BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA İnfaz ve Koruma Memurlarına müjdeli haber

İnfaz ve Koruma Memurlarına müjdeli haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, kolluk kuvvetlerine benzer bir görev üstlenmelerine rağmen Emniyet ve Güvenlik Hizmetleri sınıfına dahil edilmeyen İnfaz Koruma Memurları için kanun teklifi verdi.

0Yorumlar
İnfaz ve Koruma Memurlarına müjdeli haber

 

TBMM Başkanlığı’nca esas komisyon olarak Plan ve Bütçe’ye tali komisyon olarak da Adalet komisyonuna havale edilen kanun teklifinin yasalaşması halinde, büro memurları, araştırmacılar, uzmanlar gibi Genel İdari Hizmetler Sınıfı’na sokulan 50 bine yakın infaz ve koruma memuru, Emniyet ve Güvenlik Hizmetleri sınıfına dahil edilecek.

İnfaz ve koruma memurlarının tehlikeli ve zorlukları bilinen önemli bir görev üstlendiklerini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Cezaevlerinin emniyetini sağlayan ve riskli bir görev üstlenen infaz koruma memurları, üstlendikleri göreve paralel olarak sosyal ve özlük haklarından mahrum bırakılmamalı, Emniyet Hizmetleri Sınıfı’na alınmalıdır” dedi.

“HAKLARI İADE EDİLSİN”

İtfaiyecilerin de benzer bir durumda olduğunu hatırlatan ve iki dönemdir onlar için de kanun teklifi verdiğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Sertel, şunları söyledi:

“Riskli ve tehlikeli meslekler arasında görülen itfaiyecilik, ülkemizde bir meslek olarak kabul edilmiyor. İtfaiyeciler de tıpkı infaz koruma memurları gibi büro memurlarının, masa başı iş yapanların dahil olduğu Genel İdari Hizmetleri sınıfında görev yapmak durumunda bırakılıyor. Her iki meslek de tehlikeli meslekler arasındadır. Bu nedenle bu arkadaşlarımıza hakları bir an önce verilmelidir. İnfaz ve koruma memurları, kolluk kuvvetlerine benzer bir görev üstlenmelerine rağmen Genel İdari Hizmetler sınıfında sayılmalarından dolayı sosyal ve özlük hakları yönünden büyük kayıp yaşıyorlar. Önceki süreçte lojman hakları, işe gidiş gelişlerinde servis imkanları vardı ancak şimdi bu imkanlar da ellerinden alındı. Vardiya sistemiyle zor şartlar altında tehlikeli bir görev yapan bu arkadaşlarımıza kaybettikleri ve hak ettikleri bütün hakları yeniden verilmelidir. İnfaz koruma memurlarının, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36. Maddesi içinde sayılan Genel İdari Hizmetler Sınıfı kapsamına sığmadığı ortadadır. Ayrıca, infaz koruma memurlarının büro memurları gibi genel idari hizmetler sınıfında yer alması anayasamızın temel ilkelerinden olan “ölçülülük” ilkesine de aykırıdır. Sayıları 50 bini bulan infaz ve koruma memurları Emniyet Hizmetleri sınıfına dahil edilerek, 3600 ek gösterge başta olmak üzere tüm sosyal ve özlük haklarına kavuşmalıdır. Teklifi biz vermiş olalım, müjdeyi de iktidar partisi versin. Yeterki bu arkadaşlarımızın sorunları çözülsün, talepleri yerine getirilsin.”

 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce