Erdoğan'dan İstiklal Marşı Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulünün 104. yılına dair yaptığı açıklamada "Türk milletinin bağımsızlık iradesinin, azminin ve kararlılığının destanı olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 104'üncü yıl dönümünü kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı’nın kabulünün 104. yıl dönümüne dair bir mesaj yayımladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaşıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, Türk milletinin bağımsızlık iradesinin, azminin ve kararlılığının destanı olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 104'üncü yıl dönümünü kutladığını belirterek, “12 Mart 1921 tarihi, sadece bir marşın kabulü değil; aynı zamanda bir ulusun yeniden doğuşunun ve hürriyet mücadelesinin sembolüdür. Merhum Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin duygularını ve özlemlerini kaleme dökerek, bizlere eşsiz bir miras bırakmıştır. Sadece bir şair değil, aynı zamanda bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuşan yurtsever olan merhum Akif, tarihin en karanlık günlerinde, kalemiyle milletimizin özgürlük mücadelesine destanlar yazmış; milletin cesaretini artırmış, moral kaynağı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu metinlerinden ve medeniyet birikimimizin en güzel yazılı ifadelerinden olan İstiklal Marşı, Türk milletinin vatan sevgisi, bağımsızlık tutkusu ve milli bilinç gibi değerlerini en veciz şekilde özetlemektedir. Bu düşüncelerle dün olduğu gibi bugün de Asım'ın nesli olarak İstiklal Marşı ile ortaya konulan değerlere her zaman sahip çıkacak, İstiklal Marşı'nın ruhunu ve Merhum Akif'in ideallerini yaşatmaya devam edeceğiz. İstiklal Marşı'mızın kabulünün 104'üncü yıl dönümünde, Türk milletinin asaletinin, onurunun ve bağımsızlık mücadelesinin en güzel ifadelerini kaleme alan başta merhum Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, vatanımızın hürriyeti için canını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkanlık makamında gurur veren buluşma
İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yılında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 4...
Erdoğan'dan şehitlerimiz için başsağlığı mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova'da DAEŞ'e yönelik operasyonda şehit olan 3 polis...
Manisali gençler "milli şairi" unutmadı!
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Lisesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte,...
POLİTİKA Haberleri
TümüÖzel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...
Kılıçdaroğlu'na 'tarihi' çağrı
CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
Yavaş'tan 'Levent Koç' açıklaması:
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan, CHP’den istifa ederek AKP’ye katılan Haymana...