BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA CHP'li Özel'den Erdoğan'a: Yalanın kuyruklusuna bak

CHP'li Özel'den Erdoğan'a: Yalanın kuyruklusuna bak

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel basın toplantısı gerçekleştirdi. Erdoğan'ın 'FETÖ'nün siyasi ayağı Kılıçdaroğlu'dur' sözlerine tepki gösteren Özgür Özel 'Yalanın kuyruklusuna bak' diyerek açıklamalarda bulundu.

0Yorumlar
CHP'li Özel'den Erdoğan'a: Yalanın kuyruklusuna bak

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Bahçeli, dünkü grup toplantısında "Bugüne kadar ‘FETÖ’nün siyasi ayağını gündeme getiren biz olduk, bazıları bizim düşüncelerimizi maksatla biçimde çarpıttı. 15 Temmuz başarılı olsaydı, cumhurbaşkanı, başbakan kimler olacaktı; mesela Kılıçdaroğlu böyle bir durumda görev alacak mıydı?" ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel'den Bahçeli'nin bu açıklamasına yanıt geldi.

"Bahçeli'ye açıklayabilme imkanı olmayan kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyen Özel, "O darbe dinci bir darbe. Kılıçdaroğlu'na idam düşmeseydi yine Hamzakoy düşerdi. Sayın genel başkanımız zindanı boylardı. Bu darbe Atatürkçüleri, aydınlanmacıları, bilimi savunanları hesap alırdı. İran'dan beter olurduk. Merak etme sayın Bahçeli, en beter biz olurduk. Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelirdi" dedi.

Özgür Özel'in konuşmasından satır başları şöyle;

ERDOĞAN'IN EREN ERDEM VE ENİS BERBEROĞLU HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI

-Bugün Enis Berberoğlu ve Eren Erdem'i hedef gösterdi. Sayın Berberoğlu'nu casuslukla suçladı. Berberoğlu o iddialardan yargılandı ve beraat etti. Sizin kontrolünüzdeki o giyotin mahkemesi dahil dönüp dolaşıp casus diyemedi. Enis Berberoğlu'na casus demek haysiyet cellatlığından başka bir şey değildir.

-Eren Erdem'in hakkındaki suçlamalardan aklanma hakkını kürsüden talimat vererek elinden almaktadır. 

-İtirafçılar, her şey ortada. Ertesi gün darbe başarılı olsaydı kim göreve gerecekti o kayıp. Bahçeli'ye açıklanmayan açıklayabilme imkanı olmayan Recep Tayyip Erdoğan'dır. O listeye oradan baksınlar. Sayın Bahçeli, herkes aklına başına alsın düşünsün bakalım. O darbe dinci bir darbe. Kılıçdaroğlu'na idam düşmeseydi yine Hamzakoy düşerdi. Sayın genel başkanımız zindanı boylardı. Bu darbe Atatürkçüleri, aydınlanmacıları, bilimi savunanları hesap alırdı. İran'dan beter olurduk. Merak etme sayın Bahçeli, en beter biz olurduk. Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelirdi.

-Sayın Bahçeli'ye hatırlatılması gereken mesele; darbe gecesi 1:38'de basın kuruluşlarına geçtiği metin. "Hiçbir ülkücü sokağa çıkmayacak" ifadeleri de hala MHP'nin internet sitesinde durmaktadır. Bugün tankın önüne yatanları anarken ve överken Bahçeli'nin sokağa çağrının yanlış olduğunu söyleyen basın açıklamasını hatırlamakta fayda var.

-Çamuru karşı tarafa atmadan önce iyi düşünün sayın Erdoğan, önce sizin elinize bulaşacak.

-MİT'in MGK'ya yapmış olduğu sunumlar diyor ki bu adam orduya yerleşiyor, bu adamların temizlenmesi lazım. Erdoğan benim de imzam var diyor. İmzan var da, ne yapman gerekiyor? Gereğinin yapılmasını sağlamak. 

-'Bu adamların temizlenmesi lazımdı' diyor. Erdoğan diyor ki imzam var. İmzan var ama hiçbir işlem yapılmamış. Sezgin Tanrıkulu ne işlem yaptınız diye? soruyor. O dönem verilen yanıtta 'Milli Güvenlik Kurulu kararı için adım atılmamıştır' deniyor.

-O gün gereken yapılsaydı 12 yıl sonra kimse darbe teşebbüsü yapmazdı. Yalanın kuyruklusuna bak.

-Nasırıma bastılar suçlu ilan ettim olur mu? O  tarihte birden aydınlama olmuş Erdoğan'da CHP'nin yıllardır dediğine ikna olmuş. Hakan Fidan 'örgüt olma cemaat ol' diye uyarmış 20014 yılında.

-Bir cemaatin bir örgüte dönüştüğünü adam bilmiş, söylememiş mi? Öyle olsa o gövende işi ne?

-Dünyada hiçbir hukuk devletinde ceza hukukunda şöyle bir şey yoktur; "bir suç bir tarihten önce yapıldığında suç değil, sonra suç." O tarih cemaatin Recep Tayyip Erdoğan'ın nasırına bastığı tarihtir. Böyle bir şey olur mu? Birden o tarihte bir aydınlanma olmuş Erdoğan'a, gözlerdeki perde kalkmış, CHP'nin yıllardır söylediğine ikna olmuş beyler. Doğru değil. Bu yapılan Recep Tayyip Erdoğan'a hukuken konfor alanı yaratmaktır. 

İLKER BAŞBUĞ

-İlker Başbuğ'a neden FETÖ'yle mücadele etmedin diye soruyor. İlker Başbuğ adına cevap veriyorum, senin döneminde kaç tane silahlı kuvvetlerden ihraç oldu? Cevap 32. İlker Başbuğ'dan sonra görev yapanlar neden muaf? Kahraman Hulusi Akar, devletin başı bir soru soruyor, döneminde kaç tane ihraç oldu? 0. 

-Sizin terbiyeniz müsaade etmiyor tabii ki ben söyleyeyim. Biz duyunca utandık. Biz muhafazakarız diyorlar. Önce biraz dilinizi mühafaza edin.

ZİNDAŞTİ

-Anası ne ki danası ne olsun. Saray'daki danışmanı da bunu söylüyor. Yıldırmışsın hakimleri...



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce