BIST 100 14.641,56 %0,45 Altın 6.908,74 ₺/gr %3,01 Bitcoin $79.015 %1,09 Dolar 48,25 ₺ %0,18 Euro 55,96 ₺ %0,49 Sterlin 65,42 ₺ %0,31 Gümüş 102,97 ₺/gr %4,01 Ethereum $2.509,99 %2,37 İsviçre Frangı 59,64 ₺ %0,45 Kanada Doları 34,70 ₺ %0,18 Avustralya Doları 34,57 ₺ %0,23 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,85 ₺ %0,39 BAE Dirhemi 13,14 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,40 Çin Yuanı 7,17 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA CHP'li Beko'dan flaş SGK açıklaması

CHP'li Beko'dan flaş SGK açıklaması

Ekrem İmamoğlu Rüzgârı; İstanbul seçimleri öncesi İşsizlik, yoksulluk ve istihdamla ilgili önemli gelişme ve tartışmaların olduğu bugünlerde SGK 2019 yılı kayıtlara dayalı aylık sigortalı, sağlık ve mali istatistikleri açıklamaktan kaçınmaktadır.

0Yorumlar
CHP'li Beko'dan flaş SGK açıklaması

 

SGK verileri İstanbul seçimlerine takıldı!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, SGK’nın 5 aydır aylık istatistik verilerini yayınlamadığını belirterek SGK’nın veri yayımlamak için İstanbul seçimlerini mi beklemektedir diye Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na sordu. Beko, “2019 yılına dair hiçbir veri açıklamayan SGK, İstanbul seçimlerine takıldı! Toplumdan gizlenenler derhal açıklanmalı” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Kani Beko, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ( SGK) 2019 yılına dair sigortalı, sağlık ve mali aylık verilerini açıklamadığını, 5 aydır istatistik bilgilerini yayınlamadığını hatırlatarak konuyu TBMM gündemine taşıdı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde veri açıklanmamasının asıl nedeninin İstanbul seçimleri olduğu vurgusu yapan Beko, “Türkiye’nin en önemli sorunu işsizlik, yoksulluk ve geçim sıkıntısıdır. Mazbatası gasp edilen İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerinin önemli bir bölümü de yoksulluk, geçim sıkıntısı ve işsizlik üzerinedir. Türkiye’nin kayıtlara dayalı istihdam durumu açısından en önemli veri kaynağı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aylık sigortalı istatistikleridir. SGK işsizlik, yoksulluk ve istihdamla ilgili önemli gelişme ve tartışmaların olduğu İstanbul seçimleri nedeniyle verileri açıklamaktan kaçınmaktadır” dedi.

TOPLUMDAN NE SAKLANIYORSA DERHAL AÇIKLANMALIDIR!

SGK’nın toplumdan neyi sakladığına yanıt arayan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, şunları paylaştı:  “SGK, vatandaşların hastalık, işsizlik, sakatlık, ölüm ve analık halinde korunmasını sağlamakla, emekli aylıklarını ve sağlık harcamalarını ödemekle yükümlü en yüksek bütçeli kamu kurumudur. Ne yazık ki ülkemizin en büyük bütçeli kurumu, işsizlik, yoksulluk ve istihdamla ilgili en önemli verileri, kayıtlara dayalı aylık sigortalı, sağlık ve mali istatistikleri 5 aydır yayımlamamaktadır. SGK toplumdan neyi saklamaktadır?       

SGK yetkilileri hangi kayıtlı verilerin görülmesini istememektedir?

Sosyal güvenlik kapsamında; sigortalı sayıları, işyeri sayıları, aktif çalışan, emekli, bakmakla yükümlü olunan kişi sayısı, aktif/pasif sigortalı oranı, hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişilerin sayısı, kurumun gelir-gider dengesi ve açık oranı, yapılan bütçe transferi verileri yayımlanmayarak gizlenmek istenmektedir. SGK bu durumun kayıtlı verilerden görülmesini istememektedir. Ancak kayıta dayalı hiçbir gerçek gizlenmez ve üzeri örtülemez! Gerçekler er veya geç gün yüzüne çıkar. Olan SGK’nın saygınlığına ve güvenilirliğine olur. Seçimler öncesi SGK bu tuhaf veri geciktirme ve saklama uygulamasından vazgeçmelidir. 5 aydır yayımlamaktan imtina ettiği 2019 yılı sigortalı, sağlık ve mali aylık istatistik verilerini derhal ve düzenli olarak açıklamalıdır.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

YENİ PARTİ GAZİEMİR’DEN SESLENDİ: “YENİ PARTİ’NİN GÜCÜ...

YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, İzmir’de partisinin kısa sürede 600 bin üyeye...

2 gün önce

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı’ndan 30 Ağustos...

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar İlçe...

2 gün önce

AK Parti’de dikkat çeken atamalar! 4 ilde il başkanı...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle gerçekleştirilen...

2 gün önce

AK Parti İzmir’den 30 İlçe Tanıtım ve Medya Başkanları...

AK Parti İzmir Tanıtım ve Medya Başkanı Safa Narlı ‘’AK Parti’nin milletimizle iletişiminde...

9 gün önce

YENİ PARTİLİ ÖSEN’DEN RAKAMLARLA ‘BARINMA’ TABLOSU: ÇÖZÜM...

YENİ Partili Seda Kâya Ösen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2026 yerleştirme...

10 gün önce

CHP'den İzmir İçin Turizm Atağı

CHP İzmir İl Başkanlığı, saha çalışmalarının yanı sıra kentteki farklı sektörlerin sorunlarına...

10 gün önce

Başkan Güç: Yeni Parti Aliağa’dan İzmir’e Ve Tüm Ülkeye...

YENİ Parti İzmir’de ilçe başkanlıklarının açılışlarına Aliağa’dan başladı.

10 gün önce

18 yıllık aile dostu Seyfi Beyaz ifadesinde geri adım...

Görevden alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 53'ü tutuklu 414 sanıklı davanın yargılaması...

12 gün önce

AK Partili başkanın bastırdığı düğün davetiyesi olay oldu

AK Parti Aybastı İlçe Başkanı Kamil Yediyıldız, oğlunun düğün davetiyesine gelin ve damat...

12 gün önce

Cezaevindeki Görkem Duman'dan nişanlısı Sevcan Orhan'a...

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ile nişanlısı türkücü Sevcan Orhan'ın mutluluğu, Duman'ın...

13 gün önce

KONAK'TA CHP VE DİĞER PARTİLERDEN AK PARTİ’YE 500 KİŞİLİK...

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, AK Parti'ye toplu katılım töreni gerçekleştirdi. CHP ve diğer...

15 gün önce

AK Parti İzmir’den vefat eden dava arkadaşları için mevlit

AK Parti İzmir, vefat eden teşkilat mensupları için Mevlid-i Şerif ve Dua Programı düzenledi.

19 gün önce