‘Hesap soramadım, soramıyorum’ de ve istifa et!
İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi’ndeki polis merkezinde görevli komiser yardımcısı H.Ö.Y., kendine ait bir güneş gözlüğünün polis merkezinde kaybolduğunu ileri sürdü.
Polis merkezindeki güvenlik kameralarını inceleyen komiser yardımcısı, gözlüğünün 21 yıllık polis memuru İsmail Zeybek’in aldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Soruşturma başlatıldı. İddianın odağındaki polis memuru İsmail Zeybek’in evinde arama yapıldı. Yapılan aramada, evinde bir güneş gözlüğü bulunan Zeybek, kendisine ait olan güneş gözlüğünün faturasını gösterdi ve komiser yardımcısı H.Ö.Y. de gözlüğün kendisine ait olmadığını belirtti.
21 yıllık polis memuru İsmail Zeybek, dün 28 Mart 2021 günü beylik silahını kafasına ateşleyerek intihar etti.
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Bir kere de çık, gerçekten gözlerin dola dola ‘ben bana emanet edilen polisi, jandarmayı koruyamadım özür dilerim’ de. Ve hatta ‘dağda teröristle mücadele ederken vatan uğruna şehit olan değil, şehrin ortasında devletin binasında amir tahakkümüne dayanamayıp canına kıyan bu vatan evlatlarını hayattan koparanlardan hesap soramadım, soramıyorum’ de ve istifa et” diye seslendi.
Özür dile ve hatta ‘hesap soramadım, soramıyorum’ de ve istifa et!
CHP’li Bakan, “Türkiye’nin dört bir yanından her gün bir polisin, bir jandarmanın intihar ettiği haberini alıyorum. Farkında mısınız polis ve jandarma artık sadece toplumsal olaylarla değil, gün geçmeyen intiharları ile kamuoyunun gündeminde. Nedir bu insanları intihara sürükleyen sebep? Sayın Süleyman Soylu, bu polisleri bu jandarmaları intihara sürükleyen amir tahakkümüne sona vermek için neyi bekliyorsun? Sana emanet edilmiş vatan evlatları peş peşe canına kıyıyor. Çık bir şey söyle. Gazetecilerden sivil toplum örgütlerine, seçilmiş milletvekilinden meslek örgütlerine kadar herkese laf yetiştiriyorsun. Bir müptezelin peşine açıklama yapıyorsun. Bir kere de çık polis teşkilatına jandarma komutanlığına bu vatan evlatlarının neden intihar ettiğinin hesabını sor. Bir kere de çık, Hasbi İpek’i intihar ettiren jandarmadaki mobbingle, İsmail Zeybek’i intihar ettiren polis teşkilatındaki amir tahakkümüyle mücadele ediyorum de. Bir kere de çık, gerçekten gözlerin dola dola ‘ben bana emanet edilen polisi, jandarmayı koruyamadım özür dilerim’ de. Ve hatta ‘dağda teröristle mücadele ederken vatan uğruna şehit olan değil, şehrin ortasında devletin binasında amir tahakkümüne dayanamayıp canına kıyan bu vatan evlatlarını hayattan koparanlardan hesap soramadım, soramıyorum’ de ve istifa et” diye konuştu.
Konuyu Meclis gündemine de taşıyan CHP’li Bakan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu:
1 – Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Teşkilatı’nın 21 yıllık üyesi olan polis memuru İsmail Zeybek’in intihar etmesine ilişkin olayda, soruşturmanın da akıbeti açısından, sorumlu kişi hakkında hangi idari işlem uygulanmıştır? Soruşturmanın akıbeti nedir?
2 – Bakanlığınız, polis memurları üzerindeki amir tahakkümü ile mücadele konusunda ne zaman etkili ve somut bir mücadele yürütmeye başlayacaktır?
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Trabzonspor teknik direktörü Fatih Tekke görevinden...
Kadrosuna Muhammed Salah ve Fabinho gibi dünya yıldızlarını katan Trabzonspor'da teknik direktör...
Konak’ta kesin hesap onay aldı
Konak Belediyesi 2024 Mali Yılı İdare ve Kesin Hesap Cetvelleri, düzenlenen olağanüstü meclis...
Bahçeli yine yanlış anladı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin...
POLİTİKA Haberleri
TümüCHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...
CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...
Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"
Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...
DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...
Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...
Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!
CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...
Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...
Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...
Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...
Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...
MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...