Erdoğan duyurdu: Afet bölgesi ilan edildi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:
*Önceki gün Kabine toplantısı sonrası açıkladığımız kamuda çalışan 424 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesi kararımızın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.
*Geçtiğimiz 20 yılda hep yapageldiğimiz gibi bugün de ülkemizin her meselesini milletimizin her beklentisini hayata geçirerek Türkiye’yi huzurlu ve müreffeh bir geleceğe hazırlıyoruz.
*Ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma adımlarını kesintisiz bir şekilde sürdürerek milletimize sözümüz olan 2023 Türkiye’sine adım adım yaklaşıyoruz.
*Dün yüksek İstişare Kurulu toplantımızda da ifade ettiğim gibi sadece son 2 ayda açılışını yaptığımız projelerin her biri tek başına abide hüvviyetindedir.
*Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ile İstanbul’un trafiğine yeni bir nefes borusu açtık. Küçükkuyu-Ayvacık yolu Asos ve Troya Tünelleri ile 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte Marmara’dan Ege ve Akdeniz’e ulaşımı biraz daha kolaylaştırdık.
*Malatya Hekimhan yolu ile İç Anadolu ile Doğu Anadolu arasındaki ulaşım hatlarını güçlendirdik
*Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu ile Şanlıurfa-Mardin güzergahındaki trafiği rahatlattık. TOGG fabrikası ile ülkemizin ilk yerli ve milli otomobilinin seri üretim heyecanını yaşadık. Gaziray ile sanayinin ve kültürün şehri Gaziantep’in şehir içi ulaşım sorununu çözdük.
*Ülkemizi 20 yılda asırlık eser ve hizmetlere kavuşturduk. Türkiye’nin dününü olduğu gibi yarınını da biz inşa edeceğiz.
*Seçimler geliyor, Bay Kemal yalanlar dünyası ile milletin karşısına çıkacak. Bu yalanları duyacaksınız, göreceksiniz.
*Ne yapıp edip her bir ferdi ile 85 milyonun tamamına ulaşmalı, kucaklaşmalı, desteğini ve gönlünü kazanmalıyız. Bunu da istikbalimizin mimarları olan evlatlarımızın geleceği için yapmalıyız.
6’LI MASANIN ANAYASA ÇALIŞMASI
*Türkiye yeni yönetim sistemiyle, özellikle söylüyorum, bunların güçlendirilmiş parlamenter demokrasi, bu tür palavralarına aldanmayın, buradan bir şey çıkmaz.
İranlıların güzel bir atasözü var; Oturdular, konuştular, dağıldılar. Bunların durumu bu. Türkiye işin ruhuna uygun şekilde siyasette iki ittifaklı görünüm kazanmıştır.
*Cumhur İttifakı, ortak hedef birlikteliğiyle milletin huzurundadır. Diğer ittifak ise 6’lı masa ile kamuoyuna çıkmakla birlikte, hangi amaçla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır. Ucube bir teklif çıkarttılar. Gözden geçirdim.
*Masanın etrafındakiler artı altındaki bunlara ne verirsek mutlu olurlar buna çalışmışlar. Birisinin derdi kapanan belediyeler öbürünün derdi Hazine yardımlarını en az bire çekip herkesin nasibini alması.
*Ayın 3’ünde açıklama yapacakmış Bay Kemal. Biz de ayın 3’ünde Şanlıurfa’dayız. Biz de oradan açıklama yapacağız. Bu metni tartışmak abesle iştigaldir. Size biz paravan bir şirket kurdurmayız. TOGG’a gelmek istediğini söylemiş yönetim kurulu başkanımıza ben de dedim ki Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı da alacaksın yanına. ‘O gelecekse ben gelmem’ demiş.
Sözcü
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sındırgı Afet Bölgesi' ilan edildi
Son zamanlarda sık sık deprem meydana gelen Balıkesir'in Sındırgı ilçesi “Genel Hayata Etkili...
Tarih belli oldu: Erdoğan, Türkiye'nin 5G'ye geçişini...
İktidara yakın medyanın aktardığına göre; AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’ta Ulaştırma ve...
Erdoğan, Türkiye'nin 5G'ye geçişini ilan edecek
İktidara yakın medyanın aktardığına göre; AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’ta Ulaştırma ve...
POLİTİKA Haberleri
TümüSevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...
“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...
Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...
Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...