BIST 100 13.266,70 %0,53 Altın 6.806,39 ₺/gr %0,12 Bitcoin $86.118 %1,80 Dolar 48,83 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 65,31 ₺ %0,03 Gümüş 103,14 ₺/gr %0,48 Ethereum $2.747,50 %1,08 İsviçre Frangı 59,63 ₺ %0,31 Kanada Doları 34,81 ₺ %0,08 Avustralya Doları 34,75 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,00 ₺ %0,08 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,34 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA İlçe Kongresine Başkan V. Özkan’ın Konuşması Damgasını Vurdu

İlçe Kongresine Başkan V. Özkan’ın Konuşması Damgasını Vurdu

CHP Menderes İlçe Kongresi’nde konuşan Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, birlik beraberlik mesajı verdi. Özkan, çıkan sonuç ne olursa olsun kazananın CHP olacağını söyledi.

0Yorumlar
İlçe Kongresine Başkan V. Özkan’ın Konuşması Damgasını Vurdu

Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe Örgütü’nde gerçekleşen kongrede Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan’ın konuşması dikkat çekti. Genel seçimlerden örgüt içi seçimlere kadar birçok konuya değinen Başkan V. Özkan, birlik ve beraberlik içerisinde CHP iktidarı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

‘’Kurtuluş CHP’dir’’

İlçe kongresinin demokrasi şöleni olduğunu kaydeden Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, ‘’ CHP özelinde parti içi demokrasi şölenleri yaşıyor olsak da hepimizin içinde bulunduğu ekonomik buhran, sıcaklarla birlikte tüm toplumumuzu nefes alamaz hale getirmiş durumda. Aslında bu durum, AKP iktidarının yıllardır uyguladığı pek çok politika gibi ekonomi politikasının artık bardağı taşırdığı noktaya geldiğinin kanıtı. Öte yandan gerici AKP ve ortaklarının Cumhuriyet düşmanlığı sonucu tüm politikalarında şeriat güzellemelerini arttırması biliyorum hepimizin birer Kurtuluş Savaşı neferi olarak hareket etmesini sağlıyor. Bunlar; aykırı sese, sivil toplum kuruluşlarının sesinin yükselmesine, basının kamuoyunu bilgilendiren haberine, düşünmeye, laikliğe, laik eğitime kısacası Ulu Önderimiz Atatürk’ün devrimlerine düşmanlar! Baskı ve yasaklar da hepimizi bunaltmış durumda, biliyorum. Ama sizlere şunu hatırlatmak isterim ki; Bu gerici yönetim ve politikaların karşısındaki en ciddi engel Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ diye tanımladığı Cumhuriyet Halk Partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi diğer partiler gibi masa başında, otellerde kurulan bir parti değil, savaş meydanlarında temeli atılan bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin olmadığı bir Türkiye düşünülemez. Yarının daha zor bir mücadeleye sahne olacağı bellidir. Üyesi ve bir neferi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin emekçileri kurtuluşu yerelden örgütleyecek, ülkemize sahip çıkacak güce sahiptir. Bu nedenle biz şimdiden ve hızla buna hazırlanmalı ve örgütlenmeliyiz’’ dedi.

‘’Sorumluluk hepimizin’’

Yaklaşık 3 ay önce gerçekleşen genel seçimlerde Partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve merkezi yönetimi ne kadar doğru ve sürece uygun politikalar üretirse üretsin; Akp’nin yürüttüğü yalan, çirkin ve iftira ile dolu seçim propagandası ile halk manipüle edilmiştir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na tek başına bir sorumluluk yüklenmesi doğru ve adil değildir. Burada sorumluluk hepimizindir. Her bir parti emekçisi komşusuna, iş arkadaşına, mahallesine, ilçesine şeklinde büyüyen bir çemberde elinden geldiğince bu çirkin politikaları ifşa edemediği, birbirinin yaşamına dokunamadığı sürece yalan iktidarının yıkılması mümkün olmayacaktır. Ben de başkan vekili olarak sorumluluklarımın farkındayım. Çok iyi biliyorum ki partimizin politikalarını halkla buluşturacak olan mahalli örgütlenmeler gerekli dinamizmi göstermez ve emek harcamazsa istenilen düzeyde sonuç alınamaz. Mahalli örgütlenmeler bir partinin kılcal damarları gibidir ve çok önemlidir. Siyasal ve toplumsal hayatımızın tam anlamıyla AKP İktidarının kontrolüne geçmemesi için demokrasi mücadelemizi daha da büyütmeliyiz. İşte bunun için yenilenmeye ve daha güçlü bir örgütlenmeye ihtiyacımız var’’ dedi.

‘’Seçim sürecine dahil olmadım’’

İlçede ki seçim süreciyle de ilgili konuşan Başkan V. Özkan, ‘’ Başkan Vekili olarak sürece herhangi bir dahlimin, kamu gücünü kullanmak olacağının bilincinde olduğumdan, partililerimizin iradelerinin tam olarak sandığa yansıması adına sürece dahil olmadım. Adaylarımızdan kim kazanırsa kazansın; partimiz kazanacak, Cumhuriyet Halk Partisi kazanacaktır. Hep birlikte laik Cumhuriyete yönelmiş saldırılar karşısında barikat olacağız. Hep birlikte güçlüyüz, faşizme ve gericiliğe geçit vermeyeceğiz. Menderes İlçe kongremizin partimize, tüzüğümüze ve daha da önemlisi halkımızın bizden beklentisine uygun bir biçimde gerçekleşeceğine inancım tamdır. Bu konuda tüm üyelerimizin azami hassasiyet göstereceğini biliyor; kongremizin ilçemize ve partimize hayırlı olmasını dilerken, aday olan tüm partili kardeşlerime başarılar diliyorum. Görevi süresince ilçemize ve partimize emek veren sayın ilçe başkanımız ve yönetim kuruluna, büyük fedakarlık ve dinanizmle çalışan örgütümüzün kıymetlileri Kadın Kollarımıza ve Gençlik Kollarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Son olarak yerel seçimlerde tarihin daha güçlü şekilde tekerrür edeceğine, kazandığımız il ve ilçe sayılarını artacağına olan kuvvetli inancımı belirtmek isterim. Hep birlikte başaracağız. Tüm katılımcılara ve üyelerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum’’ diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

5 saat önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

8 saat önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

5 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

8 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

8 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

8 gün önce

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü YENİ Parti'ye Katıldı

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, düzenlenen resmi törenle YENİ Parti saflarına katıldı....

9 gün önce

Başkan Güç: "Bizim gücümüz örgütümüzdür"

YENİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ...

11 gün önce

MHP'YE İZMİR'DE BÜYÜK KATILIM

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen...

12 gün önce

CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...

9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü

13 gün önce

Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı

“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...

13 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...

Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...

13 gün önce