Kuş Cenneti tartışması mecliste
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Kuş Cenneti yönetimiyle ilgili İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ)’un protokolünün yenilenmemesi ve Kuş Cenneti’nin Bakanlık tarafından yönetilmesi kararını TBMM’ye taşıdı.
İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) yönetiminde olan 295 kuş türünün yaşadığı ve bunlardan 108’inin kuluçkaya yattığı İzmir Kuş Cenneti’nin yönetimiyle ilgili olarak İZKUŞ ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasındaki protokol 4 ay önce sona erdi ve yenilenmesi yapılmadı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Büyükşehir, Foça, Menemen ve Karşıyaka belediyelerinin bölge ile ilgili gerekli görevleri ifa edemediği ve bu yüzden yeni protokol yapılmayarak Kuş Cenneti’nin artık Bakanlıkça yönetileceğini ifade etti ve “Birliğin bütçesi 3 milyon TL ancak birlik tarafından değil 3 milyon, 3 kuruşluk bir harcama dahi yapılmamıştır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın bu açıklamasına karşın Kuş Cenneti ile ilgili yaptığı çalışmaları detaylıca anlattı ve “Bütün bu çalışmalar, şeffaf bir şekilde Bakanlık ile paylaşılmış, yıllık faaliyet raporları düzenli olarak bildirilmiştir. 2017-2021 yılları arasında İZKUŞ tarafından yapılması planlanan projeler, Bakanlık tarafından dikkate bile alınmamıştır. İzmir Kuş Cenneti için yaptığımız harcamalar, minimum 26 milyon liradır” şeklinde açıklama yaptı.
Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
Bakan, “Veysel Eroğlu, ‘2012 yılının sonunda Gediz'de balık tutacağız’ demişti. 2017’deyiz, Gediz zehir kusuyor. Her yer bitti şimdi de gözlerini cennete diktiler! Bu kararın arkasında ne var?” dedi.
BU AÇIKLAMANIN SOMUT DAYANAĞI NEDİR?
Verdiği önergede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamalarına yer vererek, İZKUŞ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuş Cennet’i için yapılan çalışmaları ve bütçelerini paylaşan Bakan sordu: “Kuş Cenneti ile ilgili yapılan tüm çalışmaların yıllık faaliyet raporları düzenli olarak Bakanlık ile paylaşılmasına rağmen protokolün yenilenmemesinin nedeni olarak ‘Birliğin bütçesi 3 milyon TL ancak birlik tarafından değil 3 milyon, 3 kuruşluk bir harcama dahi yapılmamıştır’ açıklamasının somut dayanağı nedir?”
KUŞ CENNETİ İMARA MI AÇILACAK?
Kuş Cenneti’nin bulunduğu bölgenin imara açılması yönündeki iddialara da dikkat çeken CHP’li Bakan, Eroğlu’na “Kuş Cenneti’nin bulunduğu alanla ilgili bölgenin imara açılması ve satılması fikri olduğu iddiaları vardır. Bu iddialar doğru mudur?” diye sordu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
''Hükümet mecliste çoğunluğu sağlayamadı''
Danimarka'da Başbakan Mette Frederiksen'in partisi Sosyal Demokratlar, salı günü düzenlenen genel...
Flamingo Adası Bornova’da kanat açtı
Usta gazeteci Esat Erçetingöz’ün İzmir Kuş Cenneti’nde çektiği flamingo fotoğraflarından oluşan...
Başkan Önal, çocuklar ve annelerle doğa için buluştu
Bayraklı Belediyesi’nin “Anne Çocuk Atölyesi” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, çocuklar...
POLİTİKA Haberleri
TümüAK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan: ‘’AK Parti...
AK Parti Genel Merkezi’nin Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında AK Parti İzmir İl...
Adnan Alabay Karşıyaka’da esnaf ve vatandaşlarla buluşuyor
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, ilçe yönetimiyle birlikte esnaf ve vatandaş...
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan Mehmet Şimşek'e istifa çağrısı
CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet...
CHP İzmir'de Siyasi Parti Ziyaretleri
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir’deki siyasi partiler arası diyalog...
Başkan Güç Bornova’dan Seslendi: “Halkın İradesiyle O...
YENİ Parti’nin Bornova İlçe Başkanlığı binası törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ Parti İzmir...
CHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...
CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...
Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"
Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...
DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...
Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...
Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!
CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...
Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...