Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi Üniversitesi açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çiftçi Buluşması programı açılışında konuştu.
Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör atanmasının ardından yaşanan olaylar ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Üniversiteye bir kişiyi atıyorsunuz, üniversite kabul etmiyor. Öğrenciler ve hocaları kabul etmiyor. Olması gereken o üniversite hocasının ayrılması" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
Hepimizin çocukları var, isteriz ki çocuklarımız üniversiteye gitsin, daha iyi yetişsin, elleri ekmek tutsun, her anne ve babanın beklentisi budur. Çocuklarımız üniversiteyi kazandığında seviniriz. Üniversiteler bilim yuvalarıdır, kavga yuvası değildir. Üniversitelerde gelecek üretilir. Akademik dünyası gelişmiş bütün ülkeler gelişmiştir.
Boğaziçi Üniversitesi'nde güzel başarılı çocuklarımız okuyor. Boğaziçi Üniversitesi'ne girmek kolay değil. Başarılı olmanız gerekiyor. Üniversiteye bir kişiyi atıyorsunuz, üniversite kabul etmiyor. Öğrenciler ve hocaları kabul etmiyor. Olması gereken o üniversite hocasının ayrılması. Aksi halde orada bir kaos çıkıyor. Kaosa izin vermemek lazım. Türkiye böyle bir sürece sokulmamalı. Çekilmesi lazım.
TARIM
Dünyanın bütün ülkelerinde tarım stratejik sektördür. Dünyanın bütün ülkeleri tarıma ayrıca önem verirler. Topraklar bereketli. Niye ekilmiyor? Çünkü çiftçi zarar ediyor. Peki bunu düşünmesi gereken kim? Siyasi otorite.
Tarım için anayasaya özel düzenleme yapılmış. Devlet bitkisel ve hayvansal üretimi arttırmak maksadıyla tarım ve hayvancılıkla uğraşanların araç ve gereçlerinin sağlanmasını kolaylaştırır. Anayasanın emredici hükmü bu. İktidar sahipleri bu anayasayı bilmiyor mu? Anayasanın kurallarını uygulamıyorsunuz, çiftçiyi batırıyorsunuz.
Hala teşvikler ödenmiyor. Para yok diyorlar. Ama köprüden geçerken garanti var. Dolar bazında, dakikasında ödüyor, onlara para var. Size gelince para yok... Beşli çeteye var da size neden yok? Çiftçiyi kendi arka bahçeleri olarak görüyorlar da ondan.
KILIÇDAROĞLU: "BEN SİZİN HAKKINIZI ADALET İÇİN SAVUNUYORUM"
'Bizi batırana biz oy vermeyeceğiz' demeniz lazım. Ben sizin hakkınızı savunurum sonuna kadar. Bana oy verin diye değil adalet için savunuyorum sizin hakkınızı. Size verilmiyor, tefecilere veriliyor.
Bizim çiftçi dünyanın pahalı mazotunu kullanıyor. Yata bedava, ÖTV yok KDV yok. Mazot desteğini de zamanında ödemiyorsun. Her şeyi dolara endekslemişsin. Tarlada çalışan çiftçi sabah öğle akşam dolar mı alıp satıyor? Bugünkü politika bir siyasi tercihtir. Bu siyasi tercihe karşıysanız, bu siyasi tercihe 'kusura bakma arkadaş' diyeceksiniz. Demek zorundasınız. Mevcut hükümet size çalışmadığına göre kime çalışıyor? Dışarıdan mercimek, canlı hayvan, et getiriyorlar. Neden? Sizinle rekabet etmek için. 'Fiyat artar, fiyatı düşürmek için' Sen faizi düşür. Bir zam yağmuru var.
KILIÇDROĞLU'NDAN HÜKÜMETE 'ESNAF' TEPKİSİ
Gayrimilli bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız. Kendi çiftçisini değil, yabancı çiftçiye destek veren iktidara gayrimilli derim kimse kusura bakmasın. Çiftçi kazanmadığı için esnaf da batıyor. Bu bir zincirdir. Herkesin kazandığı bir ekonomik sistemden, herkesin battığı ama bir avuç kişinin kazandığı bir sisteme geçtik. Herkesi terörist ilan etmeye başladılar. Esnafın ne günahı var? Buradan hükümete sesleniyorum. Hükümet çiftçiyi yanında görmek istiyorsa bu faizleri silecek. Hacizleri durdurmak lazım.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İBB'nin iştiraki Boğaziçi AŞ'ye operasyon
İBB iştiraki Boğaziçi Tesis Yönetim Hizmetleri AŞ’nin ihale süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı...
'Süper El Nino' geliyor... Bu aylara dikkat: Rekor...
Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü...
İzmir İtfaiyesi’ne “Geleceğe Nefes Özel Ödülü”
Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Boğaziçi Çevre Ödülleri töreninde, “Geleceğe Nefes...
POLİTİKA Haberleri
TümüSevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...
“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...
Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...
Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...