BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $65.031 %0,36 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.920,95 %0,59 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Menemen Belediyesi dev satışta ısrarlı!

Menemen Belediyesi dev satışta ısrarlı!

CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney; mahkeme kararına rağmen yeniden Belediye meclisinde oylanan Seyrek’teki 1 Milyon 600 Bin metrekarelik arazinin satış kararına tepki gösterdi.

0Yorumlar
Menemen Belediyesi dev satışta ısrarlı!

AKP’li Menemen Belediyesi’nin bu hamlesinin ‘hukuk tanımazlık’ olduğunu vurgulayan Başkan Güney; “ Yargının satış yetkisini iptal ettiği ve meclis yetkisini kabul ettiği bu satışı; yangından mal kaçırır gibi yapmakta ısrarlılar. Yani; Menemen’i satıp savmayı kafalarına koymuşlar.  Komisyonlara göndermeden, bilirkişi incelemesi ve raporuna gerek dahi duymadan, oy eşitliğine rağmen bir oldu bittiyle aldıkları karar; sırtlarına öyle bir vebal yükledi ki; altında kalacaklar. Peki, biz sessiz kalacak mıyız? Asla! Bu kararın da iptali için yargıya gideceğiz. Menemen’i sattırmayacağız!” diye konuştu.

Talanda ve usulsüzlükte sınır tanımıyorlar

AKP’li Menemen Belediyesi’nin usulsüzlükte sınır tanımadığını söyleyen CHP İlçe Başkanı Ömer Güney; sözlerini şöyle sürdürdü; “ Belediye Meclisi’nin yetkisinin gasp edildiği gerekçesiyle Millet İttifakı olarak satış kararını ve yetki devrini İdare Mahkemesi’ne taşıdık. Muhtelif idare mahkemeleri, satışların kamu yararına yapılmadığını ve belediye meclisinin iradesinin yok sayıldığını tespit ederek kararı iptal etti. Ancak, talan zihniyetleri dur durak bilmiyor, sınır tanımıyor. Mayıs ayı oturumunda satış önergesini yeniden gündeme getirdiler ve oy eşitliği olmasına rağmen başkanlık makamının oyuyla geçirdiler.  Yargının, işlem tesisinden vazgeçilmesi kararını tanımayan ve bu satışı yapmayı ne pahasına olursa olsun kafasına koyan Menemen Belediyesi tehlikeli sularda yüzmeye devam ediyor. Mahkeme kararını olduğu gibi; komisyonların işlev ve yetkilerini de ezip geçen, satılmak istenen gayrimenkullerin muhammen bedelleri ve borçlarla ilgili bilirkişi raporu dahi alınmadan yaptıkları bu hamleleri; tartışma götürmeyecek kadar usulsüz ve şaibelidir. Artık gayet açıktır ki; bu hırslarının perde arkasında kamu yararı değil, rant hesabı vardır.”

Hasbelkader geldiler ama

Başkan Güney; sandıktan çıkmayan bir yerel idarenin böylesi büyük ve tartışmalı bir satışı kendisine hak görmesinin doğru olmadığının altını çizdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Hasbelkader geldiler ama böylesi dev bir satışı borç ödeyeceğiz kisvesi altında yapmayı kendilerinde hak görüyorlar. Kamuoyunun tepkisini yok sayıp gözlerini karartmışlar. Tombaladan çıkan yetkiyi ya kredi ya da satış için kullanmaktan öteye gidemiyorlar. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Halkın doğrudan vermediği bir iradeye sahipler ve bu gücü işi gücü bırakıp satıp savmaya kullanıyorlar. Borç ödemenin tek yolu satmak değil, sürekli kredi kullanmak değil. Üretmeyi bilmemek. 20 yıldır gözünü kırpmadan halka ait, bize ait ne varsa gözden çıkaran bu zihniyet, Menemen yerelinde de hortlamıştır. Ama izin vermeyeceğiz. Ne şartta olursa olsun, bu satışı yaptırmamak için elimizden gelenin fazlasını ortaya koyacağız. Hodri meydan!”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Sevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...

“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...

5 saat önce

Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...

5 saat önce

Özel, Silivri'de konuştu

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...

1 ay önce

8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti

CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...

1 ay önce

'Savunma hakkı engellenir durumda'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...

1 ay önce

Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...

1 ay önce

Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...

1 ay önce

Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.

1 ay önce

‘Seçmen zorunluluğu anlar’

CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...

1 ay önce

Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...

Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...

1 ay önce

CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...

CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı

1 ay önce

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret

Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...

1 ay önce