BIST 100 14.416,70 %0,61 Altın 6.824,06 ₺/gr %0,55 Bitcoin $77.825 %1,86 Dolar 48,50 ₺ %0,03 Euro 56,49 ₺ %0,07 Sterlin 65,77 ₺ %0,05 Gümüş 102,31 ₺/gr %2,48 Ethereum $2.460,89 %1,63 İsviçre Frangı 59,76 ₺ %0,18 Kanada Doları 35,10 ₺ %0,07 Avustralya Doları 34,88 ₺ %0,36 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,92 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,21 ₺ %0,03 Rus Rublesi 0,57 ₺ %1,07 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA CHP'li Beko yaşanan ilaç sıkıntısını Meclis gündemine taş...

CHP'li Beko yaşanan ilaç sıkıntısını Meclis gündemine taşıdı!

Son günlerde ilaç firmalarının zam beklentisi nedeniyle depolara ilaç vermekten kaçındığı iddiasını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sıkıntının kurun erken sabitlenmesi ve sonrasında yaşanan artışlardan kaynaklı olduğunu belirtti.

0Yorumlar
CHP'li Beko yaşanan ilaç sıkıntısını Meclis gündemine taşıdı!

Vatandaşın en temel sosyal haklarından birisinin sağlık hizmeti olduğunu hatırlatan Beko, Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı.

Ülkenin, AKP iktidarının başarısız politikaları sonucunda ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, son günlerde ilaç firmalarının zam beklentisi nedeniyle depolara ilaç vermekten kaçındığı iddiasını dile getirdi. Beko, sıkıntıların kurun erken sabitlenmesi ve sonrasında yaşanan artışlardan kaynaklı olduğunu belirtti. TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Beko, “Bu nedenle hastanelerimizin pek çoğunun ilacını alamadığı yönünde bilgiler yansımaktadır. Tansiyon, epilepsi, grip ilaçları hatta ağrı kesicilerin dahi bulunmadığı yurttaşlarımız tarafından vurgulanmaktadır. Sağlık hizmeti vatandaşın en temel sosyal hakkıdır ve devlet bunu kâr ya da tasarruf etmeyi düşünmeden vermek zorundadır” dedi.

İLAÇLAR BULUNMUYOR

Fiyat güncellenmesi nedeniyle eczanelerin ilacı bulma konusunda sorunlar yaşandığını söyleyen Beko, “Bize gelen bilgilere göre, çok önemli hastalıklarda kullanılanlar da dahil yaklaşık 500 ilaç piyasada bulunmuyor. Piyasada ilaç bulma konusunda yaşanan sorun bazı hastalar açısından tehlike oluşturmaya başladığı bilgileri geliyor. Bu son derece vahim ve önemli bir sorun. Yetkililer bu sorunu bir an önce çözmelidir” uyarısında bulundu. Beko, Sağlık Bakanlığı tarafından ilaç için belirlenen döviz kuru ile reel döviz kuru arasındaki makasın çok açılmış olmasının, ilaç konusunda yüzde 60’lara varan bir ithalatın olduğuna dikkat çekti. Yerli ilacın hammaddesinin yurtdışından getirildiğinin altını çizen Beko, “20 Şubat'ta yürürlüğe girecek yeni kuru bekleyen firmalar, ürettikleri ilaç adedini azaltıyor veya hiç üretmiyor. Yurtdışından getirdikleri ilaçları piyasaya vermiyor. Bu yıl ağustos ayında yaşadığımız döviz krizinden sonra firmalar çok daha fazla tedbir aldı" diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

Bir çok vatandaşın ağrı kesiciden tansiyon ve diyabet ilacına erişemediğini ve ciddi sorunlar yaşadığını söyleyen Beko,“ Bu konuda bir çok vatandaşımızdan bana ve diğer milletvekili arkadaşlarımıza sorunun çözülmesi için telefonlar geliyor. Konuyu genel kurulda da dile getirmeye çalıştım. Yardım istiyorlar. Hastalar da ciddi sıkıntı içinde. Bir eczacı arkadaşım, “Depoları arıyoruz, onlarda olmadığını öğrenince diğer eczacı arkadaşlarımıza soruyoruz. Üç kutu ilaç alması gerekirken, bulabilirsek bir kutuyla yollayıp, 'idare et' diyoruz. Sorun acil çözülmeli. Geri dönülmez olaylara, hasta kayıplarına yol açabilir. Türkiye'nin her yerinde sıkıntı var.” dedi. Bu çok kötü bir durum. Buradan ilaç sıkıntısını çözmek için Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırıyorum.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

MHP'YE İZMİR'DE BÜYÜK KATILIM

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen...

2 saat önce

CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...

9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü

1 gün önce

Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı

“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...

1 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...

Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...

1 gün önce

Türk-İş Ege Başkanı Çakmak’tan otoyol ve köprü...

Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, sendikal örgütlenme çalışmaları, işçilerin yaşadığı...

1 gün önce

Yeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...

YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.

5 gün önce

CHP Gaziemir’den “Etik ve Şeffaflık Kurulu” hamlesi

CHP Gaziemir İlçe Örgütü, siyasette etik, şeffaflık ve hesap verebilirliği güçlendirmek amacıyla...

6 gün önce

Kılıçdaroğlu’ndan Buca’da villa tepkisi: Arsayı siz sattınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Kaynaklar’da villa yapılaşmasından şikâyet eden...

7 gün önce

AK Parti Menderes Danışma Meclisi’nde Toplandı

AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı, genişletilmiş ilçe danışma meclisinde toplandı.

7 gün önce

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de ikinci günü! Ziyaretler...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir ziyaretinin ikinci gününde Kaynaklar'da köy halkıyla...

7 gün önce

Aliağa’nın MHP’li Başkanı Serkan Acar’dan iddialı çıkış!...

Aliağa’da başarılı işlere imza atan Acar, “Geldiğimiz nokta İzmir’in çok üzerinde. Bunu yeterli...

7 gün önce

Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de! İşte saat saat programı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'e geliyor. Kılıçdaroğlu iki günlük İzmir...

8 gün önce