Erdoğan’dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması
İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atılan adımlar tamamen yasal. Kararımızı verdik. Gireriz, girdiğimiz gibi de çıkarız. Üç ay sonra buradan çıkmış olacağız, bu kadar basit" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul'da Kerem Aydınlar Camisinde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.
Corona virüse karşı aşılama sürecinin ne zaman tamamlanacağının sorulması üzerine Erdoğan, “Süreç ne getirir ne götürür bunu tabii tam göremiyoruz tam bilemiyoruz. Temenni ederiz ki mayıs haziran gibi bu iş tamamlanıp bitsin ve yaz mevsimine de çok daha huzurlu bir şekilde girmiş olalım” dedi.
AŞI TEDARİKİ
Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vang Yi ile dün aşı tedariki konusundaki görüştüklerini ifade eden Erdoğan, “Bizim yaptığımız anlaşma aslında 100 milyon faz aşıydı. Bunun ilk etabı olan 50 milyon fazın tamamı şu an ulaşmış değil. Bu 50 milyon şubat sonu itibariyle bize ulaşacaktı. Dün kendilerine tekrar 50 milyon faz aşıyı süratle beklediğimizi hatırlattım. Çünkü sözleşmemiz bu şekildeydi. ‘Ben dedi bunu çok daha yakından takip edeceğim. Bunu sayın başkan ile görüşeceğim’ dedi” bilgisini verdi. Nisan ayı sonuna kadar 100 milyon faz aşının Çin’den gelmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, Çin Dışişleri Bakanı’nın konunun takipçisi olacağını söyledi.
10 milyon doz Biontech / Pfizer aşısının 1 milyon 400 bininin Türkiye’ye ulaştığını kaydeden Erdoğan, Rus aşısı için görüşmelerin sürdüğünü yerli aşı ve ilaç konusunda çalışmaların devam ettiğine işaret etti.
İRTİCA TARTIŞMASI
Harp Okulları’ndaki irtica polemiğinin sorulması üzerine Erdoğan, “Muhalefetin bu tür eleştirilerine biz alışığız. İrticai faaliyet farklı bir olay, terör ile iltisaklı olmak ayrı bir olay. Bu yasal düzenleme değildir, yönetmeliktir. Bakanlıklarımız zaman zaman bu tarz düzenlemeleri ülkemizin veyahut ordumuzun huzuru için yaparlar. Bu da bu vesile ile atılmış bir adımdır. Alınmış bir karardır” şeklinde konuştu.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı kararıyla çıkılmasına yönelik muhalefetin eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı:
“İstanbul Sözleşmesi ile ilgili Meclis’in alacağı bir karar yok. Muhalefet bu işleri bilmiyor. Bilse zaten bu ifadeyi kullanmazlar. Burada Cumhurbaşkanlığı’nın attığı adım tamamen yasaldır. Bu attığı adımla da yoluna devam edecektir. Bunlar bir çok şeyleri karıştırıyorlar. Uluslararası anlaşmaların altından mıdır üstünde midir, bunları konuşmak havayı bulandırmaktan başka bir şey değildir. Biz bu kararımızı aldık, üç ay içerisinde de biz bundan çıkmış olacağız. Olay bu kadar basittir. Biz kararımızı verdik. Gireriz, girdiğimiz gibi çıkarız. Ne önünü ne arkasını kimse karıştırmasın. Bu iş böylece bitmiştir.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İZBETON’da toplu iş sözleşmesi imzalandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ ile TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş Sendikası İzmir...
Karabağlar Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi sevinci
Karabağlar Belediyesi’nde Belediye-İş Sendikası 4 No'lu Şube’ye bağlı 119 kadrolu işçiyi kapsayan...
Seferihisar Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Seferihisar Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası 4 No’lu Şube arasında toplu iş sözleşmesi...
POLİTİKA Haberleri
TümüCHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...
CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...
Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"
Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...
DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...
Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...
Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!
CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...
Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...
Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...
Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...
Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...
MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...