19 vakalarında artış olduğu iddiasının doğru olup olmadığına soru önergesinde yer veren CHP’li Beko, “Öyleyse bu bölgelerde hangi önlemler alınmaktadır? İzmir’de vaka sayısı, kaybedilen hasta sayısı, test sayısı, tedavi edilen hasta sayısı nedir? Bunların kamuoyuyla paylaşılması insanların daha temkinli olmasını sağlayacaktır. Ortaya atılan rakamlarla bu sürecin doğru yönetilemediği ortadadır. Bölgesel tedbirlerin alınması, fabrikaların, organize sanayi bölgelerinin yoğun olduğu illerde daha etkin yöntemlerle çalışılması kaçınılmaz bir gerçektir. İşçi ve çalışanların iş yerlerine korkarak gittiği bir üretim şekli kabul edilemez. Pandemiyi işçi sınıfı hastalığı haline getirmeden gerekli rakamların ortaya çıkarılması ve patronların gerekli önlemleri alması gerekmektedir” açıklamalarını yaptı.
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Sağlık Bakanı’na şu soruları yöneltti:
1. İzmir ili ve ilçelerinde günde ortalama kaç kişiye Kovid-19 testi yapılmaktadır?
2. İzmir ili ve ilçelerinde Kovid-19 tanı- teşhisli kaç hasta bulunmaktadır? Yine İzmir ilinde yoğun bakım ve entübe hasta sayısı kaçtır?
3. Hastanede ve evde tedavi edilen hastaların ayrı ayrı sayısı kaçtır?
4- Evde Hasta İzlemi yapılan, hastaneye yatış gerekmediği düşünülen kesin KOVID-19 vakaları, semptomlar düzelene kadar uygun tedavi başlanarak evde takip edilmektedir. Ancak İzmir’de 5 gündür filyasyon ekipleri antiviral ilaçlar temin edilemediği için evde bakılan pozitif hastalara ilaç verememektedir. İlaçta yaşanan sıkıntının nedeni nedir? Bu durumda hastaların tedavisi aksamış olmuyor mu?
5. İzmir ili ve ilçelerinde salgının başlangıcından bugüne Korona virüs (Kovid-19) şüphesiyle veya teşhisli kaç hasta yaşamını kaybetmiştir?
6. İzmir genelinde kaç filyasyon ekibi çalışmalarını sürdürmektedir? Bu ekipler içinde Kovid-19 teşhisli kişi sayısı kaçtır?
7. İzmir’de Kovid-19 teşhisi konulan sağlık emekçisi sayısı kaçtır?
8. İzmir ve civar illerdeki fabrikalarda, organize sanayi bölgelerinde ve küçük işletmelerde Kovid-19 vakalarında artış olduğu iddiası doğru mudur? Öyleyse bu bölgelerde hangi önlemler alınmaktadır?
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Beko: Taşeron işçilerin durumu Anayasa’ya aykırı
1 milyon işçiye kadro vereceğiz diyen iktidarın sadece 250 bin işçiye kadro verip geri kalan 750...
İzmir'in önemli ismi sordu: CHP nereye koşuyor?
İzmir'in önemli isimlerinden Sıtkı Şükürer, gazete yazısında, bazı tahminlerde bulunarak sordu:...
Beko, üniversiteli gençlerin intihar ve şüpheli...
Akdeniz Üniversitesi’nde son zamanlarda artan intihar vakaları ve bunların nedenlerinin...
POLİTİKA Haberleri
TümüCHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...
CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...
Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"
Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...
DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...
Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...
Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!
CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...
Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...
Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...
Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...
Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...
MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...