BIST 100 14.012,42 %0,57 Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74 Bitcoin $79.871 %0,41 Dolar 48,49 ₺ %0,22 Euro 56,36 ₺ %0,25 Sterlin 65,48 ₺ %0,22 Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93 Ethereum $2.503,70 %2,17 İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10 Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26 BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Kadınları aşağılayan okul müdürü ‘öğretmen’ olarak görevde!

Kadınları aşağılayan okul müdürü ‘öğretmen’ olarak görevde!

İzmir’in Karaburun İlçesi merkezindeki ilköğretim okulunun müdürü olan Şahin Özdemir, sosyal medya hesabında Necip Fazıl Kısakürek’e ait olduğu iddia edilen, “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık” ifadelerinin yer aldığı paylaşım yaptı.

0Yorumlar
Kadınları aşağılayan okul müdürü ‘öğretmen’ olarak görevde!

 

Müdür Özdemir, gelen tepkiler karşısında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı sildi.

Kamuoyunda büyük tepki gören olayı TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Ardından okul müdürü Şahin Özdemir’in açığa alındığı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın yazılı soru önergesine yanıt verdi.

‘KINAMA’ CEZASI VE ‘ÖĞRETMEN’ OLARAK ATAMA!

Yanıtta, “İzmir Valiliğince konuya ilişkin olarak; adı geçenin sosyal medyadaki paylaşımıyla ilgili olarak başlatılan Adli ve İdari soruşturmanın tamamlandığı, idari yönden disiplin cezası olarak ‘kınama’ ve okul yöneticiliği görevinin üzerinden alınarak ilçe dışında bir kuruma öğretmen olarak atamasının yapıldığı belirtilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

‘DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKEN ZİHNİYET TAM OLARAK BU!’

CHP’li Bakan şu değerlendirmelerde bulundu: “Kadınları aşağılayan paylaşımlarda bulunarak hem Anayasamız hem de Temel Eğitim Kanunu açısından suç işleyen, ayrıca halkı kin ve nefrete tahrik eden bu kişinin açığa alındığı duyurulmuştu. Fakat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından önergemize verilen yanıtta, bu şahsın okul yöneticiliği görevinden alınarak ilçe dışında bir kuruma ‘öğretmen’ olarak atamasının yapıldığını öğrendik. Bir de lütfen ‘kınama’ cezası verilmiş… Kirli düşüncelere sahip bir şahıs, ‘öğretmen’ sıfatıyla bir yerlerde çocuklarımıza ‘eğitim’ vermeye devam ediyor! Her gün bir kadının erkekler tarafından katledildiği günlerden geçiyoruz. Kadınlar ‘yaşam hakkı’ mücadelesi veriyor. Bu mücadeleyi büyütmek hepimizin sorumluluğudur. Çocuklarımızı bu kirli zihniyetten korumak ve uzak tutmak ise bu mücadelenin bir parçasıdır. Daha üç gün önce Adalet Bakanı Abdülhamit Gül kadın cinayetleriyle ilgili konuşurken ‘herkesin başını iki elinin arasına alıp düşünmesi gerekmektedir’ dedi. Bizler, her kadın cinayetinden sonra ‘artık bu son olsun, bir kadın daha eksilmesin’ diye, ‘önce zihniyet değişmeli’ diye bağırıyoruz. Başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmekle olmuyor, değiştirmemiz gereken zihniyet tam olarak bu! Düşünmeye vakit yok, acilen harekete geçilmeli! Bunun için her alanda topyekun bir mücadele başlatılmalı ve bu eğitimden başlamalı! Bir kadının örtülü-örtüsüz olmasının bir önemi yoktur! Tüm kadınlar eşit yurttaştır, özgürdür, istedikleri gibi giyinirler ve bu hiçkimsenin günlük siyaset malzemesi olamaz. Özgür, adil ve eşit yaşam için hep birlikte mücadele edeceğiz!”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Yeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...

YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.

17 saat önce

CHP Gaziemir’den “Etik ve Şeffaflık Kurulu” hamlesi

CHP Gaziemir İlçe Örgütü, siyasette etik, şeffaflık ve hesap verebilirliği güçlendirmek amacıyla...

2 gün önce

Kılıçdaroğlu’ndan Buca’da villa tepkisi: Arsayı siz sattınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Kaynaklar’da villa yapılaşmasından şikâyet eden...

2 gün önce

AK Parti Menderes Danışma Meclisi’nde Toplandı

AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı, genişletilmiş ilçe danışma meclisinde toplandı.

2 gün önce

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de ikinci günü! Ziyaretler...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir ziyaretinin ikinci gününde Kaynaklar'da köy halkıyla...

2 gün önce

Aliağa’nın MHP’li Başkanı Serkan Acar’dan iddialı çıkış!...

Aliağa’da başarılı işlere imza atan Acar, “Geldiğimiz nokta İzmir’in çok üzerinde. Bunu yeterli...

3 gün önce

Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de! İşte saat saat programı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'e geliyor. Kılıçdaroğlu iki günlük İzmir...

3 gün önce

ZAFER PARTİSİ KARABAĞLAR’DAN 30 AĞUSTOS’TA ESNAFA BAYRAK...

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar’daki...

5 gün önce

YENİ PARTİ GAZİEMİR’DEN SESLENDİ: “YENİ PARTİ’NİN GÜCÜ...

YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, İzmir’de partisinin kısa sürede 600 bin üyeye...

8 gün önce

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı’ndan 30 Ağustos...

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar İlçe...

8 gün önce

AK Parti’de dikkat çeken atamalar! 4 ilde il başkanı...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle gerçekleştirilen...

8 gün önce

AK Parti İzmir’den 30 İlçe Tanıtım ve Medya Başkanları...

AK Parti İzmir Tanıtım ve Medya Başkanı Safa Narlı ‘’AK Parti’nin milletimizle iletişiminde...

15 gün önce