CHP’li Polat: Çiftçiye su yok, yandaşa var!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bergama’nın Yukarı Kırıklar Mahallesi’nde tarımla uğraşan çiftçilerin yaşadığı su sorununu meclis gündemine taşıdı.
Yönetimin sulama kooperatifince yürütüldüğünü belirten Polat, “Kooperatif göletteki su miktarının az olduğu gerekçesiyle çiftçilere kısıtlı su verirken, iktidara yakın bir şirkete su verilmeye başlandığı iddia ediliyor. Köylümüz isyanda” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bergama’nın Yukarı Kırıklar Mahallesi’nde tarımla uğraşan çiftçilerin yaşadığı su sorununu meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren Polat, “Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Sulama Kooperatifi’ne devredilen su göletinde, su az olduğu için bölgede tarımla uğraşan çiftçilere yeterli miktarda su verilmiyor. İktidara yakın olan bir şirkete ise su verildiği iddiaları var. İktidara yakın şirketin 1000 dekarlık meyve ağacına su var ancak çiftçilerin 15-20 dekarlık alanlarına su yok ” dedi.
ÜRETİMİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL AKP!
Bergama’da yaşayan çiftçilerin su göletinden su alamazken, şirkete verildiği iddiasına yurttaşların isyan ettiğini belirten Polat, “Yukarı Kırıklar Mahallesi’ndeki göletin asıl sahibi DSİ iken burayı Sulama Kooperatifi’ne devretmişler. Kooperatif su az olduğu için, şebeke dışındaki çiftçilere su vermiyor. Durumu dile getiren çiftçilere ise ‘bize güvenmeyin zaten su az’ diyormuş. Fakat iktidara yakınlığıyla bilinen ve sulama projesi alanında olmayan bir şirket var; 1000 dekara meyve ağacı dikmiş ve bu göletten su almaya başladığı iddia ediliyor. Çiftçinin 15-20 dekarlık yoncasına bile su verilmezken bir firmaya su veriliyor olmasına köylümüz isyan ediyor. Üstelik DSİ Bölge Müdürlüğü’nün köylünün kurduğu sulama kooperatifine resmi yazı yazarak özel işletmeye su verilmesi yönünde talimat verdiği iddia ediliyor. Yurttaşlarımız sorunu DSİ’ye iletince, ‘burası devletin, size kiraya verdik sorun çıkartmayın’ cevabını alıyorlar. Bölgede yaşayan ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin mağduriyeti büyük. Tarım politikası olmayan iktidar, çiftçinin mahsullerinin dalda kalmasını ve ekim yapamamasını nasıl sadece çiftçinin sorunu olarak görüyorsa, iktidarın kurumu da aynı şekilde suyu yandaş şirkete vermeyi sorun olarak görmüyor. Buna tepki gösteren çiftçilerimizi sorun olarak görüyor. Çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyetin takipçisi olacağız. Salgın döneminde önemini dünyaya bir kez daha kanıtlayan yerelde üretim ancak doğru tarım politikaları geliştirmek ve üreticiyi desteklemekle mümkündür. Ülkemizde tarımın gelişimindeki en büyük engel olan AKP iktidarını ve ideolojisinin sirayet ettiği kurumları temizleyeceğiz ” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Güzelbahçe Belediyesi’nden çiftçiye güç veren destek
Güzelbahçe Belediyesi, Çamlı Küçükkaya ve Payamlı köylerindeki 152 çiftçiye gübre desteği sağladı.
CHP’li Polat: Yandaşa kural, kanun, yasak yok. Kayırma...
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Gaziantep ziyareti sırasında karşılaştığı manzarayı Meclis...
CHP'li vekil Mahir Polat'ın acı günü
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın babası Hasan Polat yaşamını yitirdi.
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...