BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Mhp’li Senem Kılıç: Kadınsız Kalkınma Olmaz

Mhp’li Senem Kılıç: Kadınsız Kalkınma Olmaz

MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, kadın girişimciler olmadan bir ülkenin kalkınmasının imkansız olduğunu vurguladı.

0Yorumlar
Mhp’li Senem Kılıç: Kadınsız Kalkınma Olmaz

Karabağlar’ın Doğanay, Reis ve Esenlik mahallelerinde faaliyet gösteren küçük esnafı ziyaret eden Kılıç, özellikle kadın esnaflardan yoğun ilgi gördü. Esnafın sorunlarını dinleyerek, Milliyetçi Hareket Partisi’nin çözüm önerilerini anlatan Kılıç, Türkiye’de girişimciliğin önemine dikkat çeki. Özellikle kadın girişimcilerin Türkiye’de büyük zorluklarla boğuştuğunu vurgulayan Kılıç, tüm girişimciler gibi kadın girişimcilerin de çalışkanlıklarının ve emeklerinin karşılığını alamadağını ifade etti.

KÜÇÜK HAYALLERE İNANIYORUZ

Kadınların üretime katılmadığı bir ülkede kalkınmanın gerçekleşemeyeceğinin altını çizen Kılıç, kadın girişimcilerin teşviklerle desteklenmeleri gerektiğini belirtti. Kılıç, Türkiye’de kadınların KOSGEB başta olmak üzere çeşitli teşviklerle desteklendiğini ancak bu desteklerin yetersiz kaldığını açıklayarak, “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye’nin kalkınması için evde oturan, çocuk bakan kadınların ekonomiye katılmasını istiyoruz. Küçük hayallerle işe başlayan kadınlarımızın ellerinden tutuldukları anda işletmelerini büyüterek onlarca kişiye istihdam sağlayacaklarına inanıyoruz. Bunun için kadın girişimcilerimizin her zaman arkasındayız ve onlara güveniyoruz” dedi.

YÜZDE ELLİ HİBELİ DESTEK

Türk kadınının iş dünyasında daha rahat hareket edebilmesi ve iş dünyasına atacağı ilk adımda kendine daha fazla güvenebilmesi için partisinin yüzde ellisi hibe olmak üzere finans desteği sözü verdiğini hatırlatan Kılıç, kadın girişimcilerin ekonomide söz hakkı büyüdükçe ülkede ürün çeşitliliğinin ve kalitesinin de artacağını dile getirdi.

OTURMALARINI DEĞİL, ÇALIŞMALARINI İSTİYORUZ

Bir akademisyen olarak kadın girişimciliği ve kadının ekonomide yeri üzerine çalışmalarda bulunduğuna da değinen Kılıç “Gelişen ülkelere baktığımızda kadının ekonomide çok daha fazla söz sahibi olduğunu görüyoruz. Bu ülkelerin gençleri ve kadınlara büyük miktarlarda destek sağladığını görüyoruz. Biz ülkemizde 40’lı yaşlara gelmiş evlerinde emeklilik bekleyen kadınlarımızın evlerinde oturmaları yerine üretime geçmelerini ve iş hayatına girmelerini istiyoruz. Fikirlerini hayata geçirmeleri için çalışmalarını ve ailelerine, çocuklarına hatta işveren olarak gençlerimize faydalı olmalarını istiyoruz. Bunun için de tüm kadın girişimcilerimizi partimize oy vererek ekonomi politikalarını belirlememizde bize söz hakkı vermelerini istiyoruz. Kadınlarımızı ekonomide söz hakkına kavuşturmak hiç de zor değil” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce