Özel'den '29 Ekim' mesajı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, "102 yıl sonra bugün, Cumhuriyetimizin yeniden kurtarılmasına ihtiyaç vardır.
Darbeciler ve vesayetçiler tarihin hiçbir döneminde başarılı olamamıştır, bundan sonra da olamayacaktır" dedi.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Özel’in mesajı şöyle:“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘en büyük eserim’ diyerek bizlere emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’inci yaşını büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Birinci Dünya Savaşı sonrasında işgale uğrayan ülkemiz, ağır koşullara rağmen Atatürk’ün önderliğindeki inançlı kadrolarla önce bağımsızlığı kazanmış, ardından Cumhuriyet’i ilan etmiştir. Vatandaşlarımızı eşit yurttaşlıkla buluşturan, egemenliği kayıtsız şartsız millete teslim eden irade, kısa sürede ülkemizi çağdaş ve demokratik bir yapıya kavuşturarak büyük bir kalkınmayı başarmıştır. Cumhuriyet devrimleri bölgemizdeki milletlere de ilham olmuştur.
"PARTİMİZ HİÇBİR ZAMAN MİLLETİN İRADESİNİN ÜZERİNDE BİR GÜCE İNANMAMIŞTIR”
Demokratik hukuk devletimiz ve yurttaşlık haklarımız bizlere Atatürk ve kurucu kadrolarımızdan mirastır. Hepimizin vazifesi, ülkemizi daha ileriye taşımak için azim ve kararlılıkla çalışmaktır. Ülkemiz, 102 yılda büyük badireler atlatmış, demokrasimiz darbe dönemlerinden geçmiştir. Ancak milletimiz sıkı sıkıya bağlı olduğu Cumhuriyet ile gelen kazanımlarından taviz vermemiştir. Atatürk’ün kurduğu CHP de darbelere muhatap olmuş, genel başkanlarımız hapse atılmış, partimizin mal varlıklarına el konulmuştur. Ancak partimiz hiçbir zaman milletin iradesinin üzerinde bir güce inanmamıştır.
"BUGÜN DEMOKRASİMİZ, SALDIRI ALTINDADIR”
47 yıl iktidar olamasa da milletin kararına saygı duyan partimiz, son yerel seçimleri halkın teveccühüyle kazanmış ve birinci parti olmuştur. 23 yıl sonra ilk kez yenilen iktidar partisi ise milletin tercihine hürmet göstermek varken mevkilerini koruyabilmek uğruna demokrasi dışı yöntemlere tenezzül etmiştir. Bugün demokrasimiz, seçim sandığıyla gelen ancak seçim sandığıyla gitmek istemeyen bir yapının saldırıları altındadır. Kendi çıkarlarını Türkiye’nin çıkarlarının üzerinde gören bu yapı, şahsi menfaatleri için halkımızın huzurunu ve refahını feda etmektedir.
"SAVUNULAN BİR MEVZİ ÇOK PARTİLİ DEMOKRATİK SİSTEMİMİZDİR”
Milletimiz bir sivil darbeye karşı, meydanlarda demokratik direnme hakkını kullanmaktadır. Bu mücadeleyle savunulan; bir mevzi olarak CHP değil, bir cephe olarak çok partili demokratik sistemimizdir. Savunulan, toplumsal barışımız ve eşit yurttaşlık haklarımızdır. Demokrasiye inanan herkesle birlikte savunulan, Türkiye Cumhuriyeti’dir.
102 yıl sonra bugün, Cumhuriyetimizin yeniden kurtarılmasına, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesine ihtiyaç vardır. Darbeciler ve vesayetçiler tarihin hiçbir döneminde başarılı olamamıştır, bundan sonra da olamayacaktır. Her zaman millet kazanır, her zaman Cumhuriyet kazanır. Bu inançla, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”
cumhuriyet
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
EİB’den ekim ayında 1 milyar 713 milyon dolarlık ihracat
Ege İhracatçı Birlikleri ekim ayında ihracatını yüzde 5’lik artışla 1 milyar 713 milyon dolara...
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan 29 Ekim mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında Cumhuriyet’in 103....
Başkan Tugay’dan 29 Ekim mesajı: Milletçe kurduğumuz...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla...
POLİTİKA Haberleri
TümüCHP Gaziemir’den Belediye Yönetimine Sert Tepki: “Halkın...
Demirsoy, belediye yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak demokratik temsil, siyasi etik ve...
MHP Manisa teşkilatından birlik ve beraberlik buluşması!...
Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında...
AK Partili vekil Kırkpınar’dan mesaj: Türkiye’nin önü açık!
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, Sanayi ve...
Milas Belediye Başkan Vekili Barbaros Gezgin oldu
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz'un tutuklanmasının ardından yapılan seçimde YENİ Partili...
Özgür Özel’den Emir Sarıgül’ün para iddiasına ilk yanıt
Özgür Özel, Emir Sarıgül’ün babasının kendisine 350 bin dolar verdiği iddiasını reddederek atkı...
Mustafa Savaş: AK Parti’nin hizmet yolculuğu sürüyor
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 3 Kasım 2002’nin yıl dönümünde yayımladığı mesajda 24...
MHP Manisa’dan Soma ve Kırkağaç çıkarması! Terörsüz...
MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş, MYK Üyesi Ali Uçak ve beraberindeki heyet, Soma ve...
CHP’li Kılıç’tan gaziler ve şehit yakınları için önerge
CHP’li Sevda Erdan Kılıç, vazife malulleri ve şehit yakınlarının sosyal haklara erişimindeki...
Ankette YENİ Parti'nin oy oranı 14,20 puan düştü
Metropoll Araştırma'nın temmuz ve ekim verilerinde YENİ Parti'nin oy oranı 14,20 puan gerilerken...
Eyyüp Kadir İnan'dan 2028 seçimleri için mesaj
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 3 Kasım'ın 24. yıl dönümünde...
YENİ Parti İzmir’de ön seçim maratonu sona eriyor
YENİ Parti İzmir İl Örgütü, genel başkan adaylığı ön seçimini 8 Kasım Pazar günü yapacak; büyük...
Mustafa Sarıgül YENİ Parti'den istifa etti
Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, hakkında yürütülen soruşturma sonuçlanıncaya kadar YENİ...