Erdoğan’dan Arap ülkelerine sert tepki
Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde toplanan deprem vergilerinin nereye harcandığını soran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgelerine yapılanlarla ilgili bilgisi olmadığını öne sürerek, şunları söyledi: "Hiçbir bilgisi yok ama utanmadan soruyor, 'bu paraları nereye harcadınız' diye." Trump'ın İsrail-Filistin planına sessiz kalan Arap dünyasına da seslenen Erdoğan, "Başta Suudi Arabistan, sesin çıkmıyor sesin, ne zaman çıkacak? Ya Abu Dabi yönetimi, bir de oraya katılıp alkış tutuyorlar. Yazıklar olsun. Başlarında kipa olanlar da alkış tutuyor" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP il Başkanları toplantısında konuştu.
İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
* Cezayir’in ardından 15 Temmuz’da ülkemize ilk ve en güçlü desteği sağlayan Gambiya’ya geçtik. Son yıllarda firmalarımızın Senagal’de firmalarımızın hayata geçirdiği projelerle ilişkilerimiz daha da güçlendi.
* Elazığ ve Malatya’da can kaybına sebep olan bir deprem yaşadık. Şu an hastanelerde tedavi gören 48 vatandaşımız var.
* Başta üç bakanımız olmak üzere devletin ilgili bütün kurumları depremin en başından bu yana bölgede aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.
* Elazığ, Malatya dışında Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Batman’da büyüklü küçüklü topla 498 bina yıkılmış, 4 bin 912 bina ağır hasar 292 bina orta hasar almıştır. Deprem bölgesinde AFAD tarafından yaklaşık 25 bin çadır kuruldu.
* Devletimiz tüm kurumlarıyla deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yardımına koşmuştur.
* Türkiye tarihinin en hızlı ve en etkili afete müdahalesini bu depremde yürütmüştür.
UTANMADAN SORUYOR…
* CHP'nin başındaki zat, bu tarih cahilidir. Düzce, Kocaeli depreminde neler olup bitmiş bilmez. Ben daha cezaevinden yeni çıkmıştım ve bu deprem olunca ilk işim oralara gitmek oldu.
* 9-10 gün deprem bölgelerinde halkla beraber oldum. Çünkü biz dertliydik bunlardan uzak kalamazdık. İktidar olduk yarım kalmış olan deprem bölgelerindeki çalışmaları biz tamamladık.
* Şimdi sorun Van depreminden haberi yoktur. Van depreminde biz eski parayla 20 katrilyona yakın para harcadık. Utanmadan soruyor ‘deprem için toplanan paraları ne yaptınız’ diye.
* Deprem için toplanan paralar gittiği gibi biz milli bütçeden harcayarak oraları ayağa kaldırdık. Edremit ilçesini adeta biz adeta denize nazır bir ilçe olarak inşa ettik.
‘SUUDİ ARABİSTAN SESİN NE ZAMAN ÇIKACAK’
* Filistin topraklarında korsan bir şekilde kurdurulan İsrail haksız ve hukuksuz şekilde bugünkü sınırlarına ulaştı. İsrail’in de gözü doymuyor. Son olarak ABD’nin desteğiyle işgal altındaki Filistin topraklarını ilhak anlamına gelen bir planı devreye almaya çalışıyor.
* Bu planla işgal edilen Filistin topraklarının ilhakı amaçlanıyor. Görünürde iki devletli çözümü kabul eden ama esasta Filistin’i yok eden bu planı asla tanımıyor ve kabul etmiyoruz. Kudüs kırmızı çizgimizdir.
* Başta Suudi Arabistan, sesin çıkmıyor sesin, ne zaman çıkacak? Ya Abu Dabi yönetimi, bir de oraya katılıp alkış tutuyorlar. Yazıklar olsun. Başlarında kipa olanlar da alkış tutuyor, onlar da alkış tutuyor.
* Hristiyan dünyasının da Kudüs’e sahip çıkması lazım. Bu işin başını çeken Trump, Hristiyan değil mi? Bu olaylar karşısında Hristiyan dünyası herhalde eli kolu bağlı kalmayacak? Kudüs’te Hristiyanların da hakkı var.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Trump NATO'ya Ateş Püskürdü
ABD Başkanı Trump, İran’a karşı savaşında ABD’ye destek vermedikleri gerekçesiyle NATO ülkelerine...
Akdeniz'de Sumud'a 'Siyonist' Pranga! Dışişleri'nden Çok...
İsrail ordusunun Gazze ablukasını kırmak amacıyla hareket eden sivil yardım gemilerine yönelik...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yoğun Diplomasi Trafiği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin...
POLİTİKA Haberleri
TümüSevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...
“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...
Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...
Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...