Kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİP milletvekili Ahmet Şık'ın açıklamasına tepki göstererek, "Onun gücü ne AK Parti'yi kapatmaya yeter ne bizleri mahkum etmeye yeter. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namaz sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.
“BAY KEMAL KENDİNİ BUĞDAY AMBARINDA SANIYOR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KHK’lıların göreve iadesiyle ilgili açıklamalarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal kendini buğday ambarında zannediyor. Herhangi bir gücü yok kendisine milletin verdiği yetki yok. Türkiye bir hukuk devleti siz ne zamandan beri yargı oldunuz da yargının yetkilerini kendinde kullanıyorsuz? Böyle bir yetkin yok, bu milleti aldatmaktır. Ben şu anda yargıyım hem hakimimi savcıyım gelince bunların hepsini serbest bırakacağım anlamına geliyor. Bu milleti ahmak yerine koyup aldatmaktan başka bir şey değil. 2023 seçimlerine yönelik yalanlardan” dedi.
“BU ZAT ZATEN TERÖRİSTTİR”
Türkiye İşçi Partisi milletvekili Ahmet Şık’ın ‘AKP siyasi bir parti değil bir suç örgütü ve kapatılacak’ açıklaması hatırlatılan Cumhurbaşkanı Erdoğan oldukça sert bir açıklama yaptı.
TİP milletvekili Ahmet Şık için “bu zat zaten teröristin tekidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl olduysa bir vekil olma şansını yakaladı. Şu anda da bu ifadeleri kullanıyor. Hukuk devletinin içinde teröristlerin yaklaşım tarzıyla bir yaklaşım içinde. Soyadı şık ama kendisi neye benziyor bilmiyorum. Onun gücü ne AK Parti’yi kapatmaya yeter ne bizleri mahkum etmeye yeter. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın. Birçok terör örgütlerinin içinde yer almış bir kişidir. Dokunulmazlığı kalktıktan sonra ceza davaları arkasından gelecektir.” diye konuştu.
ŞIK’TAN ERDOĞAN’A YANIT
TİP milletvekili Ahmet Şık, kendisine terörist diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Twitter hesabından yanıt verdi:
*İktidarınız sona erip memlekete hukuk geldiğinde, menfaatini değil hukukun haysiyetini önemseyen şimdiki gibi kuklaya çevirdiklerinize benzemeyen yargı mensupları kimin terörist kimin çete lideri olduğuna karar verecek. O zaman konuşuruz bu konuyu.
AHMET ŞIK NE DEMİŞTİ?
Türkiye İşçi Partisi milletvekili Ahmet Şık katıldığı canlı yayında ‘AKP siyasi bir parti değil bir suç örgütü ve kapatılacak’ ifadelerini kullanmıştı.
Şık, “AKP’ye MHP’ye bırakmayacağız bu muhalefeti. Ki onlar darmaduman olacaklar. Hepsi suç örgütü üyesi olmaktan yargılanacak yapıdan bahsediyoruz. Temiz olanları suça bulaşmayanları mecliste kalmaya devam etsin. Ama AKP bu nedenle kapatılacak ya! AKP bir siyasi parti muamelesi görmeyecek bu dönem kapanırsa. AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak. Siyasi parti kılığına girmiş bir suç örgütü diyecekler” ifadelerini kullandı.
Bu açıklamanın ardından, AKP’nin avukatları, “partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu” gerekçesiyle Ahmet Şık’a 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Mutlu: Geri adım atmıyorum, mücadeleye devam edeceğim
Konak Belediye Meclisi’nin mayıs ayı birinci birleşiminde konuşan Başkan Mutlu, “Nasıl...
Gabriel Sara'dan Ederson anısı: 'Ona güven olmaz'
Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Gabriel Sara, katıldığı bir YouTube kanalında kariyerine dair...
Bornova kendi yeşilini kendi üretiyor
Bornova Belediyesi, Pınarbaşı’ndaki modern fidanlığında 2026 için 75 bin çalı grubu bitki, 5 bin...
POLİTİKA Haberleri
TümüSevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...
“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...
Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...
Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...