BIST 100 13.198,84 %1,04 Altın 6.850,08 ₺/gr %0,52 Bitcoin $86.218 %0,44 Dolar 48,82 ₺ %0,03 Euro 55,93 ₺ %0,11 Sterlin 65,19 ₺ %0,16 Gümüş 105,63 ₺/gr %1,93 Ethereum $2.748,89 %0,48 İsviçre Frangı 59,51 ₺ %0,11 Kanada Doları 34,72 ₺ %0,18 Avustralya Doları 34,75 ₺ %0,00 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,00 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,29 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,43 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: “50 il yöneticimiz 50 yuvan...

İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: “50 il yöneticimiz 50 yuvanın kapısını açtı…”

AFAD’ın depremzedelerin barınma sorununu çözmeye yönelik başlattığı "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına AK Parti İzmir’den anlamlı bir destek geldi.

0Yorumlar
İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: “50 il yöneticimiz 50 yuvanın kapısını açtı…”

 Türkiye’nin dört bir yanında çığ gibi büyüyen kampanyaya destek veren AK Parti İzmir’de, 50 İl Yönetim Kurulu Üyesi, evlerini ve barınma imkânlarını depremzedeler için seferber etti.

Kurulan sisteme ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinin bu katkısına dair açıklamada bulunan Başkan Kerem Ali Sürekli; “Evim Yuvan Olsun Kampanyası, empati yapma temelli depremzedelerimizle dayanışma ruhunu güçlendiren bir kampanya. AFAD’ın valilik ve kaymakamlıklar üzerinden yardımseverleri ve depremzedeleri buluşturduğu devlet destekli projeye İl Yönetim Kurulu Üyelerimizle destek veriyoruz. 50 yöneticimiz, 50 yuvanın kapısını depremzedelerimize açtı. Onların süreç gereği başta barınma olmak üzere tüm ihtiyaçlarını gözetmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Sistem nasıl işliyor?

Başkan Sürekli; “Önceliğe göre, devlet destekli…”

Başkan Sürekli, sistemin nasıl işlediğine dair bilgiler vererek şu ifadeleri kullandı; “Uygulama kapsamında depremzedelere boş evlerini tahsis etmek, kira indirimi yapmak isteyen ya da barınma ihtiyacını nakdi yardımlarla destekleyecek vatandaşlarımız, www.evimyuvanolsun.org adresinden detayları öğrenebilir. Boş ya da kullanmadığı evini depremzedeler için en az 3 ay süreyle açanların, ki bu süreyi taahhüt etmeleri gerekiyor, evleri, bulunduğu ilçenin Kaymakamlığı tarafından yerinde inceleniyor. Kampanya kapsamında depremzedelerin yerleştirildiği evlerin elektrik, su, doğal gaz faturaları da o evde yaşadıkları sürece Kaymakamlıklarca ödeniyor.  Bakanlığımız ve AFAD, depremzedelerimizin her türlü güvence altına alınmasıyla ilgili tedbirlerini almış durumda. Öyle ki; bu evler, ‘Tek Yürek Bina ve Eşya Sigortası’ kapsamına alınarak primleri Türkiye Sigorta tarafından karşılanacak. Kronik hastalığı bulunan ve dezavantajlı bireyler ile aileleri veya depremde aile fertlerini kaybetmiş çocuklu ailelere öncelik veriliyor. Bağış başvurularının yoğunluğu da gösteriyor ki, milletimiz her zamanki gibi dayanışma ruhunu, empati gücünü yine şaha kaldırmış durumda.”

AK Parti İzmir, köprü olmayı sürdürecek

50 AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesinin "Evim Yuvan Olsun" diyerek asrın felaketini yaşayan, büyük acılarla hayata tutunma mücadelesi veren depremzedelerin yanında olduğunu belirten İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, şöyle konuştu; “AK Parti teşkilatları olarak her afette milletimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda, başta İlçe Teşkilatlarımız olmak üzere, tüm teşkilat mensuplarımıza bu kampanyaya öncülük etmeye, tüm hemşehrilerimizi de bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum. Allah bize ve tüm insanlığa bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Asrın felaketini yaşadık. Devleti, hükümeti, milletiyle büyük bir sınav veriyoruz. Bu sınavdan yüz akıyla, yaraları sararak çıkabilmenin ilk şartı, birliğimiz, beraberliğimiz. Yaşadığımız coğrafyanın deprem gibi doğal afetlerle verdiği sınavların ilki değil. Ancak, bu kadar büyüğünü yaşamak gerçekten sorumluluklarımızı daha da arttırıyor. Bölgemiz halen beşik gibi sallanıyor. Son olarak Malatya’daki depremle yine sarsıldık, yıkımlar yaşadık. Hükümetimizin, ilgili bakan ve yetkililerimizin uyarılarını dikkate almak sorundayız. Depremzedelerimizin hayatlarını yeniden kurabilmeleri için hızla atılan somut adımlar var. Bu adımları desteklemek, aramızdaki dayanışmayı sürdürmeliyiz. AK Parti İzmir de buradan oraya, oradan buraya uzanan köprü olma vazifesini sonuna kadar sürdürecek.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

11 saat önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

14 saat önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

5 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

8 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

8 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

8 gün önce

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü YENİ Parti'ye Katıldı

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, düzenlenen resmi törenle YENİ Parti saflarına katıldı....

9 gün önce

Başkan Güç: "Bizim gücümüz örgütümüzdür"

YENİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ...

11 gün önce

MHP'YE İZMİR'DE BÜYÜK KATILIM

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen...

12 gün önce

CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...

9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü

13 gün önce

Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı

“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...

13 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...

Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...

14 gün önce