BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Genel Sekreter Sındır, “Bütün yetkiler tek bir adama bıra...

Genel Sekreter Sındır, “Bütün yetkiler tek bir adama bırakılamaz!”

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Avrupa Alevi Düşünce Derneği tarafından düzenlenen panelde Anayasa değişikliğiyle çoğunluk diktatörlüğünün yasal hala getirilmek istendiğini söyledi, mücadele vurgusu yaptı.

0Yorumlar
Genel Sekreter Sındır, “Bütün yetkiler tek bir adama bırakılamaz!”

Avrupa Alevi Düşünce Derneği tarafından Konak, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde düzenlenen panelde Yerel Yönetimlerde Sol Düşünce ve Anayasa değişikliği konuşuldu. Panele CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın yanı sıra 23. ve 24. Dönem Milletvekili Durdu Özbolat,  Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile Hozat Belediye Başkanı Celalettin Polat katıldı.

 

“DEMOKRASİ MÜCADELESİ ÖMRÜMÜZÜN SONUNA KADAR SÜRECEK!”

Sözlerine Anayasa değişikliğiyle çoğunluk diktatörlüğünün getirilmek istendiğini söyleyerek başlayan Sındır, “Türkiye ne yazık ki çoğunluk diktatörlüğü ile önümüze getirilen; çoğunluk diktatörlüğünün yasal hale geldiği bir yönetim biçimine sürüklenmektedir. Bu değişikliğe karşı hepimizin mücadele etmesi gerekir. Bu mücadele 16 Nisan’a kadar olan bir mücadele değil, demokrasi mücadelesini ömrümüzün sonuna kadar vermemiz gerekiyor. Eğer bir gün bir an bu mücadelede boşluk yaratırsanız karşı devrim hareketi orayı dolduracaktır.  10 günden az bir süremiz kaldı demokrasiden bahsedemeyeceğimiz, temel hak ve özgürlükleri yitirdiğimiz, özellikle hukuk devleti ilkesinden uzaklaşan tek adam rejimine yönelik bir Anayasa değişiklik teklifine karşı 1 saniye bile kaybetmeden çalışmalıyız. Millet egemenliğini yok sayan rejim değişikliğiyle barış, huzur, özgürlük gelmeyecek. Otoriter yönetimlerde barıştan, özgürlüklerden ve demokrasiden söz edilemez. Bütün yetkiler tek bir adama devredilemez” dedi.

 

“PARTİ DEVLETİ GETİRMEK İSTEYEN BİR ANLAYIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Konuşmasına sosyal demokrasinin önemine vurgu yaparak devam eden Genel Sekreter Sındır, “Sol antiemperyalisttir. Sol, sömürüye, ulus aşırı sömürüye, sömürünün her türlüsüne karşı olmaktır. Bunun yanında kapitalizmin sömürü düzenine de karşı olduğu için antikapitalisttir. Sosyal demokrasi dediğimiz kavram; sosyal adaleti, adil bir paylaşımı, dengeli gelir dağılımını gerçekleştirmektir. Emeğin sömürülmesini, işsizliği ve yoksulluğu önlemektir. Hiçbir insanı devlete ya da bir başka güce ezdirtmemektir. Üretim artışını sağlayacak etkin ekonomi politikalarını geliştirebilmektir. Özgürlükleri, insan haklarının sınırlarını geliştirmektir.  Biz ülkemizde demokratik sosyal hukuk devletinin geliştirilmesini arzu ederken bugün sürüklendiğimiz süreç maalesef bahsettiğimiz bu değerlerin tamamını söküp atmak isteyen parti devleti getirmek isteyen bir anlayıştır. Demokrasinin olmazsa olmaz ilkesi çoğulculuktur. Çoğulculuk ilkesi bugün azınlık düşüncede olanların da yarın bir gün iktidara gelebilmesinin önünün açık olmasıdır. Eğer o kanalları kapatıyorsanız onun adı çoğunluk diktatörlüğüdür. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce