Karamollaoğlu: Partimizde inşallah çatlaklıklar olmaz
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, partinin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün, "İttifaklar seçime bir hafta karar verilir.
Ben şu an böyle bir açıklama yapamam, yaparsam bölünme meydana gelir" sözlerini değerlendirdi: İttifaklar seçim sathı mahalline girdikten sonra gündeme gelir ve konuşulur. Onun için partimizde inşallah böyle çatlaklıklar meydana gelmez. Yetkili organlar tarafından gündeme alınır, tartışılır, karar verilir.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün, “İttifaklar seçime bir hafta karar verilir. Ben şu an böyle bir açıklama yapamam açıklama yaparsam bölünme meydana gelir” sözlerinin anımsatılması üzerine Karamollaoğlu, parti içi meselelerin kamuoyunda tartışmayı doğru bulmadığını söyledi.
BUGÜNKÜ ŞARTLAR ELZEM HALE GETİRDİ
– İttifaklar seçim sathı mahalline girdikten sonra gündeme gelir ve konuşulur, öyle de olmalıdır. Her partinin kendi programı var kendi programı istikametinde bu millete hizmet götürmek istiyor ama bugünkü şartlar ittifakları elzem hale getirdi.
İTTİFAKLAR SEÇİME GİDERKEN YAPILIR
– İttifak yapmadan seçime girdiğiniz takdirde ya yüzde 10 barajının altında kalacaksınız veya milletvekili çıkaracak noktaya gelseniz bile daha az milletvekili çıkaracaksınız. Bundan dolayı ittifaklar seçime giderken yapılır. Ama ittifaklar koalisyon değildir. İcraat yapmak için ittifak yapılmaz. Biz geçen dönem Millet İttifakı'nın içinde olduk bir tane hedefimiz vardı. Bugünkü sorumsuz olan başkanlık sistemi mutlaka değiştirilmeli parlamenter sisteme dönülmelidir, dedik.
BİRLİK VE BERABERLİĞİN HAKİM OLDUĞUNA İNANIYORUM
– Biz partimizin iç meselelerini kamuoyunda tartışmayı doğru bulmuyorum. Asiltürk'ün bir soru esnasında söylediği bir ifade o hemen arkasından da zaten kendisine bunlar bazı sıkıntılar doğurabilir demiş. Ki ben partimizde birlik ve beraberliğin hakim olduğuna inanıyorum. Bizim bir araya geldiğimiz insanlar temel ilkeleri özümsemiş insanlardır. Onun için partimizde inşallah böyle çatlaklıklar meydana gelmez. Bu konular da parti içindeki yetkili organlar tarafından gündeme alınır, tartışılır karar verilir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Defne Samyeli 'asker çocuğuyum' dedi, siyasi görüşünü...
Defne Samyeli son katıldığı programda siyasi görüşünü açıkladı. 'Asker çocuğuyum' diyen Samyeli,...
'Ortak raporda son aşamaya geçtik'
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun ortak...
“İnşallah güzel maçlar olur”
Bu yıl 23–29 Haziran tarihleri arasında 35 farklı ülkeden 1200’e yakın sporcunun yarıştığı 11....
POLİTİKA Haberleri
TümüSevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...
“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...
Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...
Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...