BIST 100 13.251,85 %0,40 Altın 6.721,90 ₺/gr %0,13 Bitcoin $84.102 %2,72 Dolar 48,86 ₺ %0,06 Euro 55,74 ₺ %0,15 Sterlin 64,81 ₺ %0,22 Gümüş 100,59 ₺/gr %0,63 Ethereum $2.685,88 %2,57 İsviçre Frangı 59,25 ₺ %0,11 Kanada Doları 34,64 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,36 ₺ %0,07 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,49 Çin Yuanı 7,27 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Kılıçdaroğlu: Söz veriyorum sizi bu milletin efendisi yap...

Kılıçdaroğlu: Söz veriyorum sizi bu milletin efendisi yapacağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de çiftçilerle bir araya geldi. Burada açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçiler için vaatlerini sıraladı.

0Yorumlar
Kılıçdaroğlu: Söz veriyorum sizi bu milletin efendisi yapacağız

İzmir Çiftçi Buluşması'nda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İster Doğu'ya ister Batı'ya gidin, çiftçinin her yerde aynı sorunu yaşadığını göreceksiniz. Madem Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Köylü, çiftçi milletin efendisidir" diyor, size söz veriyorum sizi bu milletin efendisi yapacağız.

Alın teri ile çalışan, biz evlerimizde otururken karnımızı doyurmak için çalışan sizler efendi olmayacaksınız da kim olacak? Kadın kardeşlerimiz "zorda değiliz battık" diyorlar. Hepsinin farkındayım; onlar Amerika'larda gökdelen yapıyor, çiftlikler satın alıyor ben sizi düşünüyorum. Sizler çalışınca bizim karnımız doyacak.

"KİM NEYİ EKECEĞİNİ BİLECEK"

Kim neyi ekecek, neyi biçecek bu önceden planlanacak. Tüm çiftçiler neyi ekeceğini bilecek ki çiftçiler zarar etmeyecek. Siz zarar ederseniz Türkiye kaybeder. Köylünün maliyetini çıkarıp üstüne makul bir kar vereceğiz, diyeceğiz ki "bu fiyata alıcı bulabiliyorsan istediğine sat, onun altına düşüyorsanız devlet satın alacak". Biz buna yeni taban fiyat diyoruz, hiçbir çiftçi maliyetinin altında ürün satmayacak.

TARSİM'i çiftçi birlikleri ile oturup yeniden oluşturacağız. Hiçbir çiftçi zarara girmeyecek, bir felaket durumunda yine devlet zararını karşılayacak.

"MİLLİ GELİRDEN PAY VERECEĞİZ"

Her ay milli gelirin yüzde biri oranında size pay vereceğiz. Bunun da denetlenmesini sağlayacağız. Yani işi sözün ötesine taşıyıp çiftçi birliklerine de denetleme yetkisi verilecek.

Haciz uygulamasına da son vereceğiz, çiftçi üretecek bizim tek aradığımız bu. Şehirde yaşayan birisi mazota zam geldiğinde arabasını isterse kullanmayabilir. Ancak çiftçi tarlada ne yapacak? Mecburen kullanacak. Bunun için tüm Avrupa ülkelerinde yapılan "kırmızı mazot" uygulamasına geçeceğiz. Sadece çiftçiye düşük fiyattan kırmızı mazotunu alıp kullanacak. KDV ve ÖTV olmayacak. Çiftçi üretmediğinde hepimiz aç kalıyoruz, dolayısıyla çiftçiye destek vereceğiz.

"ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ"

Elektrik paralarından şikayet ediliyor. Önce Doğu'da 6 ilden başlayacağız, sonra ülke geneline yayarak güneş enerjisinden elektrik üreteceğiz. Çiftçi elektriği ücretsiz kullanacak, artanı satıp kar elde edecek. Diyeceksiniz ki "bu mümkün mü?" .. Elin oğlu yapıyor da biz neden yapmayalım? Allah'ın güneşi parayla mı? Sadece paneller kurup elektrik elde edeceksin, kooperatif şeklinde olacak. Bir kısmını siz kullanacaksınız, kalanını satacaksınız ve kâr elde edeceksiniz. Gençler kırsalda çalışmak istemiyor. Kırsalda çalışan gençlerin sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek.

"SÖYLEDİKLERİMİ SAKIN UNUTMAYIN"

Bir şeyden emin olmanızı isterim; alın terinin değerli olduğunu biliyorum. Kadınların kırsalda erkeklerden daha çok çalıştığını da biliyorum. Burada konuşan bir kardeşimizin hayvanlarına evlatları gibi nasıl baktığını da biliyorum. Bütün bu sorunları ortadan kaldırmak, her şeyi değiştirmek mümkün. Bunun için bir şey yapacağız; sandık gelecek ve oy kullanmaya gideceksiniz. Söylediklerimi sakın unutmayın.

Bizim karnımızı doyuran sizlersiniz, bu milletin efendisi olması gereken sizlersiniz. Sadece güvenin, bizim saraylarla işimiz yok. Eğer saray arıyorsan çiftçinin evine gelip oturacak "işte saray burası" diyeceksin. Çünkü çiftçi üretiyor.

İşte bizim umudumuz bu salonda. Hepiniz üretin ve sakın umudunuzu kaybetmeyin. O beyefendiyi emekli edeceğiz, tüm sorunları çözeceğiz.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...

15 saat önce

Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...

15 saat önce

Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...

15 saat önce

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

1 gün önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

2 gün önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

6 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

10 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

10 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

10 gün önce

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü YENİ Parti'ye Katıldı

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, düzenlenen resmi törenle YENİ Parti saflarına katıldı....

10 gün önce

Başkan Güç: "Bizim gücümüz örgütümüzdür"

YENİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ...

13 gün önce

MHP'YE İZMİR'DE BÜYÜK KATILIM

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen...

13 gün önce