“Cumhur İttifakında oy kaybı yüzde 12”
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu 30 ilçeyi kapsayan saha çalışmaları kapsamında bu kez Tire’de sahaya indi.
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığındaki heyet, ilçede pazarcı ve sanayi esnafı ile STK ve Odaları ziyaret etti.
Tire’deki saha çalışması öncesi CHP Tire İlçe Başkanlığında ilçe örgütüyle bir araya gelen CHP İzmir İl başkanı Deniz Yücel ve yönetimi, daha sonra Tire belediyesine geçerek belediye başkanı Salih Atakan Durak’ı ziyaret etti. STK ve Oda ziyaretlerinde de bulunan Deniz Yücel, Tire Ziraat Odası, Tire Ticaret Odası ve Disk Emekli-Sen şubesine gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, ilçede kurulan Salı pazarında pazarcı esnafı, üreticiler ve vatandaşlarla buluştu.

Tire’de gerçekleştirilen saha çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir İl Başkanı, “Ülkede AKP iktidarının sebep olduğu tüm sıkıntılar Tire’de de derinden yaşanıyor. Konuştuğumuz her vatandaşımız seçimi, iktidar değişimini ve millet iktidarını bekliyor. Bu beklenti Tire’de de anketlere yansımış durumda” diyerek, şunları söyledi.
ÜLKENİN EN BÜYÜK PROBLEMİ AKP İKTİDARI
Bugün Tire’de il yönetim kurulu üyelerimiz ile Pazar ve sanayi esnaflarımızı, STK ve odaları ile vatandaşlarımızla bir araya geldiğimiz ziyaretler ve çalışmalar gerçekleştirdik. Türkiye’nin en büyük pazarlarından Salı pazarında temaslarda bulunduk. Biz CHP olarak hep sahada, çarşı da, pazar da İzmirlilerin yanındayız. Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları zaten biliyoruz ama bu sıkıntıları yerinde görmek ve dinlemek için saha çalışmalarını çok önemsiyoruz. Tire’de kime dokunsak, kimin halini sorsak aldığımız cevaplar hep benzerdi. Vatandaş öylesine dertli ki, artık kendi derdinden geçmiş memleketin haline üzülür haldeler. Geçim sıkıntısı, alım gücünün düşmesi, akaryakıta ve gıda ürünlerine her gün gelen fahiş zamlar, girdi fiyatlarının karşılanamaz hale gelmesi ve işsizlik en çok gelen şikayetler. Bu sıkıntılardan dert yanan vatandaşlarımız, bu sıkıntıların kaynağının da farkında. Vatandaş bu ülkenin en büyük probleminin AKP iktidarı olduğunu söylüyor. Onun içinde, en büyük şikayet, ülkeyi saltanat ve makam uğruna bu hale getiren AKP iktidarından. Tireliler tüm dertlerinden kurtulmak için önce saray iktidarından kurtulması gerektiğinin farkında. AKP’liler tarafından çizilen pembe tablo, atılan nutuklar ve yapılmaya çalışılan algı operasyonları Tireli vatandaşlarımızın umurunda değil. Tireliler kendi yaşadıkları sıkıntıyı, dertleri görmezden gelen AKP ile yaşadıkları her sıkıntıda yanlarında olan, ilçe ve büyükşehir belediyeleri ile çözümler üreten Millet ittifakı arasındaki farkı görüyor. Bu farkı sandığa yansıtacağı günü de sabırsızlıkla bekliyor.

CUMHUR İTTİFAKI 12 PUAN GERİLEDİ. SANDIK GELİYOR AKP GİDİYOR
İzmir’de yaptırdıkları anketlerle ilgili olarak daha önce yaptığı, AKP’nin yüzde 20, MHP’nin yüzde 2 oranlarına gerilediği açıklamasıyla ilgili, cumhur ittifakından gelen tepkilere de değinen Yücel, “ Bu arkadaşlar İzmir’de dibi görmek üzere olduklarını sanki ilk kez benden duyuyormuş gibi davranmasınlar. Biliyoruz ki, kendi, yaptırdıkları anketlerde de benzer sonuçları gördüler. Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik buhranını bu ülkeye bile isteye yaşatacaksınız, bir yıl içinde akaryakıta yüzde 250’lere,ekmeğe yüzde 150’ye, 2018’den bugüne elektriğe yüzde 400’lere varan zamları yapacaksınız, sonrada anketlerde yüksek çıkmayı bekleyeceksiniz. Memlekette ev ve dükkan kiralarında yüzde 200’leri aşan artışlara seyirci kaldıkları, açıklanan yoksulluk sınırı asgari ücretin neredeyse 4 katı olduğu için mi? Çok övündükleri hastanelerden insanlarımız aylar sonrasına bile randevu alamadıkları, çiftçiye elindeki toprağı ektirmedikleri, ithal edilen ürünler yüzünden bizim üreticimizi iflas ettirdikleri için mi? Çiftçi kadınların haykırışına karşı, tarım bakanı utanması gereken komik destek rakamlarıyla cevap vermeye çalıştığı için mi Anketlerde yüksek çıkmayı bekliyorlardı? Bu iş gerçekleri saptırmaya, ülkenin içler acısı halini, vatandaşın her geçen gün artan yoksulluğunu CHP’li belediyelere saldırarak örtmeye çalışmaya benzemez. Gerçeklerle yüzleşmek istiyorlarsa anketlere ihtiyaçları yok. Yandaşlarıyla yaşadıkları saltanatın, saray kafasıyla kurdukları yalan dünyanın içinden kafalarını kaldırıp, vatandaşın haline baksınlar. O zaman kendi sonlarını görecekler. Yok, illaki anket duymak isterlerse kendilerine Tire ile ilgili bazı verileri duyuralım. Tire’de yaptırdığımız son anket sonuçlarına göre, 2019 yerel seçimleri göz önüne alındığında, Millet ittifakı olarak biz oylarımızı yüzde 7 artırırken, Cumhur ittifakının oyları yüzde 12 gerilemiş durumda. İster anketleri temel alsınlar, isterlerse Tirelilerin isyanını. Sonuç değişmiyor, sandık geliyor AKP gidiyor” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cumhur İttifakı’nda ‘süreç’ çatlağı
Yeni açılım süreci kapsamında Meclis’te kurulan araştırma komisyonuna ilişkin tartışmalar...
Son ankette çarpıcı sonuç:
Pİ AR'ın son araştırmasına göre kararsızların oranı yüzde 24'ü aştı. MHP lideri Devlet...
Devlet Bahçeli’nin Tire talebi: Cumhur İttifakı MHP’li...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin İzmir Tire’ye yönelik özel...
POLİTİKA Haberleri
TümüÖzel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...
Kılıçdaroğlu'na 'tarihi' çağrı
CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
Yavaş'tan 'Levent Koç' açıklaması:
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan, CHP’den istifa ederek AKP’ye katılan Haymana...