BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,60 Bitcoin - %0,35 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,09 Ethereum $2.234,24 %0,40 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA "Kemeraltı Yenileme Projesi tasarruf tedbirlerine kurban ...

"Kemeraltı Yenileme Projesi tasarruf tedbirlerine kurban edildi"

CHP PM ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç’ın gündeme getirdiği İzmir Tarih Projesi’ndeki ödenek sorunu tasarruf tedbirlerine takıldı.

0Yorumlar
"Kemeraltı Yenileme Projesi tasarruf tedbirlerine kurban edildi"

CHP’li Kılıç’ın önergesine verilen yanıtta, “Söz konusu proje için kaynak aktarıldığı ancak tasarruf tedbirleri doğrultusunda ödeneğin iade edilmesi nedeniyle Kemeraltı Yenileme alanı işinin değerlendirilemediği” belirtildi.

"Kemeraltı Yenileme Projesi tasarruf tedbirlerine kurban edildi"

İzmir’in tarihine ışık tutacak, iç ve dış turizmine değer katacak İzmir Tarih Projesinin odak merkezi olan Kemeraltı’nın yenileme ve iyileştirilmesi işinin tasarruf tedbirlerine kurban edildiği ortaya çıktı. Hükümetin İzmir Tarih Projesi’ne destek vermek amacıyla Konak’ta bulunan Agora ve çevresinin yenilenmesi ve iyileştirilmesi için geçen yıl çıkardığı 20 milyon TL’lik ek ödeneğin iptal olduğuna ve gönderilmediğine dair iddialar üzerine konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın önergesine verilen yanıtta Kalkınma Bakanlığından aktarılan kaynağın geri iade edildiği belirtildi.

CHP’li Kılıç tarafından hazırlanan önergeye verilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy imzalı yanıtta şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımız 2018 yılı yatırım programından “İzmir Kemeraltı Yenileme Alanının İyileştirilmesi İşi” adı altında ödenek ayrılmış olup, adı geçen işi için Kalkınma Bakanlığından da kaynak aktarılmıştır. Ancak tasarruf tedbirleri doğrultusunda söz konusu ödeneğin iade edilmesi nedeniyle adı geçen iş değerlendirilememiştir.”

Önergeye verilen yanıtı değerlendiren CHP Parti Meclisi ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, projenin İzmir tarihi ve turizmi açısından büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi.

“İzmir tarih projesinin odak merkezi olan Kemeraltı’nın yenileme işinin tasarruf tedbirlerine kurban edilmesi, yaşanan krizin de açık bir itirafıdır. Kriz yoksa neden tasarruf tedbirleri uygulanmaktadır. Öte yandan İzmir’in 8500 yıllık tarihine sahip çıkma, koruma ve yaşatma bilinciyle 2002’de başlatılan ve 2013’te projelendirilen yenileme ve iyileştirme işlemine ilişkin ödeneğin geri iade edilmesi, akla çeşitli soruları getirmektedir. Kalkınma Bakanlığından aktarılan kaynağın tasarruf tedbirleri kapsamında geri iade edilmesinin nedenleri arasnda söz konusu projenin başında CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesinin olması etken midir? Ankara ve İstanbul gibi illerimizde tasarruf tedbirleri nedeniyle ödeneği geri iade edilen benzer proje ve işler var mıdır? Yoksa bu tedbirler sadece İzmir olduğunda mı uygulanmaktadır? Bu konuda da tekrar önerge hazırlayıp, bakanlığın yanıtlarını kamuoyuyla paylaşacağımızdan ve bu projeni sonuna kadar takipçisi olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

DSP İzmir İl Başkanı Yaşar genel başkanlığa aday

DSP İzmir İl Başkanı Adem Yaşar, 6 Aralık kurultayı öncesinde genel başkanlığa adaylığını...

2 gün önce

CHP İzmir’de eğitim seferberliği 10 ilçeye ulaştı

CHP İzmir İl Başkanlığının yönetici eğitimleri 10 ilçeye ulaştı. Çalışmaların kısa sürede 30...

2 gün önce

Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na NATO PA’da yeni görev

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Abu Dabi’deki toplantıda NATO PA Akdeniz...

2 gün önce

Başkan Güç: “Halkımız sorun çözmeyen sorun yaratan...

Dikili’de şoför esnafıyla bir araya gelen YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, artan...

2 gün önce

Başkan Güç Dikili’de Çiftçilere Buluştu: “Tarımı...

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Dikili Ziraat Odası’nı ziyaret ederek bölge...

2 gün önce

CHP Gaziemir’den Belediye Yönetimine Sert Tepki: “Halkın...

Demirsoy, belediye yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak demokratik temsil, siyasi etik ve...

3 gün önce

MHP Manisa teşkilatından birlik ve beraberlik buluşması!...

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında...

3 gün önce

AK Partili vekil Kırkpınar’dan mesaj: Türkiye’nin önü açık!

AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, Sanayi ve...

3 gün önce

Milas Belediye Başkan Vekili Barbaros Gezgin oldu

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz'un tutuklanmasının ardından yapılan seçimde YENİ Partili...

3 gün önce

Özgür Özel’den Emir Sarıgül’ün para iddiasına ilk yanıt

Özgür Özel, Emir Sarıgül’ün babasının kendisine 350 bin dolar verdiği iddiasını reddederek atkı...

4 gün önce

Mustafa Savaş: AK Parti’nin hizmet yolculuğu sürüyor

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 3 Kasım 2002’nin yıl dönümünde yayımladığı mesajda 24...

4 gün önce

MHP Manisa’dan Soma ve Kırkağaç çıkarması! Terörsüz...

MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş, MYK Üyesi Ali Uçak ve beraberindeki heyet, Soma ve...

4 gün önce