CHP'li Polat: "Siyanür değil, yoksulluk öldürüyor"
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, artan işsizlik ve intihar vakaları hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Polat, “Siyanür bu denli gündemdeyken çeşitli önlemlerle satışı denetim altına alınabilir, ancak siyanür ile ilgili önlemler almak intiharların önüne geçmeyecektir. Çünkü intiharların asıl sebebi siyanür değil, artan işsizlik ve yoksulluktur. Türkiye acilen üretime dayalı, istihdam sağlayacak yeni ekonomik programlar geliştirerek işsizliğe bağlı intiharların önüne geçmelidir.” dedi.
“SİYANÜR DEĞİL YOKSULLUK ÖLDÜRÜYOR!”
Polat, “Geçtiğimiz günlerde eşi pazara gitmek isteyen bir vatandaşımız, cebinde sadece 1.5 lirası olduğu ve ailesine bakamadığı için intihar etti. Türkiye’de yoksulluk ve işsizlik her geçen gün artarken, toplu intiharların önüne geçmek için çözümü siyanürü engellemekte bulan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Yeni mevzuat değişikliğiyle, halkımıza piyasa ve internet ortamından siyanür bileşiklerini içeren maddelerin satışına yasak getiriyoruz.’ dedi. Geçim sıkıntısı ve işsizlik Türkiye için artık çok büyük bir travma haline gelmiş durumdadır.” dedi.
“İŞSİZLİKTE KARA TABLO”
Polat, “Vatandaşlarımız kendisine ve ailesine yetemedikleri, istedikleri gibi yaşayamayıp, temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı için psikolojik açıdan yalnızlığa sürüklenerek intihar etmektedir. Soğuk kış aylarında yakacak odunu, kömürü bulamayan, doğalgaz alacak parası olmayan, ailesinin temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamayan ve simit peynir hesabına mahkûm edilen, hatta yeni doğmuş bebeklerine bez alamayan vatandaşlarımız çaresizlik içerisindeler. Sosyal devletin temel amaçlarından biri, toplumu ve bireyleri yoksulluktan kurtararak, güvensizlik alanını daraltmak ve herkesin kendi kaderine hâkim olmasını sağlayacak koşulları ve ortamı hazırlamaktır. Yoksullukla mücadelede temel hedef, herkese insanca yaşaması için gerekli minimum gelir düzeyini garanti etmektir. Ancak ne yazık ki karşılaştığımız tablo çok vahim. İşsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 980 bin kişi artarak 4 milyon 650 bin kişiye yükselirken; işsizlik ödeneğine başvuruların sayısı ilk sekiz ayda 1 milyon 345 bin kişi, bu ödenekten faydalanan 697 bin kişi oldu. Türkiye’de 22,5 milyon vatandaşımız ise açlık sınırının altında yaşamaktadır. AKP, saray ve yandaşa hizmet etmeyi bırakıp, vatandaşın işsizlik sorununa derhal bir çözüm üretmelidir.” diye ifade etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yoksulluk Sınırı 92 Bin Lirayı Geçti
TÜRK-İŞ’in Ekim 2025 verilerine göre, dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 92 bin 547...
Meryem Ana Evi Otopark Gelirleri Ellerinden Alınan Efes...
Meryem Ana Evi Otopark gelirleri elinden alınan Efes Selçuklu vatandaşlardan yoksulluğa ve kent...
CHP lideri Özel'den İliç mesajı:
Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat 2024'te Çöpler altın madeninde siyanür liç işleminden sonra...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...