BIST 100 14.405,25 %1,79 Altın 6.828,21 ₺/gr %0,61 Bitcoin $78.745 %0,25 Dolar 48,48 ₺ %0,02 Euro 56,45 ₺ %0,09 Sterlin 65,73 ₺ %0,07 Gümüş 103,53 ₺/gr %1,00 Ethereum $2.494,78 %0,38 İsviçre Frangı 59,92 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,19 ₺ %0,06 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,92 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,21 ₺ %0,03 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,05 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA CHP’li Sertel ekonomi gazetecileriyle ilgili yasa hazırlı...

CHP’li Sertel ekonomi gazetecileriyle ilgili yasa hazırlığını sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e verdiği soru önergesiyle, “Ekonomi ile ilgili olumsuz haber yapanların cezalandırılmasına ilişkin yürütülen bir çalışma ve kanun hazırlığı var mıdır” diye sordu.

0Yorumlar
CHP’li Sertel ekonomi gazetecileriyle ilgili yasa hazırlığını sordu
 

İktidarın güdümündeki Sabah Gazetesi’nde bir gazetecinin “Ekonominin genel yapısı, milli para, finansal göstergelere ilişkin olarak, bunların fiyat, değer veya seviyeleri üzerinde önemli ölçüde etki doğurabilecek yalan, yanlış ve yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, bu suretle menfaat elde edenlerin, 6 aydan iki yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adlı para cezasıyla cezalandırılması gündemde” şeklindeki yazısını verdiği soru önergeleriyle Meclis gündemine taşıyan Atila Sertel, AKP iktidarından böyle bir hamle gelirse şaşırmayacağını söyledi.

SİMİT-YUMURTA HESABI

Ekonomik nedenlerle yaşanan intiharların, kendini yakanların, sütünü döken köylülerin Saray ve Saray medyasının gündeminde olmadığının altını çizen Atila Sertel, “İktidar istiyor ki bütün gazeteciler ‘ekonomi çok iyi, Türkiye’de her şey güllük gülistanlık’ diye peşi sıra yazılar yazsın, ekonominin başındaki damada methiyeler dizsin. İktidara mensup milletvekillerinin çay, simit ve yumurta üzerinden yaptığı hesaba bakarsak Türkiye’de gerçekten her şey çok güzel” diye konuştu.

Ekonomik krizi aşmak için adeta “deli dumrul” vergileri üreten iktidarın gazeteciler üzerinde bu yönde bir baskı oluşturma girişiminin kabul edilemez olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bu yönde bir hazırlığın olduğunun konuşulmasının dahi basın ve ifade özgürlüğüne zarar verdiğinin altını çizdi.

“KARŞISINDA DURURUZ”

İktidardan bu yönde bir hazırlık olup olmadığının cevabını beklediklerini dile getiren Sertel, şunları söyledi:

“Türkiye ve basın özgürlüğü için kara bir leke olacak böyle bir kanun teklifi Meclis’e getirilirse iktidarın bu ayıbını temizlemek için mücadele ederiz. İktidar gazetecilerin ne yazıp yazmayacağı ile değil ekonomiyi düzeltmekle uğraşsın. Ekonominin düzeldiği bir ortamda gazeteciler ‘ekonomi kötü’ diye yazmaz. Ekonomik sebeplerle intihar edenleri dahi sayfalarında, ekranlarında görmeyen kişilere de gazeteci denmez.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bakan Albayrak ve Gül’e verdiği soru önergelerinde şunları sordu:

Bakanlığınız tarafından veya bakanlığınızdan görüş alınan ekonomi ile ilgili olumsuz haber yapanların cezalandırılmasına ilişkin yürütülen bir çalışma ve kanun hazırlığı var mıdır?

Ekonomi gazetecilerinin cezalandırılmasına ve sindirilmesine yönelik bu kanun taslağı neleri içermektedir?

Ülke ekonomisiyle ilgili olumsuz yapanların cezalandırıldığı bir ülke var mıdır? Varsa bunlar hangi ülkelerdir? Bu ülkelerde gazetecilere ne gibi cezalar verilmektedir?



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...

9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü

20 saat önce

Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı

“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...

21 saat önce

Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...

Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...

1 gün önce

Türk-İş Ege Başkanı Çakmak’tan otoyol ve köprü...

Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, sendikal örgütlenme çalışmaları, işçilerin yaşadığı...

1 gün önce

Yeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...

YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.

4 gün önce

CHP Gaziemir’den “Etik ve Şeffaflık Kurulu” hamlesi

CHP Gaziemir İlçe Örgütü, siyasette etik, şeffaflık ve hesap verebilirliği güçlendirmek amacıyla...

6 gün önce

Kılıçdaroğlu’ndan Buca’da villa tepkisi: Arsayı siz sattınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Kaynaklar’da villa yapılaşmasından şikâyet eden...

6 gün önce

AK Parti Menderes Danışma Meclisi’nde Toplandı

AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı, genişletilmiş ilçe danışma meclisinde toplandı.

6 gün önce

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de ikinci günü! Ziyaretler...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir ziyaretinin ikinci gününde Kaynaklar'da köy halkıyla...

6 gün önce

Aliağa’nın MHP’li Başkanı Serkan Acar’dan iddialı çıkış!...

Aliağa’da başarılı işlere imza atan Acar, “Geldiğimiz nokta İzmir’in çok üzerinde. Bunu yeterli...

7 gün önce

Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de! İşte saat saat programı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'e geliyor. Kılıçdaroğlu iki günlük İzmir...

7 gün önce

ZAFER PARTİSİ KARABAĞLAR’DAN 30 AĞUSTOS’TA ESNAFA BAYRAK...

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar’daki...

9 gün önce