BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,00 Bitcoin $73.990 %2,22 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,00 Ethereum $2.128,25 %4,56 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Hamza Dağ'dan İzmir’e özel konut projesi

Hamza Dağ'dan İzmir’e özel konut projesi

İzmir’in sorunlarının beş yıl daha öteleme şansı olmadığını belirten Dağ, “Bu kentte yaşayan insanlara belediye aracılığıyla konut imkânı sağlamak istiyoruz. Sadece İzmir’de ikâmet edenlerin faydalanacağı bir proje üzerinde çalışıyoruz” dedi.

0Yorumlar
Hamza Dağ'dan İzmir’e özel konut projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Ocak’ta ATO Congresium’da yapılan aday tanıtım töreninde AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dağ olduğunu açıklamıştı.

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 31 Mart seçimleri için saha çalışmalarına haftasonu start verdi. Adnan Menderes Havalimanı’nda yaklaşık 10 bin vatandaşla biraraya gelen Dağ, düzenlenen mitingde İzmir’in kendisi için ne anlam ifade ettiğini ve kent için yapmak istediklerini sıraladı. Ardından seçim otobüsüyle il başkanlığa geçerek İzmir teşkilâtıyla bir dizi toplantı gerçekleştiren Dağ, seçim çalışmalarıyla ilgili Milliyet’e değerlendirmelerde bulundu.

‘Şubatta tanıtımı yapılacak’

İzmir’in çözmesi gereken önemli bazı sorun alanları olduğunu söyleyen Dağ, “Körfezin durumu, trafik sorunu, kentsel dönüşüm ve toplu konut, toplu ulaşım İzmir’in temel sorun alanları. İzmir’in bu sorunları beş yıl daha öteleme şansı yok. Bize beş yıl da yetmeyecek ama bir yerden başlamamız gerekiyor. Bunun planlamasını yapıyoruz. En azından beş yılın sonunda önemli bir mesafe katedileceğini, niyetimizi kimseyi kırmadan, üzmeden, birebir diyalogla anlatacağız. Bu kentte yaşayan insanlara belediye aracılığıyla konut imkânı sağlamak istiyoruz. Belediyenin aracı olacağı sadece İzmir’de ikâmet edenlerin faydalanacağı bir proje üzerinde çalışıyoruz, yüzde 70-80’ini tamamladık. Şubat ayının ortalarına doğru projenin tanıtımını yapacağız” dedi.

Dağ, Cumurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’in ilçe belediye başkanlarını açıklamak için önümüzdeki günlerde İzmir’e bir ziyarette bulunacağını da kaydetti.

Dağ, 2004’ten bu yana İzmir teşkilâtıyla çalıştığını söyleyerek, “Teşkilât ilk defa bu kadar heyecanlı ve coşkulu bir karşılama yaptı. Bu, heyecanın dalga dalga yayılacağını gösterir. İnşallah 31 Mart akşamı İzmir’de samimiyet kazanacak” diye konuştu.

‘Tecrübelerinden istifade edeceğim’

Öte yandan dün İzmir’in CHP’li eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur ve DYP’li Burhan Özfatura’yla biraraya gelen Dağ, bugün de bir önceki CHP’li Başkan Aziz Kocaoğlu’na ziyarette bulunacak; ardından 2004’te geçirdiği ani kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden İzmir’in efsanevi Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın mezarını ziyaret edecek. Dağ, Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina ile de görüştüğünü söylerken, “İyi bir hukukumuz var. Müsait olursa o da gelecek. Aziz Ağabey ile ben milletvekili o belediye başkanıyken çok güzel çalışmalarımız olmuştu. O bizi, biz de onu severiz. Aramızda bana göre çoğu kendi partilisinden daha güzel bir hukuk olduğunu o da bilir. Yanına şimdi de gideceğiz, inşallah 1 Nisan’dan sonra da gideceğiz. Tecrübelerinden istifade edeceğiz” dedi. Dağ, “Kocaoğlu’ndan da oy isteyecek misiniz?” sorusuna ise “Belki CHP’nin adayı belli olmuş olsaydı yapabilirdim. Ama aday belli değil. Onun için o nezaketsizliği yapmak istemem” diye konuştu.

MİLLİYET



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

DSP İzmir İl Başkanı Yaşar genel başkanlığa aday

DSP İzmir İl Başkanı Adem Yaşar, 6 Aralık kurultayı öncesinde genel başkanlığa adaylığını...

3 gün önce

CHP İzmir’de eğitim seferberliği 10 ilçeye ulaştı

CHP İzmir İl Başkanlığının yönetici eğitimleri 10 ilçeye ulaştı. Çalışmaların kısa sürede 30...

3 gün önce

Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na NATO PA’da yeni görev

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Abu Dabi’deki toplantıda NATO PA Akdeniz...

3 gün önce

Başkan Güç: “Halkımız sorun çözmeyen sorun yaratan...

Dikili’de şoför esnafıyla bir araya gelen YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, artan...

3 gün önce

Başkan Güç Dikili’de Çiftçilere Buluştu: “Tarımı...

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Dikili Ziraat Odası’nı ziyaret ederek bölge...

3 gün önce

CHP Gaziemir’den Belediye Yönetimine Sert Tepki: “Halkın...

Demirsoy, belediye yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak demokratik temsil, siyasi etik ve...

4 gün önce

MHP Manisa teşkilatından birlik ve beraberlik buluşması!...

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında...

4 gün önce

AK Partili vekil Kırkpınar’dan mesaj: Türkiye’nin önü açık!

AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, Sanayi ve...

4 gün önce

Milas Belediye Başkan Vekili Barbaros Gezgin oldu

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz'un tutuklanmasının ardından yapılan seçimde YENİ Partili...

4 gün önce

Özgür Özel’den Emir Sarıgül’ün para iddiasına ilk yanıt

Özgür Özel, Emir Sarıgül’ün babasının kendisine 350 bin dolar verdiği iddiasını reddederek atkı...

5 gün önce

Mustafa Savaş: AK Parti’nin hizmet yolculuğu sürüyor

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 3 Kasım 2002’nin yıl dönümünde yayımladığı mesajda 24...

5 gün önce

MHP Manisa’dan Soma ve Kırkağaç çıkarması! Terörsüz...

MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş, MYK Üyesi Ali Uçak ve beraberindeki heyet, Soma ve...

5 gün önce