CHP’li Turan’dan “Eşit işe eşit ücret” mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan, yeni haftaya Ödemiş Belediyesi işçileriyle başladı.
Tüm belediye işçileri için “Eşit işe eşit ücret” vurgusu yapan Turan, Ödemiş’in 99 mahallesine hizmet için her bir işçinin emeğine ihtiyaç duyduklarının altını çizdi. Belediye işçilerine “Hiçbir endişeniz olmasın” diye seslenen Turan, bugün olduğu gibi yarın da emeğin ve emekçinin yanında olacaklarını söyledi.
Ödemiş’in merkezi ve kırsalında yüksek bir tempoyla çalışmalarını sürdüren CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan, günün ilk ışıklarında Ödemiş Belediyesi Destek Hizmetleri Şantiyesi’nde farklı birimlerden belediye işçileriyle buluştu. CHP Ödemiş İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Belediye Meclisi Üyesi adaylarının da eşlik ettiği ziyarette işçilere seslenen Turan, “Sizler Ödemiş Belediyesi’nin sahada görünen yüzü, sahadaki gücüsünüz. Yazın sıcağında kışın soğuğunda en zorlu şartlarda dahi Ödemiş’e alın teriyle hizmet ediyorsunuz. Burada özverinizle ve emeklerinizle evinize helal ekmek götürmenin mücadelesini veriyorsunuz. Biz bu mücadelede bugün olduğu gibi yarın da yanınızda olacağız. Yeni dönemde buradaki her bir çalışma arkadaşımızın emeğine ihtiyacımız olacak. Ödemiş’e hizmet için var gücüyle çalışan her bir işçimizle 1 Nisan’dan itibaren çok daha önemli çalışmalara imza atacağımıza olan inancım tam.
“HİÇBİR ENDİŞENİZ OLMASIN”
Kim ne derse desin; bizim kafamızın arkasında başka hiçbir hesap yok. Bizi tanıyanlar zaten bilir. Bizim kimseyle ilgili bir önyargımız yok. Sizin emeğinizi ve ekmeğinizi korumak, haklarınızı korumak ve iyileştirmek önceliğimizdir. Hiçbir endişeniz olmasın. Kimsenin emeğiyle ve ekmeğiyle oynayacak bir anlayışta olmadık, olmayacağız. İşini layığıyla yapan, alın teri döken tüm çalışma arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Sizleri de bu endişelerden uzakta tutmak ve haklarınızın güvencesi olmak bizim görevimizdir.
Bu anlamda da ‘Eşit işe eşit ücret’ anlayışını belediyemize hakim kılmak istiyoruz. Yani geçici süreli istihdam edilen arkadaşlarımızın da Belediye Personel Ltd. Şti. bünyesine dahil edilmesini böylelikle sendikal haklara kavuşmalarını, herkesin eşit işe karşılık eşit ücret almasını hedefliyoruz.
“AYNI İŞİ YAPANLARIN FARKLI ÜCRET ALMASI SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL”
Aynı işi yapanların farklı ücret alması durumu sürdürülebilir bir durum değildir. Bugüne kadar olduğu gibi bunda sonra da işçilerimizin emeklerinin karşılığını tam zamanında ve eksiksiz şekilde verme anlayışını da sürdüreceğiz. İşçilerimizin ve ailelerinin refah seviyesini yükseltmek, mevcut derin ekonomik krizin içinde belediyemizin imkanları ölçüsünde haklarını iyileştirmek elbette hedeflerimiz arasındadır. Tüm işçilerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Yeni dönemde birlikte çok güzel hedeflere yürüyeceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Fon soruşturmasında Bülent Turan'dan dikkat çeken mesaj
İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, fon soruşturmasına ilişkin sorumluluğu bulunan kişilerin...
Arda Turan, Fatih Terim derken Trabzonspor bombayı...
Fatih Tekke ile yollarını ayıran Trabzonspor'da teknik direktör arayışları sürüyor. Daha önce...
'Şiddetsiz işyerleri ve şiddetsiz bir yaşam için...
DİSK İzmir Kadın Komisyonu, 8 Mart öncesi düzenlediği yürüyüşte kadın emeğinin...
POLİTİKA Haberleri
TümüKaraburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...
Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...
CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...
CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...
Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti
2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...
Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...
YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...
Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...
Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...
Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...