Meral Akşener Saray’a seslendi
İYİ Parti lideri Akşener, "Çözüm üretmek için 5 maaşlı, 10 maaşlı israf abidesi, yan gelip yatan, kifayetsiz muhteris, pudra şekerci danışmanların işten çıkarılması lazım. Haram olsun, zıkkım olsun” dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ziyaret ettiği Karaman'da halka seslendi.
Konuşmasına, “Türkçe’nin şehrindeyim. Hem de anamın şehrindeyim. Dolayısıyla 2 heyecan bir arada” diye başlayan Akşener, “Rahmetli anamın ailesinin buradan göç ettiği, Osmanlı devrinde Balkanları, Yunanistan'ı, Bulgaristan'ı Müslümanlaştırmak, Türkleştirmek için gönderilen Türkmen aşiretlerinden birine, yani Avşarlara mensup bir Karamanlı ananın kızı olarak buradayım. Hissettiğim heyecanı anlatmam mümkün değil” ifadelerini kullandı.
“HARAM OLSUN, ZIKKIM OLSUN SARAYDA OTURANLAR”
Konuşmasının devamında Akşener, “Çözüm üretmek için 5 maaşlı, 10 maaşlı israf abidesi, yan gelip yatan, kifayetsiz muhteris, pudra şekerci danışmanların işten çıkarılması lazım. Haram olsun, zıkkım olsun” dedi.
Çumralı bir besiciyle konuştuğunu, çiftçinin “Anaları kesmeye gönderiyoruz. Gebe inekleri kesmeye gönderiyoruz” dediğini söyleyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:
*Ayıptır, günahtır. Diyor ki hiçbir destek olmadılar. Bir lira zam geldiyse 30 lira yeme gelen zam sebebiyle gebe inekleri kesime gönderiyorlar.
*Bunu duyduğunuz zaman çözmek zorundasınız. Çözmek zor iş. O zaman Türk Telekom'un 24 milyar lirasını Hariri'lerin cebine koyamazsınız.
*EYT'lilerin meselesini çözmek zorunda kalırsınız. Atanamayan öğretmenlerin derdini çözmek zorunda kalırsınız.
*Hariri'nin cebine koyulan 24 milyar lirayla, bir yıl boyunca 15 milyon 100 bin ilkokuldan lise sona kadar olan öğrencilerimize sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verirsiniz.
*Okula aç giden öğrencilerimiz var. Yazıklar olsun sarayda oturanlar. Haram zıkkım olsun sarayda oturanlar.
*Eğer, sizin o dükkanların içindeki hayatları dinlerseniz, o hayatların dertlerine çözüm üretmek zorunda kalırsınız.
“EMEKLİ MAAŞI VE ASGARİ ÜCRET GÜNCELLENMELİ”
Emekli maaşı ve asgari ücrete zam önerisini yineleyen Akşener, “Emekliyi söyleye söyleye 2500 liraya getirdiler. Halbuki emekli maaşının en düşüğü asgari ücret kadar olmalıdır. Asgari ücret de yeni zamlara göre güncellenmelidir” dedi.
“BİRBİRİMİZLE DÖVÜŞTÜRÜLDÜĞÜMÜZ HARAMİ DÜZENİ YIKIYORUZ”
Konuşma yaptığı alanda yükselen “Başkanım bizim de sesimizi duy” sesleri üzerine Akşener, vatandaşın elinde bulunan dövizleri okudu. “Af istiyoruz. Adil yargılanma istiyoruz. Herkes 2'nci bir şansı hak eder” yazılı dövizi okuyan Akşener, “Sizin de sesiniz buradan duyuldu” dedi ve “Bütün bu dertlerin konuşulması yerine, komşunun komşunun karşısına dikilip, birbirimizle dövüştürüldüğümüz harami düzeni yıkıyoruz. Nasıl yıkıyoruz? Sandıkta yıkıyoruz. Nasıl yıkıyoruz? Helal oylarımızla yıkıyoruz, demokrasiyle yıkıyoruz” diye ekledi.
TÜRK DİL BAYRAMI’NI KUTLADI
Akşener, konuşmasında Karamanoğlu Mehmet Bey'i de anarak, “Bugün burada bu güzel Türkçemizi konuşuyorsak onlara borçluyuz. Allah onlardan bin kere razı olsun” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Akşener sessizliğini bozdu
'Saray' talimatlı İBB soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanarak Silivri...
Meral Akşener'den sert sözler
Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, yerel seçim için hazırlanan...
Meral Akşener'den 'yargı krizi' yorumu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Akşener,...
POLİTİKA Haberleri
TümüCHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...
Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"
Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...
DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...
Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...
Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!
CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...
Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...
Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...
Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...
Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...
MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü YENİ Parti'ye Katıldı
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, düzenlenen resmi törenle YENİ Parti saflarına katıldı....