Delege imzaları CHP Genel Merkezi'nde
CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan 900'e yakın delege imzası, parti lideri Özgür Özel'in kurmayları tarafından CHP Genel Merkezi'ne iletildi.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, il başkanlarıyla beraber kurultay imzalarını dosyalar halinde getirdi.Yaklaşık 833 delegenin noter onaylı imzasının yanında, haklarında tedbir kararı olduğu için kurultay taleplerini onay olmadan ayrı ileten 170 istanbul il delegesinin imzası bulunuyor.İmzacıları 'mutlak butlan' yönetiminde yer alan Adnan Demirci ile Nevaf Bilek karşıladı.
İL BAŞKANLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA
CHP'li 74 il başkanı, olağanüstü kurultay talebiyle toplanan delege imzalarını teslim etmelerinin ardından CHP Genel Merkezi önünde açıklama yaptı. İl başkanları adına CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Saray tarafından kurgulanmış bu karanlık oyunu bozmanın yegane yolu zaman kaybetmeksizin Kurultayımızın bir an önce toplanmasıdır. Bu bağlamda bugün 81 ilden gelen il başkanlarımız ve temsilcilerimizle birlikte topladığımız imzaları muhataplarına teslim etmiş bulunuyoruz. CHP'de mutlak butlan kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu'na genel başkanlığa dönmesinin ardından partinin seçilmiş yönetimi derhal olağanüstü kurultay talebinde bulunuyor.CHP'nin seçilmiş lideri Özgür Özel, partinin 45 gün için kurultaya gitmesi gerektiğini ve bu doğrultuda çaba gösterdiklerini söylemişti. 830 kurultay delegemizin noter beyanlı imzalarını, 170 İstanbul kurultay delegemizin kurultay isteyen imzalı irade beyanlarıyla birlikte 1003’ün kurultay iradesini net bir şekilde ortaya koymuştur. 2023 Kasım kurultayının ilk turunda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'e 682 oy verildiğini özellikle vurgulamak isteriz. Bu imzaları yalnızca Kurultay delegelerimiz, örgütlerimiz ve üyelerimiz adına değil; hangi görüşten olursa olsun partimize yönelik bu siyasi müdahalenin karşısında duran on milyonlarca yurttaşımız adına teslim ediyoruz.
"ÖZEL: DELEGE SÖZÜNÜ SÖYLESİN, DAHA NE İSTİYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel, kurultay taleplerine ilişkin dün gazeteci Deniz Zeyrek'e verdiği röportajda "Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda size rakip olmasını istiyor musunuz?" sorusu üzerine şunları söylemişti:"Vallahi kurultay olsun. Kim rakip olmak istiyorsa olsun çok isterim. Kemal Bey’e şu çağrıda bulunurum: Tartışmalı olan kurultay 2023’te 4-5 Kasım’da yaptığımız kurultay. O kurultayda hiçbir tartışma yoktu. O kurultayda benden daha büyük bir madalya Kemal Bey’e vardı. Biz CHP tarihinde ilk kez ikili bir yarışla genel başkan değiştirdik. Ben yarışı kazanan olarak küçük bir madalyayı hak etmiştim. İlk kez demokratik bir yarışla bu genel başkanlığı devretmeyi başaran Kemal Bey de daha büyük bir madalyayı hak etmişti. Şimdi Kemal Bey bu madalyadan vazgeçmiş. Birtakım meczupların, kumpasların, partiyi yıpratmak için iktidar oyunları oynadığı bir yerde kendisine verilen bu imkanla geldi başa. Şimdi o güne dönelim diyorlar ya, O güne dönelim. O günkü delegenin 900’e yakın imzasını yarın (bugün) biz teslim ediyoruz. İşin içinde İstanbul yok. İstifa edenler, ihraç edilenler işte tartışmaya açtıkları kimse. Kemal Bey’e diyorum ki o güne gidelim ve o delege, o iradesine fesat karıştırıldı denen delege bu kurultayı bir kez daha yapsın ve sözünü söylesin. Daha ne istiyoruz?"
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
YENİ Parti İzmir'de Çağatay Güç yeniden il başkanı seçildi
YENİ Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak katılan Çağatay Güç, 408 oyla yeniden...
Başkan Güç’ten Delege Seçimleri açıklaması: “İzmir’in...
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, delege seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada,...
CHP il ve ilçe kongre takvimi açıklandı
CHP Merkez Yönetim Kurulu kararıyla kongre takvimi başladı. Delege seçimleri 11 Kasım’da, ilçe...
POLİTİKA Haberleri
TümüÖzgür Özel’den Emir Sarıgül’ün para iddiasına ilk yanıt
Özgür Özel, Emir Sarıgül’ün babasının kendisine 350 bin dolar verdiği iddiasını reddederek atkı...
Mustafa Savaş: AK Parti’nin hizmet yolculuğu sürüyor
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 3 Kasım 2002’nin yıl dönümünde yayımladığı mesajda 24...
MHP Manisa’dan Soma ve Kırkağaç çıkarması! Terörsüz...
MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş, MYK Üyesi Ali Uçak ve beraberindeki heyet, Soma ve...
CHP’li Kılıç’tan gaziler ve şehit yakınları için önerge
CHP’li Sevda Erdan Kılıç, vazife malulleri ve şehit yakınlarının sosyal haklara erişimindeki...
Ankette YENİ Parti'nin oy oranı 14,20 puan düştü
Metropoll Araştırma'nın temmuz ve ekim verilerinde YENİ Parti'nin oy oranı 14,20 puan gerilerken...
Eyyüp Kadir İnan'dan 2028 seçimleri için mesaj
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 3 Kasım'ın 24. yıl dönümünde...
YENİ Parti İzmir’de ön seçim maratonu sona eriyor
YENİ Parti İzmir İl Örgütü, genel başkan adaylığı ön seçimini 8 Kasım Pazar günü yapacak; büyük...
Mustafa Sarıgül YENİ Parti'den istifa etti
Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, hakkında yürütülen soruşturma sonuçlanıncaya kadar YENİ...
YENİ Parti kurultayı 14-15 Kasım’da yapılacak
YENİ Parti’nin kurultayı 14-15 Kasım’da Ankara Arena’da yapılacak, genel başkanlık ön seçimi ise...
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan 29 Ekim mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında Cumhuriyet’in 103....
Okan Müderrisoğlu’ndan fon krizinin AK Parti’ye etkisi...
AK Parti tabanında fon krizi tartışması sürüyor. Okan Müderrisoğlu, anlık anketlerin oy kaybına...
Sarıgül’den soruşturma tamamlanana kadar YENİ Parti...
Mustafa Sarıgül, kendisi ve ailesi hakkındaki soruşturma sonuçlanana kadar YENİ Parti üyeliğinin...