BIST 100 13.198,84 %1,04 Altın 6.850,08 ₺/gr %0,52 Bitcoin $86.218 %0,44 Dolar 48,82 ₺ %0,03 Euro 55,93 ₺ %0,11 Sterlin 65,19 ₺ %0,16 Gümüş 105,63 ₺/gr %1,93 Ethereum $2.748,89 %0,48 İsviçre Frangı 59,51 ₺ %0,11 Kanada Doları 34,72 ₺ %0,18 Avustralya Doları 34,75 ₺ %0,00 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,00 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,29 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,43 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Demirtaş'ın Akşener'e yazdığı açık mektuba yanıt

Demirtaş'ın Akşener'e yazdığı açık mektuba yanıt

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yazdığı açık mektupla ilgili soru İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem'e soruldu.

0Yorumlar
Demirtaş'ın Akşener'e yazdığı açık mektuba yanıt

 Canlı yayında yanıt veren Erdem, "Milletin çizgisi olduğuna inandığımız için biz onu ortaya koyuyoruz. Her siyasi parti milletin sesidir. Milletin temsilcisi olduğu, milletin değerlerini temsil ederek bunu gündeme getirdiği zaman ancak teveccüh görür ve yaptığı siyaset bir işe yarar diye düşünüyorum" dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e açık mektup yazdı. Demirtaş, “Size hak olan müzakere siyaseti, HDP için neden bir hak değil? HDP’nin, oy vereceği cumhurbaşkanı adayı ile müzakere yapmasının nasıl bir sakıncası olabilir” diye sordu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez” demişti. 

Demirtaş, “Açık açık sormam gerekiyor” sözleriyle özetle şu soruları yöneltti:

“HDP’li seçmen olarak benim oyumu istiyor musunuz? Yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın belediye başkanlarının kazanmasını sağlayan HDP oyları için ‘istemem’ demediğinizi de hatırlatırım. Arkadaşlarınız HDP seçmeninin oylarıyla bakanlık koltuklarına oturmaya adaylarsa bizi ikna etmeniz gerekmez mi? Demokratikleşmeye dair talepleri taviz olarak mı görüyorsunuz? Eğer iktidar olursanız ve HDP’nin talepleri sizin masanıza gelmeyecekse bize hangi masayı öneriyorsunuz? HDP de HDP seçmeni de eşitler arası, omuz hizasında yapılacak bir müzakere dışında hiçbir üstenci, dayatmacı, egemen bakış açısıyla yaklaşımı asla kabul etmeyecektir. Sorunlarımızın demokratik siyaset alanında, barış içinde, konuşarak çözülmesi dışında herhangi bir yöntemi benimsemiyoruz. Sizin önerdiğiniz başka bir yöntem var mı?” 

Halk TV'deki "Sözüm var" programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Demirtaş'ın açık mektubuyla ilgili soruya yanıt verdi. Erdem, "Ben Selahattin Demirtaş'ın mektubu hakkında konuşmak istemiyorum. Çünkü siyasette böyle bir method yok. Ama biz kendi düşüncelerimizi söylüyoruz. Açık söylüyoruz. Hatırlarsanız bu yayınlarda söyledim. AYM kararlarına uyulması, kayyum uygulamalarının demokrasiye aykırı olduğu yahut AİHM kararına uyarken iktidarın sevdiği ya da sevmediği tutuklu gibi bir ayrımın olamayacağını... Bunlar yeni söylediğimiz şeyler değil" dedi.

"ÇİZGİLERİMİZ VAR"

"Ama bizim kesin olan çizgilerimiz var" diyen Erdem, "Milletin çizgisi  olduğuna inandığımız için biz onu ortaya koyuyoruz. Her siyasi parti milletin sesidir. Milletin temsilcisi olduğu, milletin değerlerini temsil ederek bunu gündeme getirdiği zaman ancak teveccüh görür ve yaptığı siyaset bir işe yarar diye düşünüyorum.  85 milyonun da inandığını düşündüğümüz terör konusundaki şeylerimiz netti. Bunu hep söyledik, bugünde netiz dolayısıyla bizde değişen bir şey yok. Hep aynı şeyi söylüyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

11 saat önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

14 saat önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

5 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

8 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

8 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

8 gün önce

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü YENİ Parti'ye Katıldı

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, düzenlenen resmi törenle YENİ Parti saflarına katıldı....

9 gün önce

Başkan Güç: "Bizim gücümüz örgütümüzdür"

YENİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ...

11 gün önce

MHP'YE İZMİR'DE BÜYÜK KATILIM

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen...

12 gün önce

CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...

9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü

13 gün önce

Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı

“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...

13 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...

Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...

14 gün önce