DSP’de sular durulmuyor, tepkiler illere sıçradı
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın 14 Mayıs seçimlerinde Erdoğan'ı destekleme kararına parti içinden tepkiler devam ediyor.
DSP Manisa İl Başkanı “Atatürk’e düşmanlık yapanların yanında yer almayız” derken, Konya'da iki ilçe başkanı istifa kararı aldı...
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini ifade ederek ‘AKP listelerinden seçime gireceklerini’ duyurmuştu.
GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI İSTİFA ETMİŞTİ
Kararın ardından Partinin genel başkan yardımcıları Onur İste, Dilara Tambova, Selçuk Karakülçe partilerinden istifa etti. İstifanın ardından açıklama yapa Onur İste, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini duyurdu.
İL VE İLÇE TEŞKİLATLARINDAN TEPKİ
DSP'nin bazı illerindeki teşkilatlarında destekleme kararına karşı istifalar yaşanırken, Manisa'da partinin il ve ilçe başkanları DSP Genel Başkanı Aksakal'ın kararını tanımadıklarını dile getirdi.

DSP Manisa İl Başkanı İbrahim Topuk
İL VE İLÇE BAŞKANLARI ORTAK AÇIKLAMA YAYINLADI
Aksakal'ın Erdoğan'ı destekleme kararına itiraz eden DSP Manisa İl Başkanı İbrahim Topuk ve beraberindeki 6 ilçe başkanı ortak açıklamada bulundu.
6 ilçe başkanı ile birlikte alınan ortak kararı kendi sosyal medyasında yayınlayan DSP Manisa İl Başkanı İbrahim Topuk açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Partimiz Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Sayın Önder Aksakal'ın açıkladığı ‘Seçimlerde AKP'yi destekleme' kararına Manisa İl Örgütü olarak katılmadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Bu karar alınırken partimizin hiçbir il veya ilçe örgütünün, genel bakan yardımcılarının bile görüşü alınmamış, partinin tabanına böyle bir karar üzerinde görüşüldüğü bilgisi verilmemiştir. AKP kurmaylarının genel merkezimizi ziyaretinin ardından genel başkan sayın Önder Aksakal AKP genel merkezine giderek böyle bir kararın alındığını basına açıklamıştır. Biz de kararı basın aracılığıyla öğrenmiş olduk.”
“İSTİFA ETMİYORUZ”
İlçe başkanlarıyla birlikte Aksakal'ın aldığı kararı desteklemediklerini belirten Topuk, “Hiçbir DSP'linin, Ecevit'in yolundan yürüyen hiçbir yurttaşın da bu karara destek vereceğini düşünmüyoruz. Bunun yanında yıllarca emek verdiğimiz, hiçbir zaman terk etmediğimiz partimizden de istifa etmiyoruz. Biz Demokratik Sol Parti Manisa İl Örgütü olarak bu karara uymayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” dedi.
“ATATÜRK'E DÜŞMANLIK YAPANLARIN YANINDA YER ALMAYIZ”
Atatürkçü bir parti olduklarını ve asla Atatürk'ün çizgisinden vazgeçmeyeceklerini ifade eden Topuk devamında şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Önder Aksakal'ın izleyeceği yolu asla kabul etmiyoruz. Biz Atatürkçü bir partiyiz. Kurulduğumuz günden bu zamana kadar sayın genel başkanımız Bülent Ecevit ile birlikte Atatürk ilke ve inkılaplarına her zaman bağlı kaldık, kalmaya da devam edeceğiz. Atatürk'ün ışığında ve Ecevit'in izinde DSP yolunda ömrümüzün sona kadar devam edeceğiz.
Biz Atatürk'e düşmanlık yapanların asla yanında yer almayız. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını hiçe sayanların yanında asla durmayız. DSP Manisa il ve ilçe örgütleri olarak önümüzdeki süreçte kime destek vereceğimizi ve kimin yanında olacağımızı yapacağımız toplantıdan sonra karar vereceğiz.
Parti örgütlerimizle yapacağımız toplantının ardından kararımızı önümüzdeki günlerde açıklayacağız.”

KONYA’DA 2 İSİM İSTİFA ETTİ
Konya’da ise DSP Yunak İlçe Başkanı Hüseyin Atıcı ve önceki dönem DSP Tuzlukçu İlçe Başkanı Nevzat Şahin, partilerinden istifa ederek CHP’ye katıldı. Her iki ismin de CHP rozetini CHP Konya Milletvekili Adayı Barış Bektaş ve Konya İl Başkanı Bekir Yaman taktı.
“PARTİLERİNİN CUMHUR İTTİFAKI’NA KATILMASI NEDENİYLE İSTİFA ETTİLER”
Partiye yeni katılımlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Barış Bektaş, şu ifadelere yer verdi:
“DSP Yunak ilçe başkanı Hüseyin Atıcı ve yönetim kurulu ile DSP Tuzlukçu önceki dönem ilçe başkanı Nevzat Şahin partilerinin Cumhur İttifakı’na katılması nedeniyle istifa ederek partimize katıldılar. İl Başkanımız Sn.Bekir Yaman ile birlikte kendilerine CHP rozetlerini takma onurunu yaşadık”
Sözcü
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tedbir Kararı Ne Zaman Kalkacak?
Mahkeme tarafından verilen 'mutlak butlan' kararının ardından CHP'de sular durulmuyor.
İran gerilimi Ürdün’e sıçradı: Havalimanı ve liman...
Ürdün makamları, “belirli ve güvenilir bir tehdit” gerekçesiyle Akabe’deki uluslararası...
Bodrum'da otluk alanda çıkan yangın, ormana sıçradı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, otluk alanda çıkıp ormana sıçrayan yangın, ekiplerin müdahalesi ile 1...
POLİTİKA Haberleri
TümüSevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...
“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...
Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...
Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...