İmamoğlu 'nun bir ricası oldu...
İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Biz sabah erken geldik, yolda herhangi bir kapalı alan yoktu. Sayın İmamoğlu ile görüştüm. Kendisinin AKOM'da çalışmalara devam ettiğini söyledi ve İstanbullular'dan bir ricası oldu. İmamoğlu, İstanbul halkının dışarı çıkmamasını rica etti" diye konuştu.
İYİ Parti lideri Meral Akşener, FOX TV canlı yayındaki Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.
Akşener’in açıklamalarından önemli başlıklar:
*Bir deney yapacağım demiştiniz, ne gördünüz? Her şeyin çok sulandırılmaya çalışıldığını gördüm. Arkadaşlarımızdan içerikten çok zarfın üzerinden bir neşe çıkarmaya çalışıldığını gördük.
*Biz sabah erken geldik, yolda herhangi bir kapalı alan yoktu. Sayın İmamoğlu ile görüştüm.
* Kendisinin AKOM’da çalışmalara devam ettiğini söyledi ve İstanbullular’dan bir ricası oldu.
İmamoğlu, İstanbul halkının dışarı çıkmamasını rica etti.
RUSYA- UKRAYNA SAVAŞI
*Keşke Antalya’daki görüşmeden bir sonuç çıksaydı, çok mutlu olurduk. Yan yana gelinmesini sıfır noktasında değerlendirmiyorum, güzel adımlar.
* Ama sonuç çıkmasını umut ederdim. Neoliberalizm denilen kapitalizmin yeni bir yöne everildiği süreçte otoriter rejimlere Batı dünyası gözlerini kapattı ve oraları ucuz birer üretim üssü gördü. Tüm otoriter rejimlere kol kanat gerdi ve gözlerini kapattı.
*Ucuz iş gücü ve üretime odaklandı. Böyle olunca otoriter yönetimler yayılmaya başladı ve gelinen noktada Ukrayna’nı işgale kalkışan bir Putin ortaya çıktı.
* Zelenskiy açık bir şekilde “Ben seçilirsem NATO’ya gireceğim” demiş ve vatandaş yüzde 70 oy vermiş.
* Putin diyor ki “hayır sen bunu yapamazsın, ben seni işgal ederim.” Sen daha önce de Kırım’ı işgal ettin.
*Böyle bir çerçevede bizim bunu anlamamız mümkün değil. Batı dünyası ise dediğimiz çerçeveden baktığı için bu olayda sınıfta kaldı.
ERDOĞAN’IN ‘NE RUSYA’DAN NE UKRAYNA’DAN VAZGEÇEMEYİZ’ AÇIKLAMASINA CEVAP
* Vazgeçmemek başka bir şey, Ukrayna’ya yönelik haksız bir işgal var biz ne yapabildik? Bu asimetrik ilişkide hiçbir şey yapamadık. Tavşan kaç tazı tut’ böyle bir anlayış olamaz. Tavrımızı koyabilmeliyiz.
ZEYTİN AĞAÇLARI
*Ukrayna Rusya savaşında Rusya’ya ne kadar bağımlı olduğumuz ortaya çıktı. Ayçiçek yetiştirebilirsiniz.
*Ama çiftçi ‘bunu pahalıya satıyor’ diyerek dışardan almaya başladınız. Gelecek nokta bu. Covid’le ders alırlar sandık. Önerilerde bulunduk. Yapmadılar.
*Eylem planları hazırladık. Bunun üzerine siz 300-500 yıllık araçları sökeceksiniz maden için sonra da yerine dikeceksiniz. Birisinin böyle bir şey olabileceğini söylemesi insanlara hakarettir.
*Erdoğan her şeyi biliyorum dediği için Tarım Bakanı gitti. Yeni bakan umarım gözlerin kapatıldığı her şeyi yeniden düzeltir ve çiftçiye destek olur.
ÇOCUK BEZİNDE KDV TARTIŞMASI
*Çocuk bezinde KDV sıfırlansın dedik. AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Türkiye’nin geldiği noktada vatandaş unutulup gidiyor. Yoksul kadınlarla görüşüyorum, tablo çok üzücü.
ERDOĞAN ÖZÜR DİLEMELİ
*Erdoğan çıkıp ‘milletim özür dilerim elimi soktum bu işe olmadı’ demeli. MB ve ekonominin başına hesap verebilir insanlar getirmeli ve hiçbir şeye karışmıyorum demeli. Göreceksiniz her şey düzelir. Arkadaşımız ‘bay uzman’.
*En son doktorlar işte. Erdoğan düzenli olarak düşman ilan eder. 2002’de doktorların hiçbir işe yaramadığını iğnelerini hemşerilere yaptırdığını söylemişti.
*Daha düşük alan doktorlarla diğerlerini karşı karşıya getiriyor. ‘Giderlerse gitsinler’ diyen bir Cumhurbaşkanı var. İnanamadım. Bu bilinçli yapılan bir iş.
AHMET HAKAN’IN ‘TANSU ÇİLLER’ YAZISINA YANIT
Ahmet Hakan’ın bugünkü yazısını canlı yayında Akşener’e gösteren İsmail Küçükkaya, Hakan’ın ‘Tansu Çiller deyince neden benim aklıma Akşener geldi’ dediğini aktardı…
Bunun üzerine Akşener, “Ahmet Hakan yanılıyor, 21 yılın sonunda Tansu Çiller deyince benim aklıma Tayyip Erdoğan geliyor” dedi.
KILIÇDAROĞLU’NUN DİYARBAKIR ZİYARETİ
*Çok güzel bir şey. Türkiye’nin her şehri kıymetli ve orada yaşayan her vatandaş değerli. Etnik, dini aidiyetlerinin muhafaza etmek kaydıyla o kimlik her şeyin üstünde. Biz böyle bakıyoruz.
*Çok güzel karşılanmış, ne güzel. Gittiğim evlerde de bazıları Kürt bazıları Türk… Vatandaşın ayağına gidilmesi önemli. Varlık fonu 1.6 milyar dolarlık anlaşma yaptı. Hazineye devredilecek bir şirket kredileri ödeyemediği için.
*Telekom şirketini 2026 yılında hazineye devredilmesi gereken bir şirket. Türkiye’nin nasıl yönetilmesi gerektiğini gösterir bir durumdur.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İmamoğlu'nun YouTube ve X hesabına yeniden erişim engeli!
Tutuklu cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu'nun 787 bin aboneli YouTube kanalı ile Cumhurbaşkanlığı Aday...
Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı 'bilirkişi' davası ertelendi
Tutuklu İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun "bilirkişiyi etkilemeye...
İmamoğlu'nun tutukluluğu Uluslararası Af Örgütü raporunda
Uluslararası Af Örgütü raporunda CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun...
POLİTİKA Haberleri
TümüSevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...
“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...
Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...
Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...