Kılıçdaroğlu'nun A Takımı belli oldu' iddiası
CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun A Takımı'nı oluşturacak olan 21 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) listesi bugün açıklanıyor.
CHP Genel Merkezi'nde yeni MYK üyelerinin odalarının hazırlandığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun MYK listesi listesinde İzmir'den 1 vekilin de yer aldığı iddia edildi. İşte detaylar...
CHP'de "mutlak butlan" kararı sonrası ikinci Kemal Kılıçdaroğlu dönemi fiili olarak başladı. Genel Başkanlık koltuğuna oturan Kılıçdaroğlu, "Önce hesaplaşma sonra sandık" mesajı verdi.
ÖNCE HESAPLAŞMA SONRA KURULTAY"
Arınacağız, rüşvetçiler ve hırsızlardan arınacağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Ben hesap soracağım, herkes bunu bilsin. Sonra kurultay sandığını en kısa sürede önünüze getireceğim. Temiz, tertemiz bir kurultay yapacağız. Partililerimiz, partimizin güvenli limanını işaret ve inşa edecek. O güvenli limana hep beraber gideceğiz. Doğru düzgün bir limana gideceğiz" ifadelerini kullandı.
"FETÖ AJANLARINI FARK EDEMEDİM, ÖZÜR DİLERİM"
Parti tabanından af dileyen Kılıçdaroğlu, "FETÖ ajanlarını zamanında fark edemediğim için sizlerden özür diliyorum. Kapalı kapılar ardında dış odaklardan medet uman o gafilleri koynumda beslediğim için sizlerden özür diliyorum" şeklinde konuştu. Bay Kemal'in bahsettiği "gafil" zümresinin Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel olduğu parti kulislerinde konuşuluyor.
KILIÇDAROĞLU MYK'YI BUGÜN AÇIKLAYACAK
Öte yandan "Türkiye için tertemiz bir başlangıç" sloganıyla yola çıkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni A Takımı bugün belli oluyor. Nitekim CHP Genel Merkezi'nde yeni MYK üyelerinin odaları bile hazırlandı.
A TAKIMI'NDA HANGİ İSİMLER YER ALACAK?
Kılıçdaroğlu'nun MYK'sı kendisiyle beraber aralarında bir İzmir milletvekilinin de olduğu 21 kişiden oluşacak.
MYK listesinde yer alması beklenen isimler şöyle:
Bülent Kuşoğlu,
Cemal Canpolat,
Faik Öztrak
Barış Yarkadaş,
Deniz Demir,
Orhan Sarıbal
Berhan Şimşek
Akif Hamzaçebi
Yıldırım Kaya
Müslim Sarı
Turan Aydoğan
Necdet Saraç
Hakan Uyanık
Rıfat Nalbantoğlu
Semra Dinçer
Cemal Canpolat,
CHP'nin şaibeli İstanbul İl Kongresi'nde Ekrem İmamoğlu'na sert sözlerle yüklenmiş, "Sen İYİ Partilileri getirip doldurdun ve CHP'lileri dışarıda bıraktın" demişti.
"Bu partide delegelere menfaat sağlandı" itirafı da Canpolat'tan gelmişti.Berhan Şimşek'in Parti Sözcüsü olacağı ifade ediliyor.
Müslim Sarı ve Orhan Sarıbal'ın örgütlerden sorumlu görevlerde bulunacağı söyleniyor.Semra Dinçer'in sağlık politikalarından sorumlu olacağı konuşuluyor.Deniz Demir için ise "Genel Sekreter" iddiası mevcut.
ÖZGÜR ÖZEL'DEN "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY" HAMLESİ
Bir yandan da kurultay tartışması alevlenmiş durumda.CHP’nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, olağanüstü kurultay için bugünden itibaren imza toplamaya başladı. Tüzüğe göre yeter sayıda imza toplanması halinde 45 günde kurultay yapılması gerekiyor. Ancak PM kararı için Genel Başkan'ın yani Kılıçdaroğlu'nun onayı gerekiyor.Nitekim "Önce hesaplaşma sonra sandık" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun hukuken "tedbir"i bulunuyor. Özel'in sözcüsü Zeynel Emre de "tedbir" kararı varken kurultay yapılamayacağını bilfiil ikrar etti. Gürsel Tekin ise 443 delegenin "sakat" olduğunu belirtip "Bu şartlarda sağlıklı kurultay olmaz" mesajı verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sakatlanan Asensio'nun son durumu belli oldu!
Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ettiği maçın ilk yarısında sakatlanarak oyuna devam edemeyen...
Serenay Sarıkaya İle Şarkıcı Mert Demir Evleniyor: Tarih...
Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya ile şarkıcı Mert Demir’in ilişkisi magazin gündeminde konuşulmaya...
Çerçioğlu iddiası Aydın'da doğrulandı:
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun AKP'ye geçeceği iddiası sonrası Aydın'a...
POLİTİKA Haberleri
TümüGümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...
Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...
Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...
MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü YENİ Parti'ye Katıldı
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, düzenlenen resmi törenle YENİ Parti saflarına katıldı....
Başkan Güç: "Bizim gücümüz örgütümüzdür"
YENİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ...
MHP'YE İZMİR'DE BÜYÜK KATILIM
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen...
CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...
9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü
Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı
“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...
Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...
Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...
Türk-İş Ege Başkanı Çakmak’tan otoyol ve köprü...
Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, sendikal örgütlenme çalışmaları, işçilerin yaşadığı...
Yeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...
YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.