BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Kurultay talep metni ortaya çıktı!

Kurultay talep metni ortaya çıktı!

CHP’de olağanüstü kurultay çağrısının metni ortaya çıktı. Pazartesi günü noter kanalıyla yapılacak olağanüstü kurultay talebinde, partinin bütün organları için sürpriz bir talebe yer verildi.

0Yorumlar
Kurultay talep metni ortaya çıktı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından patlak veren olağanüstü kurultay tartışmasında önemli bir gelişme yaşandı. 

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin partiden 8 puan fazla oy almasıyla fitili ateşlenen tartışma yine İnce'nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na aile yemeğinde yaptığı 'Ben genel başkan olayım, sen onursal başkan ol' teklifini kamuoyuyla paylaşmasıyla tavan yapmıştı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da 'acil değişim' çıkışıyla damga vurduğu süreçte CHP Yönetimi kritik MYK toplantısı sonrası gündemde kurultay olmadığını açıkladı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin kararlı tavrı sonrası muhalifler harekete geçti. Süreçte kritik bir gelişme yaşandı. 

Pazartesi gününden itibaren 15 gün içerisinde toplanması gereken olağanüstü kurultay konusunda noter kanalıyla Genel Merkez’e iletilecek imzalar için hazırlanan “Beyanname ve Talepneme” ortaya çıktı.

Düzgünhaber'de yer alan habere göre pazartesi gününden itibaren 81 ilde kongre delegelerinin noter aracılığıyla imza vereceği Beyanname’de, “Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nın (Büyük Kongresi’nin) Siyasi Partiler Kanunu’nun 14/6 maddesinin ve Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü’nün 48’inci Maddesinin 1-4 ve 5. fıkraları uyarınca GÜVENOYU ve SEÇİM Maddeleri konularak aşağıdaki yazılı gündem ve olağanüstü toplanmasını, NOTER onaylı imzalarımızla talep ediyoruz” denildi.

HEPSİ İÇİN GÜVENOYU
CHP’li muhaliflerin talep ettiği olağanüstü kurultay çağrısında partinin bütün yetkili organları için ‘güvenoyulaması’ talebinde bulunulması dikkat çekti.

İŞTE O OLAĞANÜSTÜ KURULTAY GÜNDEMİ

1-Açılış

2- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

3-Kurultay Başkanlık Kurulu Seçimi

4-Genel Başkanın açılış konuşması

5- Olağanüstü Kurultay çağrısı yapan delegeler adına bir konuşma yapılması

6-GÜVENOYU (Tüm organlar için)

7- Genel Başkan Seçimi

8- Parti Meclisi üyeleri (60) ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçimi

9- Kapanış

ÇAĞRIYA GEREKÇE TÜZÜĞÜN O MADDELERİ

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY

Madde-48

(1) Genel Başkan; doğrudan ya da Parti Meclisinin kararı ya da kurultay üye tamsayısının beşte birinin on beş günlük süre içinde noterden onaylı imzaları ile yaptıkları başvuru üzerine olağanüstü kurultayı toplantıya çağırır.

(2) Birden fazla çağrının bulunması halinde, Genel Başkan bu çağrılar birleştirebilir. Birleştirilerek yapılan olağanüstü kurultay çağrısının gündeminde, her çağrının gündemi ayrı ayrı yer alır ve ayrı ayrı oylanır.

(3) Üye tamsayısının beşte birinin talebiyle kurultayın olağanüstü toplantıya çağrılabilmesi için imzaların, on beşinci günün bitiminden itibaren yedi gün içerisinde Genel Başkanlığa teslim edilmiş olması gerekir. On beşinci günün bitiminden sonra imza çekilmesi hüküm ve sonuç doğurmaz.

(4) Olağanüstü kurultayın gündemi, isteyenlerce düzenlenir. Üyelerin başvurusunun aynı (ortak) gündemle yapılması gerekir. Olağanüstü kurultayda gündemden başka bir konu görüşülemez. Seçim yapılamaz. Ancak Genel Başkan gündeme seçim maddesi koyabilir.

(5) Olağanüstü kurultay isteminde bulunan kurultay üyelerinin sayısı üye tamsayısının salt çoğunluğunu sağlıyor ise gündeme, güvenoyu ve seçim maddesi konulabilir.

(6) Olağanüstü kurultay, en az on beş (15) gün önce ilgililere duyurulmak koşuluyla en geç kırk beş (45) gün içinde yapılır. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce