BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Erdal Aksünger, iddialara cevap verdi

Erdal Aksünger, iddialara cevap verdi

Aksünger, "Ülkemiz ve geleceğimiz için ayrı bir önem sahip ' 17-25 Aralık Soruşturması' CHP olarak partimin ve şahıs olarak benim onur meselesi haline gelmiştir” dedi.

0Yorumlar
Erdal Aksünger, iddialara cevap verdi

Bugün, hakkımda bazı basın-yayın organlarında, “Soruşturma Komisyonunun” dün yapılan ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın dinlendiği toplantıya gerekçesiz olarak katılmadığım şüphesi yaratacak haberler yayınlanmıştır. Oysaki, programı çok önceden belirlenmiş olan “Geleceği Birlikte Kuruyoruz” toplantılarının İstanbul buluşmasında, 2015 Genel Seçimleri ile ilgili örgüt yöneticilerine yönelik, yeni seçim stratejimizin sunumu yapmak için İstanbul’da bulunmakta idim.  Toplantıda yaptığım, sunumu olabildiğince erkene alarak İstanbul’dan ayrılmama rağmen, Soruşturma Komisyonu toplantısının ancak sonunda yapılan “değerlendirme” kısmına yetişebildim.

BENİM İÇİN ONUR MESELESİDİR

Ülkemiz ve geleceğimiz için ayrı bir önem sahip “  17-25   Aralık Soruşturması” CHP olarak partimin ve şahıs olarak benim onur meselesi haline gelmiştir. 9 Temmuzda yapılan ilk komisyon toplantısından bu güne kadar, geceli gündüzlü emek verdiğim bu konunun yanlış anlaşabilecek bir şekilde basında yer alması beni oldukça rencide etmiştir. Bunu en çok komisyondaki çalışmalarımı takip eden siz değerli basın mensupları bilirsiniz.

KOMİSYONUN TOPLANMA SAATİ BİLDİRİLMEDİ 

Bu vesile ile Soruşturma Komisyonun işleyişi ile ilgili söyleyeceğim birkaç ayrıntının önemli olduğunu düşünüyorum. Daha önce birçok kez talep etmemize rağmen, komisyon toplantı saatleri en erken bir ya da iki gün önce tarafımıza bildirilmektedir. Bunun CHP’li üyeler ve şahsımın toplantılarda yer almamasına yönelik bilinçli olarak yapıldığını düşünmekteyim. Sizlerin de bildiği gibi bizler, bu komisyon dışında birçok görev yapan ve buna oranla yoğunlukları oldukça fazla insanlarız. Programlarımızı çok önceden hazırlıyor ve çalışmalarımızı bunun üzerinden yürütüyoruz. Dünkü toplantı ile ilgili,  programımı Komisyon Başkanı Hakkı Köylü’ye iletip toplantı saatinin 15.30’a alınmasına yönelik talebimize olumsuz bir cevap verilmemesine rağmen, toplantı 14.30’da başlatılmış, 16.00’da bitirilmiştir. Türkiye’nin gündemini teşkil eden en önemli konuda -özellikle bakanların dinleneceği ilk toplantıda- şahsımın yanlış yönlendirilmesini oldukça manidar buluyorum. Bakan dinlemesine yönelik ilk toplantı öncesi, Komisyon Başkanının yaptığı basın yasağı başvurusu ve ardından şahsıma yönelik yanlış bilgilendirme ile toplantıya katılmamın engellenmesi şüphenin ötesine geçmektedir. Konun bu minvalde değerlendirilmesini siz değerli basın mensuplarının takdirlerine bırakıyorum.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce