CHP’li Polat: Doğa olayları üzerinden siyaset yapmak vicdansızlıktır!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, AKP İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın sel felaketi sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.
Alınan önlemler sayesinde büyük bir facianın önüne geçildiğini belirten CHP’li Polat, “Deprem, sel, fırtına, kasırga vb. doğa olayları üzerinde siyaset yapmak vicdansızlıktır. Devlete ait kurumlardan kaç saat geçmesine rağmen ses çıkmıyor. Kenti düşünüyorlarsa iktidar partisi milletvekilleri olarak, kurumları göreve davet etsinler” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, AKP İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın sel felaketi sonrası “İzmir’de hiçbir altyapı çalışması yapmayan Büyükşehir Belediyesi her sağanak yağmurda bu manzaranın ortaya çıkmasının en büyük sorumlusudur” açıklamalarına yanıt verdi.
Doğa olayları üzerinden siyaset yapmayı vicdansızlık olarak niteleyen CHP’li Polat, “Keşke eleştirmek yerine, yüreği ağzında insanlarımızın malı mülkü için ne yapabileceklerini düşünseler. Devlete ait kurumlardan kaç saat geçmesine rağmen ses çıkmıyor. Kenti düşünüyorlarsa iktidar partisi milletvekilleri olarak kurumları göreve davet etsinler” ifadelerini kullandı.
İZMİR DAYANIŞMANIN KENTİDİR
Yağışların hayatı olumsuz etkilemesinin ardından İzmir’in seferber olduğunu belirten CHP’li Polat, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer önderliğinde, yağışlar etkisini arttırmadan tüm imkanlar seferber edilmişti. Ancak geçen yıl boyunca yağan yağmurun yüzde 18’i bir gecede yağdı. Kentimizin yıllık yağış miktarı 717 kilogram, son 24 saatte ise 126 kilogram yağış düştü. Belediyelerimizin aldığı önlemler sayesinde büyük bir felaketten döndük. İzmir bir kez daha dayanışmanın kenti olduğunu gösterdi. Alınan önlemler sayesinde felaketin önlenmesinde katkıda bulunan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere büyük bir özveriyle emek harcayan tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.
KURUMLARI GÖREVE DAVET ETSİNLER
Yaşanan sel felaketi sonrası AKP’lilerin sosyal medya üzerinden yaptığı eleştirilerin siyasi açıklamalar olduğunu vurgulayan CHP’li Polat, “Deprem, sel, fırtına, kasırga vb. doğa olayları üzerinde siyaset yapmak vicdansızlıktır. İzmir’in tüm imkanlarıyla seferber olduğu bir zamanda yine şaşırtmadılar. İzmirli yurttaşlarımıza bir geçmiş olsun mesajı atmadan eleştirmeye başladılar. Biraz zahmet edip bari valiliğin açıklamalarına baksalardı. Siyasette bu dilin egemen olması kabul edilebilir değil. Keşke eleştirmek yerine, yüreği ağzında insanlarımızın malı mülkü için ne yapacağını düşünseler. Devlete ait kurumlardan kaç saat geçmesine rağmen ses çıkmıyor. Kenti düşünüyorlarsa iktidar partisi milletvekilleri olarak, kurumları göreve davet etsinler” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İskenderun'da 2 asker şehit oldu... CHP’li Murat Bakan:...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, aşırı sıvı kaybına bağlı kandaki sodyum düzeyinin sebep...
Başka Bir Siyaset Okulu Selçuk Efes Kent Belleği’nde...
Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından Olof Palme International Center ve Arbetarnas...
Efes Selçuk’ta “Başka Bir Siyaset Okulu” Başlıyor
Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından “Sesimiz Var”...
POLİTİKA Haberleri
TümüSevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...
“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...
Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...
Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...