Gizli kapaklı neler dönüyor?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve 17 CHP MYK üyesi hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle fezleke hazırlayan” Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ekrem Aydıner’in “özel görevlendirme” ile işbaşına getirildiğini ileri sürdü.
Erkek, “Bir savcı düşünün. Disiplin cezalarından kurtulup başsavcı vekili yapılıyor. İzmir’e atandığı halde kısa süre sonra Ankara’da göreve başlıyor ve CHP’liler hakkında Meclis’e fezleke gönderiliyor” dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise Aydıner’i HSK’ya şikâyet ettiklerini söyledi.
‘İMZA AYNI KİŞİNİN’
CHP’li Erkek, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve 17 CHP MYK üyesi hakkında, “21 Soruda FETÖ Kitapçığı”nı gerekçe göstererek, dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle fezleke hazırlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ekrem Aydıner’e ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.
Cumhuriyet’ten Erdem Sevgi'ye konuşan Erkek, “CHP’nin hem ifade özgürlüğü hem de siyasi faaliyette bulunma hakkı kapsamında değerlendirilebilecek ‘21 Soruda FETÖ kitapçığı’ ile ilgili başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm MYK üyelerimiz hakkında Meclis’e fezleke gönderiliyor. Altındaki imza yine aynı kişinin. 2020 Yaz Kararnamesi ile İzmir’e atanan bu savcı her ne hikmetse kısa bir süre sonra Ankara’da göreve başlıyor ve parlamenter suçlarla görevlendiriliyor. AK Parti Genel Başkanı ve yöneticilerinin sözlerinden hazırladığımız kitapçıktan Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu çıkarmak da zaten özel bir görevlendirme ister” diye konuştu.
Ülkede yargıya güvenin yüzde 20’nin altına düşmesine kimsenin gerekçe aramasına gerek olmadığını kaydeden Erkek, “Ülkemizde birçok şey sıfırlandı. Paralar, siciller, itibarlar. Ama önemli olan adalet duygusunun, yargıya güvenin sıfırlanmaması” dedi.
HSK’YA ŞİKÂYET
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik de yargı camiasında hakkında yürütülmüş olan disiplin soruşturması nedeniyle hiçbir yükselme şansına sahip olmadığı öngörülen Aydıner’in öncelikle “17-25 Aralık Soruşturması”nı hukuksuz bir biçimde kapattığını söyledi.
Çelik, “Aydıner’in hiçbir şekilde nesnel davranmadığını düşünüyoruz. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne gelmesi ile birlikte birçok hukuksuz uygulamasına tanık olduk ve HSK’ya şikâyet ettik” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Depozito sistemi 'gizli zamma' dönüştü: 1 liralık iade...
Depozito Yönetim Sistemi’nin (DOA) devreye girmesiyle ambalajlı su fiyatlarında yaşanan 3 ila 5...
Margot Robbie ve Bradley Cooper 'Ocean's' filmi için bir...
Sinema dünyasının en sevilen soygun serilerinden biri olan Ocean's, geçmişe yolculuk yapmaya...
Bayındır Süt İşleme Tesisi’nde çarklar dönüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altındaki 100’üncü Yıl Bayındır Süt İşleme Tesisi halka...
POLİTİKA Haberleri
TümüÖzel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...
Kılıçdaroğlu'na 'tarihi' çağrı
CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
Yavaş'tan 'Levent Koç' açıklaması:
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan, CHP’den istifa ederek AKP’ye katılan Haymana...