Etiyopya ve Somali krizi nasıl çözüldü? | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yedi saatte işi bitirdik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya ve Somali arasındaki krizin çözümünün detaylarını anlattı. "7 saat süren bir görüşmeden sonra işi bitirdik diyen Erdoğan, yeni yılın ilk 2 ayında iki ülkeyi de ziyaret edeceğini söyledi. Buluşmada Erdoğan gençlere önemli mesajlar da verdi. Yurt dışına gidenlerin çoğunun hayal kırıklığıyla dönmenin yolunu aradığını kaydeden Erdoğan, "Bizim keyfi yere feda edecek tek gencimiz yoktur. Teröre bulaşmamış olma şartıyla, bu ülke herkese açıktır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da düzenlenen "Gençlerle Buluşma" programına katıldı. Erdoğan, burada gençlerin sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
"Bu ülkenin kendilerine sağladığı imkanlarla eğitimi tamamlayıp iş tecrübesi edinip yurt dışına gidenlerin çoğu hayal kırıklığıyla dönmenin yollarını arıyor. Bizim keyfi yere feda edecek tek gencimiz yoktur. Hepinize, her birinize ihtiyacımız var. Her ne şekilde olursa olsun, teröre bulaşmamış olma şartıyla, bu ülkenin kapıları da milletimizin gönlü de tüm evlatlarına sonuna kadar açıktır.
ETİYOPYA-SOMALİ KRİZİ TÜRKİYE'DE ÇÖZÜLDÜ
Gerçekten uzun yıllardır bu Somali ve Etiyopya arasındaki sıkıntı devam ediyordu. Etiyopya, Somali'nin 2 katı büyüklüğünde, devasa bir yer ama denize kapalı. Etiyopya'dan denize çıkamıyorsunuz. Bu kadar büyük, devasa bir araziye sahip olan bir yerin hakikaten denize kapalı olması, onları ciddi manada rahatsız ediyor.
Bugüne kadar birçok ülke devreye girmiş ama bu işi çözememişler. Bir başbakan, iki cumhurbaşkanı olarak bir araya geldik ve bu konuda dedik ki bizi kırmaycaksınız. 7 saat süren görüşmeden sonra sağ olsunlar işi bitirdik. Yeni yılın ilk 2 ayında Etiyopya ve Somali'yi ziyaret edeceğim. Güzel bir geleceği tüm dünyaya duyurmuş olduk.
"GENÇLER NEDENSE EVLENMİYOR"
Bizim milletimizin aile kavramı noktasında geçmişten bugüne farklı bir kutsiyeti var. Onun için de tabii bu kavramı hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Gençler nedense evlenmiyor, boşanmalar artıyor. Erkekler kızlara karşı, kızlar erkeklere karşı evlilikte çok sıkıntılı. Kızlara erkek, erkeklere kız beğendiremiyoruz. Bunu aşmamız lazım. Ben 25 yaşında evlendim. Ama şimdi bakıyoruz; 30, 35, 40... alıp başını gidiyor. Bir an önce evliliği yapmak lazım.
"ZULMÜN KARŞISINDA HER BİRLİKTE DURMAMIZ LAZIM"
Zulüm en büyük hasmım. En son Suriye'de yaşadıklarımız bunun en açık örneğidir. Zulmün karşısında hep birlikte durmamız lazım. Hele hele bizim milletimiz tarih boyunca zulme açık kapı bırakmamıştır ve adaletiyle türk milleti tüm dünyada örnek olmuştur."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kalp Krizi Riskine Karşı Uzmandan Kritik Uyarı
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Umuttan Doğan, kalp krizi riskine karşı tansiyon, şeker ve...
Erdoğan'dan Menderes'in yeni başkan vekiline tebrik...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menderes Belediye Başkan Vekilliği seçimini kazanan Asuman...
Somali ile Etiyopya Ankara'da Uzlaştı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Somali Cumhurbaşkanı Hasan...
POLİTİKA Haberleri
TümüDSP İzmir İl Başkanı Yaşar genel başkanlığa aday
DSP İzmir İl Başkanı Adem Yaşar, 6 Aralık kurultayı öncesinde genel başkanlığa adaylığını...
CHP İzmir’de eğitim seferberliği 10 ilçeye ulaştı
CHP İzmir İl Başkanlığının yönetici eğitimleri 10 ilçeye ulaştı. Çalışmaların kısa sürede 30...
Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na NATO PA’da yeni görev
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Abu Dabi’deki toplantıda NATO PA Akdeniz...
Başkan Güç: “Halkımız sorun çözmeyen sorun yaratan...
Dikili’de şoför esnafıyla bir araya gelen YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, artan...
Başkan Güç Dikili’de Çiftçilere Buluştu: “Tarımı...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Dikili Ziraat Odası’nı ziyaret ederek bölge...
CHP Gaziemir’den Belediye Yönetimine Sert Tepki: “Halkın...
Demirsoy, belediye yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak demokratik temsil, siyasi etik ve...
MHP Manisa teşkilatından birlik ve beraberlik buluşması!...
Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında...
AK Partili vekil Kırkpınar’dan mesaj: Türkiye’nin önü açık!
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, Sanayi ve...
Milas Belediye Başkan Vekili Barbaros Gezgin oldu
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz'un tutuklanmasının ardından yapılan seçimde YENİ Partili...
Özgür Özel’den Emir Sarıgül’ün para iddiasına ilk yanıt
Özgür Özel, Emir Sarıgül’ün babasının kendisine 350 bin dolar verdiği iddiasını reddederek atkı...
Mustafa Savaş: AK Parti’nin hizmet yolculuğu sürüyor
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 3 Kasım 2002’nin yıl dönümünde yayımladığı mesajda 24...
MHP Manisa’dan Soma ve Kırkağaç çıkarması! Terörsüz...
MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş, MYK Üyesi Ali Uçak ve beraberindeki heyet, Soma ve...