“Kayyum atamaları demokrasi ve hukuk adına bir utanç tablosudur!”
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla bugün de İzmir’de Adalet İçin Demokrasi nöbeti tutan milletvekillerine destek ziyaretinde bulunmuştur.
Kani Beko ‘Halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyum atanması maalesef ilk kez karşılaştığımız bir durum değil. Halk iradesinin bu değersizleştirilme çabaları artık bir seçmen yıpratma siyasetine dönmüştür’ diyerek bir an önce kayyum uygulamasından geri adım atılması çağrısında bulunmuştur.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, İçişleri Bakanlığı’nın görevlerinden uzaklaştırarak kayyum atadığı Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevlerine bir an önce iade edilmesi çağrısını bu kez de İzmir’de nöbet tutan milletvekilleri ile birlikte yapmıştır. CHP’li Beko açıklamasında, “Halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyum atanması maalesef ilk kez karşılaştığımız bir durum değil. Halk iradesinin bu değersizleştirilme çabaları artık bir seçmen yıpratma siyasetine dönmüştür. Demokratik yollarla ve kanunlara uygun olarak seçimlere girmeye hak kazanmış ve halkın iradesiyle başkanlık makamına getirilmiş kişilerin seçim öncesi var olan soruşturma ve kovuşturma dosyalarından dolayı görevden alınmaları demokrasi adına çok vahim ve üzücü bir olay. Bu açıkça seçmen iradesinin gaspı, halkın iradesine yapılan bir darbedir. Kayyum atamaları demokrasi ve hukuk devleti adına bir utanç tablosudur” açıklamalarında bulundu.
Beko konuşmasında “Diyarbakır, Van ve Mardin’de halk oylamasıyla seçilmiş belediye yönetimlerine kayyum atanması, darbeden başka bir anlama gelmemektedir. Demokrasilerde hiç kimsenin kendini yargı erkinin yerine koyup, hüküm verme ve infaz etme hakkı yoktur. Demokrasinin temelini oluşturan “hukukun üstünlüğü”, “kuvvetler ayrılığı”, “seçme ve seçilme hakkı” bu kararla açıkça ortadan kaldırılmıştır. Bu uygulamaları hiçbir CHP’linin ve demokrasiden yana olan bir kişinin kabul etmesi mümkün değildir. Unutulmamalıdır ki, bizler bugün, bu toprakların insanları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşları olarak, özgürlük, eşitlik, demokrasi, barış ve kardeşlik mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz. Mevcut siyasal iktidara karşı, demokratik toplumsal muhalefetin gerekleri çerçevesinde, Türkiye’de güzel yarınları özleyenlerle ve derinleşmiş bir demokrasinin mücadelesini verme iradesini gösterenlerle el ele, yan yana, omuz omuza yolumuza devam edeceğiz….” demiştir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye’den Suriyeli...
Suriye Arap Cumhuriyeti'nin diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti...
İran, Hürmüz Boğazı’nda ücret talep ediyor: Uluslararası...
İran’ın, dünyanın en kritik enerji geçiş noktalarından biri olan Hürmüz Boğazı’ndan geçen...
CHP İstanbul İl Kongresi için yeni karar
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan CHP...
POLİTİKA Haberleri
TümüCHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...
9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü
Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı
“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...
Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...
Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...
Türk-İş Ege Başkanı Çakmak’tan otoyol ve köprü...
Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, sendikal örgütlenme çalışmaları, işçilerin yaşadığı...
Yeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...
YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.
CHP Gaziemir’den “Etik ve Şeffaflık Kurulu” hamlesi
CHP Gaziemir İlçe Örgütü, siyasette etik, şeffaflık ve hesap verebilirliği güçlendirmek amacıyla...
Kılıçdaroğlu’ndan Buca’da villa tepkisi: Arsayı siz sattınız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Kaynaklar’da villa yapılaşmasından şikâyet eden...
AK Parti Menderes Danışma Meclisi’nde Toplandı
AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı, genişletilmiş ilçe danışma meclisinde toplandı.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de ikinci günü! Ziyaretler...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir ziyaretinin ikinci gününde Kaynaklar'da köy halkıyla...
Aliağa’nın MHP’li Başkanı Serkan Acar’dan iddialı çıkış!...
Aliağa’da başarılı işlere imza atan Acar, “Geldiğimiz nokta İzmir’in çok üzerinde. Bunu yeterli...
Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de! İşte saat saat programı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'e geliyor. Kılıçdaroğlu iki günlük İzmir...
ZAFER PARTİSİ KARABAĞLAR’DAN 30 AĞUSTOS’TA ESNAFA BAYRAK...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar’daki...
